click here

Monday, February 28, 2011

selsema oh selsema

Posted by S.A.L.J.U sha at 10:20 AM 6 comments Links to this post

Petua mengurangkan selsema pada bayi

 

 qaish selsema siap bersim2 leleh hingus skg....huwaaaa... tido dia xllenyak..... susu xmo minum.......

ubat dh 2 hari telan...xsanggup asik dek makan ubat jer.

 

Bayi yang masih kecil kalau selsema memang kadangkala sukar untuk bernafas.Kalau keadaan terlalu teruk, anda terpaksa membawa mereka ke klinik supaya kahak dan lendir tersebut di sedut atau di buang.

Menurut ibu yang pernah mengalaminya, doktor menggunakan gas.Saya kurang pasti sebab tak pernah pula keadaan menjadi seperti begitu. Di farmasi juga ada di jual ubat titik atau drops untuk di titikkan dalam hidung bayi tetapi ia tak boleh di amalkan selalu.
Jadi hari ini saya siarkan serba sedikit petua untuk hilangkan selsema pada bayi. Cubalah mana tau ada yang serasi dengan bayi anda :

1. Petua gunakan kapur sirih dengan kunyit – Ambil kunyit hidup dan di gesekkan dengan kapur makan. Sapu pada sepanjang batang hidung bayi .

2.Gunakan madu- Madu mengeringkan kahak. Campurkan madu pada susu bayi atau beri mereka minum madu sedikit setiap hari.

3.Petua menggunakan daun sirih-Ambil beberapa helai daun sirih ( kalau di pekan, kedai India selalu ada di jual ) , ramas atau tekan-tekan dengan tangan dan ambil lendirnya. Sapu lendir sirih tersebut pada sepanjang batang hidung bayi.
Selamat Mencuba,

kredit to...
Kak Rahimah

kongsi petua.







Saturday, February 26, 2011

sempurna ....rasa choc yg manis bersama oreo dsertai masam2 stawberry....yummmiiii

Posted by S.A.L.J.U sha at 11:31 PM 0 comments Links to this post


*
*
*


gara gara nak sgt makan cupcake yg cumelllll

jari jemari ligat search

blog yg buat kek sekitar melaka

huhuuuu


dl order dgn yantie masa sebelum dia mempunyai puteri cumell

de 3 kali jgak order

1st time order untuk makan wish kat hubby

second order utk adik ipar masa dia bertunang..order 50cup yg cumel dan set utk dulang nye

3rd time order sempena perkenalan sha dan sauffi tahun pertama ,,,,masa tu dah nak tawen

hihiiii

korang dh tahu....sha dan sauffi ni berkenalan dlm masa setahun sebulan dh sah menjadi suami isteri yg lovely couple

hihiiiiii....syok lg berchinta cinton selepas kawen

opssss...lari tajuk

skg tanye2 yantie ...dia xbuat lg...xsempat...ngan kerja lg...pastu de puteri zayra...so tumpuan lebih utk puterinye la kan


*
*
*


ngan sumicupcakes 1st time order

tp sgt puas hati

mudah melayan kerenah sha yg nak tambah itu ini

:)

lain kali leh order lg

kekawan ku d melaka...leh la order ngan kak su ni

promo dgn ikhlas


*
*
*


cupcake ni sha order ngan kak su kat krubong

tp sha tahu sumicupcakes  ni dr internet

so call...ng bgtahu ikut citarasa sha

dan hasilnya

sangat sangat bagus...sedap gile

asalnye cream oreo tu xde dlm pic2 cupcakes kat blog dia


sha buat permintaan ade cream oreo

dan hasil citarasa choc cupcakes ganache choc wif stawberry oreo cream


yummmmmm yummiiiii

korg igt mesti rasa manis sgt...

ohhhh tidak


manis rasa choc tu sgt sedap bile ade rasa masam2 stawberry

perfect

erti kata masuk mulut 1 - 2 tak cukup la

mahu lagiiiii

nak tahu rasanye...sile la order ikut citarasa sha ni.

hihiiii

terliur korang kan

selamat menjamu mata




makan cupcakes ade kat Paris ke????

hihihiiii....gimik jer wall deco







qaish dh geram ngan kecumelan cupcake tu....





qaish pun mahu jgak....tp sikit jer mama bg rasa...

hihiiii....xleh bebayk.... aieeeppppp...

tggu besar lagi sikit....1cupcake utk awk yer


tips : sejukkan sikit...lh sedap beb...






Friday, February 25, 2011

buai laju laju sampai pokok sena....

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:23 AM 5 comments Links to this post

Ape dalam baju ade sekuntum bunga cina

Hihihiii....xde motif la ni.

Entry dkala bosan mendengar ceramah kursus.

Main buaian ngan mama ptg smalm.
Gara gara salah tempat g training netball.

Wednesday, February 23, 2011

hantu... malam td tido kene tindih la..puas jerit jerit nak lepaskan diri

Posted by S.A.L.J.U sha at 5:00 PM 4 comments Links to this post

*
*
*


ah....gimik jer tu

tp klu kene mmg takut jgak...sesak nafas

sbb dl kat hostel salu kene

siap jerit2 baca ayat kursi

dh rasa sesak....baru la mcm terlepas dr tindihan tu

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v



tp email ni

so....sharing is caring


ambil la tahu as pengatahuan dan pengalaman sendiri




Kena tindih / Sleep paralysis
 
Janganlah kite ni selalu tuduh hantu le, jin le....tahyul semua tu.Fenomena kene tindih...kepercayaan dan kebenaran..
just to share.... aku baca segmen pengalaman menyeramkan dalam book and readings, byk sgt orang dok citer pasal pengalaman kena tindih ni....... betul ker kena tindih disebabkan gangguan makhluk seperti jin atau hantu?

Orang ramai describe kena tindih seperti takleh gerakkan seluruh badan,hujung jari, terasa berat kat dada...nampak mender2 pelik2 (hantu, makhluk hitam dan sebagainyer) ....
kalau aku tanya sini, mesti ramai jawab pernah kena....aku pun jujur pernah ade pengalaman kena 'tindih' ni masa skolah menengah dulu....aderla dalam 3-4 kali jugak....masa tu aku sedar...boleh bukak mata separuh..... aku tau aku sedar...tapi takleh gerak...kadang2 geram, sbb takleh gerak.....pastu 5 minit baru leh gerak....aku dulu pun takut...mmg ingat kena hempap dah...lps boleh gerak tu seram sejuk jer... tapi, setelah aku masuk U bel aja r pasal tubuh badan manusia..... baru la aku tau kebenaran dia.... ni aku nak citer sket pasal fenomena hempap/tindih atau nama medical nyer 'sleep paralysis'

Sleep paralysis atau dimelayukan 'lumpuh waktu tidur'...adalah condition yang terdiri daripada of course la paralysis (lumpuh) yang temporary (sementara).. ... temporary paralysis ni selalu berlaku bila time2 nak tido (hypnagogic paralysis) atau baru2 bangun dari tido (hypnopompic paralysis)

ok, normal badan manusia bila tido, bila masuk stage tidur yang nyenyak atau REM (rapid eye movement.... .waktu nyenyak ni, bijik mata kiter gerak2) stage.....otak akan bagitau badan kita suruh rehat....so, badan kite kira macam switch off kejap....REM atonia (tader muscle tone)......

ok, otak kiter pun ader switch off button....dipanggil reticular activating system RAS.......bila otak dah switch off badan, dia pun auto switch off RAS ni...so tinggal automatic function (degupan jantung, bernafas etc.) jer yang on....kirenyer screensaver laaa or hibernate... so,, bila kita bangun, RAS switched on balik......kita sedar fully awake state....tapi kadang2, electrical signal tak diactivate kan oleh otak suh switch on balik badan kiter.... maka masa tu laa badan kita lumpuh seketika... before otak activate balik....mmg menakutkan tapi benar.... tapi paralysis tu tak semestinyer complete atau full..kadang2 partial atau sebahagian jer...tu ader yang boleh gerakkan ibu jari, tp badan lain lumpuh etc.....
Satu lagi, sleep paralysis ni selalu jugak datang skali dengan hallucinations(halusinasi la) either dalam bentuk auditory (dengar bunyi pelik2), visual (nampak mender bukan2) atau tactile (deria sentuhan, terasa mender sentuh/hempap dll..)

Sebab2 atau mender2 yang boleh mentrigger sleep paralysis:
1. tidor dalam posisi terlentang terlalu lama
2. jadual tidur yang tak tentu arah (irregular sleep clock)
3. sleep/rest deprivation (tak cukup tidor la ni...penat sgt)
4. stress yang byk kat otak...masalah keluarga, kewangan bla2
5. pertukarangaya hidup secara tiba2 ( macam biasa dok rumah jer, tetiba esok gi panjat gunung, kayuh beskal....heheh extreme sgt contoh aku ni)
6. orang yang ader penyakit narcolepsy

So jangan lagi kata kena hempap ngan hantu.. Korang lagi hantu sebenornye.........tapi kalau korang yang terutamanaya kaum wanita tu kalau celik jer mata tiba2 kena tindih dek laki jangan la korang baca ayat Kursi tu..nanti tebakar lak laki..bacalah

Alhamdulillah!!!!    
  


di atas ini copy ehsan dr email




tekan SINI laju2...promo air asia...FLY tiket MURAH weiiiii!

Posted by S.A.L.J.U sha at 1:05 PM 3 comments Links to this post

korang de bercadang nak holiday

holiday yg naik flight

taknak bercuti nak nakkkkk
 
j0m



BIG SALE 1,000,000 SEATS FROM RM 5   
BOOK NOW



NAK TGK JELAS...CLICK IMEJ...

SENANG CITE KLICK JER LINK TU...

TGK KAT AIR ASIA NYE

PASTIKAN REGISTER N BAYAR ONLINE TERUS





*
*
*





JOM...... honeymoon lg



(wahhhh...mcm dpt gaji jer esok ngan air asia)

padahal entry ni bg cadangan kat korang jer klu nak p holiday

sayer xdapat nak amik peluang best ni

sbb tokey besar sedang bercuti dondang sayang sudah 3 bulan....

maka penjimatan berlaku

demi home sweet home kami yg dah mula buat bayaran pertama

yahuuuuu......tu pun sudah sgt menggembirakan hati

walaupun duit keluar...tp kami akan memiliki home sweet home atas nama sendiri


(^_^)







Saturday, February 19, 2011

sambungan entry kaki berjuntai

Posted by S.A.L.J.U sha at 2:52 PM 1 comments Links to this post

*
*
*


sambungan entry










v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v









kaki sape lagi klu bukan kaki si cumelll



yang dh terkeluar dr dlm buaian






 si cumellll mama dh membesar panjang

sampai kaki pun siap juntai2 tido

ohhhh....amaran ye

aksi ini tidak boleh dbiarkan

harus dawasi

mengelakkan kecederaan berlaku







kain buaian ni kecik sikit berbanding yg ade kat rumah dan rumah penjaga

masa ni kat rumah nenek qaish kat kajang

pakai ajer la...sepupu qaish punye masa kecik dl





bile la qaish tido xmemerlukan buaian lg

walaupun klu masa berjalan qaish masih boleh tdo dpeluk dpopok2 akhirnye terlena

tp kat rumah mcm dia tahu2 jer..buaian tu ade....so nak jgak dia berhenjut

huhuhuuuuu





FW: Menu sabtu... Nasi ayam yam yam

Posted by S.A.L.J.U sha at 2:24 PM 3 comments Links to this post

Sedang menikmati nasi ayam hasil masakan sendiri...sambil entry dr hp.
Di umumkan rekod sejarah sy telah pecah. Sebenarnye xpenah masak nasi ayam yang plg senang ni. Hahaha...
Arini baru la nak memasak sendiri nasi ayam yg selalu menu tunjuk kat kedai dan pasar mlm tu jer.

ok la...kang putus plak selera.

Jom makan...

Friday, February 18, 2011

Mencuba entry dr hp

Posted by S.A.L.J.U sha at 11:23 AM 9 comments Links to this post
Ni dr tutorial dayu.
Pe lg laju2 mencuba.
Jom....
Kaki sape ni???? Dmane ni??.... Tgu next entry

ohhhye ke?? kite hanye merancang

Posted by S.A.L.J.U sha at 11:13 AM 4 comments Links to this post

*
*
*

selebihnye

Allah s.w.t. yang menentukan

tajuk entry yang sebenar adelah

merancang kehamilan

*
*
*

wah.....tetibe sha bukak entry pasal kehamilan plak

sekian lame xbuat entry mcm ni selepas kelahiran qaish haiqal putera sulung sha.

dl masa preggy qaish...memg sha suke search dan kongsikan info2 kahamilan.
 
bile dh bersalin...tukar plak mood entry membesarkan baby lebih byk dr yang lain.
td tergerak hati mahu  cari bahan..utk info dan utk diri sendiri.    >>>  diri sendiri?!!

hihihiiiii...

dlm hati ade TAMAN.....
dh teringin perot nak ber'TEMAN'

WAHHH....ala2 bunyi pantun 2kerat plak.



jom la

baca sedikit ape yg terjumpe dek bantuan en goggle >>>>


Antara faktor- faktor yang dikatakan dapat membantu merancang jantina anak:
  1. Faktor Makanan
    Anak Perempuan - suami harus membanyakkan makan makanan beralkali manakala isteri pula perlu mengambil makanan yang berasid.
    Anak Lelaki - suami pula yang perlu ambil makanan berasid manakala isteri pula mengambil makanan beralkali.
    Contoh makanan beralkali: sayuran, buah-buahan, putih telur, susu dan sebagainya.
    Contoh makanan berasid: daging, makanan laut dan sebagainya.
  2. Faktor Masa
    Anak Perempuan - kerap lakukan hubungan intim  sebelum haid @ seminggu sebelum haid
    Anak Lelaki - kerap lakukan hubungan selepas selesai sahaja haid @ seminggu selepas haid
  3. Faktor Kedalaman
    Anak Perempuan - tidak perlu masukkan zakar terlalu dalam pada vagina isteri
    Anak Lelaki - perlu masukkan zakar lebih dalam paa vagina isteri
  4. Faktor Klimaks
    Anak Perempuan - suami klimaks dulu
    Anak Lelaki - isteri klimaks dulu
  5. Faktor Persediaan (Isteri) - petua
    Anak Perempuan - cuci kemaluan dengan semangkuk air yang dicampurkan dengan satu sudu cuka sebelum bersama.
    Anak Lelaki - cuci kemaluan dengan dengan semangkuk air yang dicampurkan satu sudu soda sebelum bersama.
  6. Faktor Kedudukan @ Posisi
    Anak Perempuan -  suami di bawah isteri di atas
    Anak Lelaki - isteri di bawah suami di atas.


Sekian. renung renungkan dan selamat mencuba.... (^_^)









Thursday, February 17, 2011

Mrs. Zach's First Give-Away : Free Photoshoot Uols!

Posted by S.A.L.J.U sha at 12:39 PM 2 comments Links to this post
(^_^)update(^_^)


sha ubah entry ni jadi sticky mood

sehingga tarikh tutup contest ni

20Feb2011

gara2......

sha baru tahu buat sticky mood entry

HAHAHHAHAHAA

j0m gelakkan sha yg buta IT ni tp xmalu nak bgtahu baru belajar buat sticky mood

apesalahnye belajar daripada sombong xmahu belajar eh.

peace

*
*
*
sha follower no. 74


OIcccc.... sape yg xmahu menang ini Give Away...oh TIDAK...

SAYA MAHU!!!!
"saya nak menang mrs zach's first give away kerana.....

SENANG CAKAP

HADIAH YANG DTAWARKAN 

SGT SGT SGT

D NANTI NANTIKAN

MEMANDANGKAN MENJELANG APRIL 2011

APE ITU???

SURE LA MY SON birthday IS one

saye nak sgt gambar2 qaish haiqal d abadikan dlm album yg sgt indah buat kenangan

yang pasti usia 1 itu akan terus meningkat..xkan dpt igt dengan ingatan sahaja tanpa gambar2 yang menarik

so nak la mrs zach amikkan dengan kata FREE

HEHEHEE...... free itu sgt MENARIK

DSAMPING MODEL photographer NYE NNT JUGA  cumelllll  (puji anak sendiri...angkat bakut sendiri boleh????)

saya sanggup turun KL....kg halaman pun dekat jer kajang

sure boleh nye.






so saye mahu tag pada mereka




dan sesiape shj yang berhajat nak menang give away ni















Tuesday, February 15, 2011

splash park :: momma gathering :: anak enjoy main air

Posted by S.A.L.J.U sha at 10:53 PM 11 comments Links to this post


*
*
*

ok..jom kite mula kan

entry penuh
 
momma blogger gathering Splas Park The mines

*
*
*

impian mama nak bertemu momma momma blogger dlm list mama sedikit berjaya

sedikit je??? hehehehee...

klu tgk blog list momma blogger yg sha baca..menimbun oooo

ade yg sampai sha lom sempai  say Hi...comment

sha membaca silent reader jer dl

*
*
*

gathering splash park 13 feb aritu dh plan dr selepas 1st gathering kat mega kids dl

tp 1st megakids dl sha xdapat join..kami g jalan2 sabah

baca entry rata2 rata momma blogger yg hadir...waaaa...

buat sha rasa mahu join

so bile d war war kan oleh nurul :: raina dan dayu :: cha

sha terus bgtau hubby...nnt 13feb bawak mama g the mines

seminggu hampur tiba tarikh tu

ade ura ura nak postpone gathering tu...
semangat sedikit luntur masa tu

dah set kat kepala ni nak sgt g berkenalan ngan mereka yg terut hadir

*
*
*

dsebabkan kebetulan nak balik kg kajang jgak mggu tu

so sha tulis FB kata nak turun jgak splash park walaupun gathering tu xjadi buat

hihiii... sib baik de yang menyahut

kata akan ke sana jgak

dan akhirnye gathering ni terbahagi kepada 2 tarikh...sabtu dan ahad

sha g ahad...yang d uruskan perjanjian oleh dayu

yang dtg sabtu, nurul yang uruskan perjumpaan tersebut

so rata2 mggu ni tgk entry pasal gathering spalsh park sabtu & ahad

*
*
*

so layan jer la gambar yg telah d edit

malas nak masukkan satu satu...banyak ooooo


sha ade amik pic dr koleksi camera korg tau...izinkan ye...
 
 harus jamah mata dl ngan pic

qaish haiqal
 
 xcted ramai kawan


papa ape lg...sila la bawak boat qaish tu
dh siap tiup dr rumah....
 
sampai2....cari2...call dayu

1st time jumpe momma2 ni tp tetap hots...mesra...

sorg2 lepas sorg sampai..akhirnye kami ber7

de yg lain xdpt dtg last mint ade hal

xpe la..lain kali jumpe

dah ready nak turun mandi

babies yg lain pun sibuk mama diorg salinkan baju
qaish yg 1st masuk kolam... dan yg terakhir keluar....mmg suke air


 jamu mata aksi qaish



sebelum tu..meh perkenalkan mereka yang hadir
 mar, elly, reen, jiha


ana, sha(tuan blog shasauffi, dayu
barisan momma dan babies



isya  anak elly xmandi.... isya tido kat papa dia


dah selesai mandi

anak mama xmo makan xmo minum...zzzzzz tido



seterusnya bersurai

*
*
*

kesimpulan yang dbuat

enjoy..kawan2 baru yg best

borak2 sambil berkongsi perkembangan anak2

3rd gathering... harap mama dpt join jgak nnt

tp agaknye lame sikit kot baru lead buat plan....sbb ni dh berturut turut 2 bulan buat gathering

ura2 nak buat kat genting

w0w...lg syokkkkk... tp terhad la mainan yg boleh anak main

ape lg tempat menarik..nnt kongsikan tau


sekian entry hangat mggu ni
rata rata tgk entry terkini pasal spalsh park

so pic pun lebih kurang je

meluangkan masa menulis entry memahat kenangan d blog


klu nak tahu...balik dr splash park..lepak kat KFC
qaish haiqal muntah susu yg baru 5 minit d minum
perut masuk angin...nak main jer xmo makan xmo minum
abis stroller...bau susu.....so nak anta cuci
duduk la dlm strooler lame awk nnt ye qaish






Monday, February 14, 2011

aksi qaish "raja pool"

Posted by S.A.L.J.U sha at 12:32 PM 7 comments Links to this post


*
*
*
barisan momma momma yang hadir
 
 
splash park
gathering momma blogger

versi sunday

entry penuh memerlukan pic yg lebih byk dan cerita lanjut

ni hanye pemanas entry sahaja dahulu

tggu next entry

wokey

pic cilok dr camera

ana dan elly

 hihiiii....

qaish bawak dani round pool





qaish pakai baju swimming baru

hadiah dr mama











bersambung




Friday, February 11, 2011

klimaks cerita besday papa...sehingga bertemu tarikh 11022011

Posted by S.A.L.J.U sha at 5:15 PM 6 comments Links to this post

*
*
*

ade cerita d sebalik nak sampai tarikh 11.02.2011 ni sempena birthday papa

alamak..br terperasan

tarikh cunnnnnnnnnnn

11022011

terbalik balik gitu

*
*
*

igt tak mggu lepas kami g JB kan

masa g JB tu kami sekeluarga bertemakan 'PINK' colour

dan 'pink' utk papa adelah hadiah besday dari mama
 
POLO shirt New Arrival

berkenan gile baju ni

sweet colour n sgt cantik

dan dh mmg alang kepalan shirt fav papa adelah dr POLO






 abaikan keboncitan papa qaish yg ketara mendukung qaish


cadangan nye sha nak hadiahkan hubby Jam Tangan

mggu sebelum g JB tu dah jalan2 usha dengan hubby kat Mahkota Prade

tunjuk punye tunjuk...papa berkenan n dlm bajet mama jgak

(tp xckp hadiah besday...cume ckp tanye hubby..."lawa tak jam ni..mama bg papa papa suke tak...")
ayat nak pancing selera papa la tp berkias kias xmo ckp utk hadiah besday

ok mama nak belikan

tp nak tahu ape jadi???




mama merajuk

bile papa kata xmo la...mama xyah la belikan papa

mama simpan duit tu

mama belikan papa selipar jepun jer


terus muncung sedepa mama keluar

boleh sangkut hengar

mama siap kecik2 hati nangis kat MP tu tau

hahahaaa...dah tahu hati bini kecik mcm semut

g plak..ckp gitu

sungguhpun mama tahu papa xnak mama bersusah payah berbelanja besar utk papa

papa salu mahu berbelanja besar utk mama dan anak jer

tp bile mama nak belikan sesuatu susah papa nak kata ya

klu kata mama belanja makan laju la dia

sbb makan kan xseberape sgt kos nya

tahu mama mampu nak keluar belanja

(terima kasih la papa...atas budi papa yg baik hati tu)

*
*
*

nak tahu ape jadi ngan bajet yang telah sha peruntukan utk hadiah besday papa

segala pakaian qaish g JB aritu

mama beli miki kids

dan dr shawl sampai la baju mama aritu pun mama beli

mama kejekan bajet tu pegi kat kami

hahahaaa...padan muka papa

elok2 akan dpt Jam Tangan

terus sha xbelikan

merajuk siap nangis2..hahahaaaa

*
*
*

so sebelum g JB 

g la shopping nak cari baju papa yang sama ngan mama dan qaish yg bertemakan 'pink'

akhirnye

mama jumpe baju polo tu

new arrival .. so harga pun tetahu jer la standard POLO

maka mama kata mama bayar

as hadiah besday papa

puas pujuk baru la mahu

tu pun dh cut kos la dr bajet yg asal yang sepatut nya

**************************************


so semalam plak

mama kata ngan papa mama kene balik lambat ade keje( tipu sunat..ehehee)

so kol 5 balik keje terus je g JUSCO bandaraya melaka

dlm kepala dah pk Baskin Robbins

nak beli ice cake utk suprise tgh mlm td


 imej menunjukkan susah payah sorok bawak masuk rumah

siap sorok kat bakul baju..tutup ngan baju yg angkat kat ampaian

baru lepas

heheheheee

 ni la kek nye..siap de ice kering..nak kasi tahan sejuk masa bawak balik uma tu

cumellllll

kecik je ni tau.... tp sedap....
kek vanila..ice creme cuppocino

yam nyammmm

 see..menampakkan kekecilan nye...tp rasanye 1 kg ni..sbb tinggi
kecik xpe
tp sedap....berbaloi ngan harga

muke terkejut...d kejutkan dr tido

qaish d mane???? tido la....


 sesi dapat hadiah lagi tau

tu la bini

merajuk merajuk pun

tetap ade hadiah suprise mlm tu

utk hubby tersayang

CK free...tp X free tau..sedap bau nye

berbayar ok...


sesi suap menyuap xoxo

gambar romantik d amor tidak dbenarkan

memasing cumut

dsamping mama yang mcm kene serangan nyamok d muka

jerawat bertaburan merah2

:(


*
*
*

beriya iya mama nak memeriahkan besday papa kali ni sbb

tahun lepas 1st besday papa setelah kami berkahwin

sha xdpt meraikannya

sha preggy qaish kat melaka

papa plak kat lumut kerja...xdpt g sana

sbb sha 7bulan preggy dan risau masa tu kandungan yang air ketuban asik boder line jer

tahun buat suprise kecil jer ngan papa
link ni
 


coklat jer....tp sgt syok  rasanye bersusah payah post


**************************************

dan qaish

dapat jgak sesuatu dr mama

swimming sut

yeyeeee...

yg pertama buat qaish
 
dl beli swim pants jer

nak tgk...tggu qaish pakai kat splash park sunday ni


:)
 
majuk2 sayang sgt...no way eh sape yg nak kacau daun!!!!!!!!!!!
kami bahagia

bahagian dapat suami tercinta seperti

dia

syukur Ya Allah temukan kami