click here

Saturday, March 12, 2011

jusco...terapi mama n qaish

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:37 PM


*
*
*

salam sabtu malam mggu....

rata rata blog walking arini...xbyk yg update

sure bz ngan program memasing

berjalan... shopping.... holiday...

tu jgak la aktiviti mama n qaish klu papa ade bersama....xlekat uma

mama akan pack brg dan siapkan qaish...papa plak akan tolong mane yg patut dan bersedia membawa chenta hati berjalan

tp

mggu ni adelah sudah seminggu papa berjauhan dengan kami

jiwa jiwa kami dsini bagaikan rindukan bau en hubby semestinye papa qaish

dh seminggu jgak qaish dbekalkan tidur nye dgn berselimutkan baju busyuk papa nya

4hari pertama berjauhan aritu ade jgak qaish buat ragam

2.30 pagi start melaung nangis....puas mama buat mcm2....

xmau jagk...akhirnye berlanjutan hingga ke 5pagi

5.30 pagi mcm tu br la qaish lene tido

itu lah dugaan...anak belum mengerti belum tahu ckp pun tahu rindukan bau papa nya

apetah lg klu dh mengerti nnt...puas agaknye dtanye mane papa g....nape papa work jauh

takpe la nak....bile dberitahu dcerita lame2 kelamaan qaish akan paham jgak nnt

papa g work....n qaish akan duduk ngan mama jer bile masa papa jauh g work

**********************************************


dah kelaut jauh mama menulis...tp takde kene mengena pun ngan tajuk entry

so klu nak tahu

kol 3 ptg td...sha angkat baju...pandang kiri kanan

rumah jiran kosong...tutup rapat......berjalan agaknye....ye la weekend kan

masuk uma tgk qaish leka main

perut pun dh kenyang mama suap makan kol 2ptg

so mama punbercadang nak keluar berduaan ngan qaish

*
*
*

cerita pasal keluar berdua ni

skg mama dh tak risau sgt

mane tak nye.....

mama sh buat experiment keluar berdua ngan qaish ni masa qaish umur 3bulan

pertama kali berjauhan ngan papa...dan hanye tinggal kami berdua....


klu tgk entry tu..... keluar 2 jam...beli brg sikit jer.....sbb mcm takut takut nak memusing jusco tu

sejam agaknye dok kat mother room...hahaha...kelakar jer baca balik entry tu

tp pengalaman mendewasakan

*
*
*

so kol 4 td siap terus keluar

xsalin baju qaish pun...sbb baju tu elok n baju baru jgak


lepas makan..ready nak ikut mama

kerusi ini la tempatnye

dan akan meringankan beban mama...mama nak drive

dekat jer uma ngan jusco tu.... de la 3kali trafik light dlm 8km jer

mama pun sempoi jer..ngan jenas+tshirt+syria jenas...oucc....trendy tau mama ni
syria jeans tgh hot kat blogshop skg
cak...qaish teman mama membeli kasut

nak pilih kasut tok papa ker qaish...? hihii

pas mama rembat 1 kasut cap buaya...utk g opis

terus pusing2 jalan2....de jer yg menoleh kat kami

tmpk gaya kami berjalan relax...mama cumel ngan anak cumel

hahahha

ade amoi tu kata qaish ni gegurl

adoiiiii....

sekali mama bukak topi qaish......amoi tu kata boy ahhh...tomel la....mata cantik cam mama dia 

hihihiii....kembang mama

sia[p say TQ.... org memuji berkali2...ucapla TQ...kang kata sombong plak

*
*
*

asal tujuan mama nak beli scott's emulsion perasa oren utk qaish

mam nak tambahkan selera makan n susu dia la

harap sesuai ngan qaish

rata rata bandingkan ngan anak org....qaish ni kudut jer...

tak berisi bambam...hanye tinggi

alahai....susu pun 20 oz dlm masa 24jam pun susah nak capai pada usia 11 bulan

baca tu...menolong pertumbuhan tulang & gigi yang kuat

harap ye la kan.....supplement vitamin qaish
jalan atas bawah semua....tenang tanpa qaish meragam

syok tgk org ramai

mama pun syok cuci mata dan membeli sedikit

sebelum balik..mama tapau KFC

oooo...rasanye berbulan mama xmakan KFC

dlm kol 6 balik....kat tangan dh jinjit 2 plastik.....(beg green, kasut, KFC) 

masa kat parking tu sempat mama bancuh susu qaish

tp jgn la tiru perangai buruk sha ni

bg susu sambil memandu
 
sebelum sampai uma...susu habis sebotol...haus agaknye...masa jalan bagi air masak xmo minum
leka nak tgk org jer....


*
*
*


hasil berjalan berduaan ngan qaish kat jusco

balik tu...payah jgk la...
sebelah tangan tolak stroller....sebelah bwk brg2 ni



ni la...yg mama beli sikit....
mainan qaish ....2 upa jadi baik berjalan ngan mama
mainan biasa2 jer..... bg dia pegang kat tangan masa mama sibuk nak membeli


kasut baru mama..... cap buaya

mmg dr bersalin mama pakai crocodile
dan berterusan smpai skg...tp utk g opis
tak daya nak pakai tumit2 mcm bujang dl.....
 
kasut tumit2 sha semua beratur dlm almari...hanye pakai masa g kenduri ke event ke yg sekadar pakai kat kaki sekejap jer...dlm kete sarung cap buaya mama
 
*
*
*

esok lebih jauh

esok tok busu nan qaish buat kenduri kat uma ujung pasir....so mama akan ke sana bersama qaish

memandu sendiri...sekitar jam 11pagi nnt

harap qaish baik2 jer.....
 
wokey.....
 
:)
 
papa asik 3G ghindukan kami d sini
 
always kami pun rindukan papa
 
papa otw belayar dr JB ke Terengganu..harapan dan doa semoga perjalanan papa selamat
 
line phone pun akan xde..... kami akan berhubung dgn email jer
 
ohhh...bile start xde line phone ni la.....rasa sesak nafas mama selalu rindukan papa
 
erm..... sib baik de qaish...ade la yg melekakan mama n penghibur hati antara kami bersama
 
papa take care

jgn lupe terjah blog ni hari2 tau....mmg tujuan blog ni utk papa tahu rutim anak dan wifey nye yg berjauhan

love u so much








7 comments on "jusco...terapi mama n qaish"

Elin on March 13, 2011 at 12:26 AM said...

hi sha...behave nyer qaish. Salute ngan sha, kuar berdua jer ngan bb. Tapi klu da hubby jauh, automatik suma jadi boleh jer kan...Salute la kat sha.

p/s" sha, try bg Appeton multivitamin Lysine. Elin baru jer bg tuk wina..tapi yg jenis tablet. Mcm qaish, amik yg syrup. Coz wina kecik2 dulu smpi umur sthn memang bam2...tapi skrg..berat cam maintain jer..tak naik sgt. sethn stgh=10.2 kg. Ni doc yg suggest (cari ape2 multivitamin..tapi yg ada Lysine, coz penambah selera mkn). Macam scott's tu memang wina minum start umur sthn. :)

S.A.L.J.U sha on March 13, 2011 at 10:34 AM said...

Elin>>>>

tq sharing. leh la cari multivitamin tu tok qaish.
sejak 7 bulan aritu lepas admit demam panas...teus kurang menyusu....setakat 4 ke 5 oz..siang 2-3 botol jer mau...tu pun puas mcm paksa minum plak.

qaish kecik2 dl takut jgak...tp skg dh laju jer langkah klu nak keluar berdua ngan qaish.
:) asal kenyang perut.... bab tido tu dia jenis leh anjak ...sbb leka tgk org..hihi
smlm kol 9mlm baru tdo. dr kol 2ptg bangun dan terus jalan tu.

mun on March 14, 2011 at 8:35 AM said...

cantikle kasut cap buaya tue..hehehee....wah mun salute lah sha leh kuar berdua jek ngn qaish..kalau mun tak kot...huhuhu..qaish pon behave jee eik..bgslah.....
mun ingt nak jugak bg scott emulsion pada mirza...mirza mmg takde mkn pape vitamin stkt nie...so nanti kalau ada pape perkembangan qaish lepas mkn scott emulsion tue..hrp sha kongsi2 lah yeee

ღnFashyaღ on March 14, 2011 at 9:02 AM said...

huhuhu, kalau anak baik tak meragam bestla g jenjalan dengan dia, tapi kalau dia dah buat onar, fuh! mencabar jugakla. Orang keliling dah pandang2 tu geram je rasa. Nak tolong ke?.....

wiken aritu pn jalan berdua je dgn husna, tapi dah nak dekat hujung2 nak balik tu die dah ngantuk, mengamukla...fuh! mencabar, mencabar. :)

NURUL JAMIAN on March 14, 2011 at 1:30 PM said...

raina paling suka makan scott emulsion tu. lagi satu appenton. budak2 mmg suka kan

Cik Masni Soberi on March 14, 2011 at 1:42 PM said...

bestnyer dapat kluar bersama ank...emm cantik kasut tue? d latest ker? sama la kite...suka kasut crocodile...sentiasa d kaki..xkira masa hujan panas...anyway suke gn blog sha...berkongsi cerita suka dan duka...

S.A.L.J.U sha on March 15, 2011 at 8:43 AM said...

mun>>>

t sha bgtahu perkembangan qaish ngan scott emulsion tu k... mmg harap sgt qaish bertambah selera makan n susunye.

11 bulan menatih pun xmau ni.





NURUL JAMIAN>>>>

dah setahun ke atas mcm2 multivitamin boleh bagi....bagus la rania suke... vitamin pun leh jadi pertahanan antibody .



MASNI>>>

kasut mak2 hubby sha kata...tp ape nak kata..pakai muncung tumit tinggi2 kaki sakit...mendokong anak lg.. ohhh tidak...
sha pun save link masni..salu menjenguk ye

Post a Comment