click here

Monday, May 31, 2010

1, 2, 3, 4, 5, jer....

Posted by S.A.L.J.U sha at 12:28 PM 0 comments Links to this post
*
*
*

entry ringkas

sgt sgt sgt bz ber3 jer....

mama + papa + qaish

huh.....baru rasa b]mcm mane takde bantuan nenek qaish

selama berpantang ni bersenang lenang d kajang

mak banyak bantu....

tetibe bile ber3 jer...hah...tak tentu hala bile qaish nangis tak henti2

*
*
*

papa khamis 27hb aritu perjalanan pulang...tu dah tak kire la..

yg ade jumaat sabtu ahad isnin selasa....rabu papa dah balik utk offshore semule

papa dpt cuti pendek jer

jumaat sabtu dah de kat pasoh ...qaish jumpe wan ngan tok din 

ahad balik melaka dok isnin selasa balik kajang

huh...tak duduk diam

padahal baru lepas haripantang

*
*
*

semalam anniversary

anniversary????

hohohooooo....

tak dapat nak sambut ikut plan....qaish menangis meragan

keluar..harap2 qaish titon dlm stroller

tp jap jer dia titon...bile time nak dinner dia bangun nangis2

last2...dinner anniversary kami bertapau kenny jer.....

hahahaaaa......dah de baby...susah tok mama papa nak manje2'

qaish oh qaish...

takpe la...

percutian kami akan dtangguhkan hingga ke hujung tahun....

qaish dah besar sikit..senang nak handle baru la leh bercuti anniversary kami

gambar keluar smlm anniversary pun tak dpt amik..mendukung qaish jer

papa plak dengan trolle brg ngan stroller lg menolak 2 tangan...hahahah kelakar tok kami semalam outting tp kelangkabut

*
*
*

dh la....nak kemas uma....dah seblan tinggal

qaish tgh tido....ceat mama kemas cepat....

masa sgt jeles skg...lg2 qaish klu tak tido mama takleh buat keje

esok balik kajang semula...maybe mggu depan baru balik melaka terus..bersama nenek

jasa budi baik nenek nak tolong teman mama sebulan dua lg mejaga qaish

mekasih mak

semalam pun bday mak

mama kawin tarikh bday mak

tp tak dapat selebrate...esok balim baru selebrate eh nenek..selebrate + anniversary mama jgak

*
*
*

nak berkemas uma..

stop

(*_^)

Thursday, May 27, 2010

berita terkini jam 7.14am

Posted by S.A.L.J.U sha at 8:23 AM 0 comments Links to this post
*
*
*

ringkas tetapi padat

menyatakan

papa qaish OTW balik...

(*_^)

menanti hubby pulang bercuti seminggu

TQ bos....


Wednesday, May 26, 2010

punggah gobok shawl

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:57 PM 0 comments Links to this post
*
*
*

cerita pasal shawl

mamasha kembali megeledah blog blog yang menjual pashmina shawl dan syria

setelah 9bulan mamasha mogok melaram
hahahahaaa.....

bukan taknak melaram time preggy aritu...tp mmg org org kate tu mood org preggy

suke melaram tp time preggy jadi tak suke

compang camping jer...

perangai mamasha plak masa preggy aritu....

asik pakai baju tu jer bile suke

hahahaaa...kire baju preggy yg mamasha suke mamasha buat pusingan minggu

so..dalam 2mggu akan jumpe baju yg sama

lantak la,....masa tu tak heran ape org nak kata...yg pastu budak dlm pew0t ni taknak mama dia melaram

hahahaaa...baby boy la katakan

tu mamasha suke pakai seluar ngan blouse jer...baju preggy yg labuh2 dress tu..sentuk sekali dua je

*
*
*

berbalik cerita shawl

klu pengikut blog shasauffi ni perasan tak

ade blog list sale sale sale

kat situ melambak blog blog yang jual shawl

de yg mamasha dah beli dua tiga kali

de tu tggu masa jer nak order

abg post yang hantar parcel dalam masa sebulan ni...dah hafal dah nama mamasha

heheheeee....kekadang setiap ari dia hon..ton..ton..... mintak mamasha sign parcel shawl2 yang sampai

bukan shawl jer mamasha beli

de syria

de cardigan

de lengging

wah...bile masa nak pakai tu

hahahahaa....tggu papa balik...mama nak jalan ngan papa

hhohohooo....sempat ke klu seminggu jer cuti nak jalan2
tp takpe la..kami akan ade sesi holiday nnt...tuntutan anniversary babaymoon dan bdaymoon mama

kan papa kan....jgn lupe..

*
*
*

pasal shawl ni mamasha dah start pakai masa sebelum kawin lg

2008 dah start beli..masa tu t0p plain shawl
mamasha pelanggan pd na edan

tp masa tu takde lg syria nye inner tok pakai bersama shawl

so...penyek jer la pakai...

lelame mamasha rasa tak cun pakai mcam tu

terus bungkus shawl2 tu masok gobok

heheheee...

tp..

skg...

peminat shawl...pashmina... mcm2 jenis shawl de kat pasaran ni 

menjadikan 1 trend blogger2 cun melecun ni memakai shawl dan mereke pakai sgt sgt sgt cantik...

dgayekan dengan inner syria

nak berape tone..semua ade....

skg plak de aksesori yg dletakkan pd inner tu...

mcm3 la kepelbagaian memakai hijab ni

sape kape berhijab itu tidak menarik

bergaya dengan hijab lebih sopan dan menarik dpandang


*
*
*

huhuhuuu....

dah balik ume sendiri nnt nak punggah balik gobok shawl mamasha

harap2 mamasha pakai la segala benda yang telah d beli ni....

byk ooo....byk......

keje mamasha dlm pantang....shopping online....sile terjah blog link yang mamasha senaraikan tu

meriah weiiii blog diorg

nak inspirasi boleh terjah blok link yang mamasha tulis sweet gaya shawl

(^_*)

mamasha suke tgk wanita2 cantik

bukan jeles eh...

tp inspirasi dan berbangga gadis melayu yg sememangnye ayu manis dpandang


ngeeeeeeeeeee~ rindu tak??

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:07 PM 0 comments Links to this post
*
*
*

pokodot shawl
*
*
*
papa sile sokong mama 101% ....support dan hulur2kan $$$ nye....eheheheeee


musim preggy ari tu dah puas selekeh bekeh....sbb mamapreggy takde mood nak melaram

ye ye ye....... sy rindu utk melaram kembali...

lalalalaaaa~
utk ape?
utk siape?

tentu la......

untuk suami tercinta

papa sile rindugew0m mama

greeeeeeeeee~~~~~~~ (*_^)

sabar menanti kepulangan suami tercinta

ke~~~

papa yg menahan sabar nak jumpe mama 

greeeeeeeeeee~~~



Monday, May 24, 2010

mama dapat KAKI semula....eeeeerr

Posted by S.A.L.J.U sha at 4:07 PM 1 comments Links to this post
*
*
*
*
*
*
*

bile mama dah dapat kaki...eeeegggggg......

takut tgk mama jalan2
sowang2 pun jadi

meninggalkan qaish bersama nenek

mama memulakan operasi

*
*
*
*


dr kol 10 mama kua...kol 2ptg baru balik....

eihhhh...cit....mama lom abis ari lg la....42hari

doa2 berpanjangan mintak2 mama sihat cergas la

soft toys...de music lg...eeeeeeeg

toy mama rembat tu qaish...ni nonet jeer dah 30iggit...
meh mama jadi tokey kilang toys la....

*
*
*

balik balik setelah mama mendapat kaki ...

plastik kecik2 mama nye barang rempat kat watson..brg2 peribadi..makeup pun de...tp rahsia la...sbb rege leh tahan....

tp...plastik besar...semua qaish yg punye...

mggu lepas baru mama belikan baju 2 pasang pastu nenek pun belikan 2pasang

arini mama gile tgk baju baby chomel2...mama rembat lg baju tok qaish...

gambar tak sempat amik...mama dah masuk mesin nak basuh

t qaish pakai..mama snap gambar k

huhuhuuuu..... sale pun ade kat Manjaku Kajang

mama usha stroller....

gewom...tgk bounce baby....

offer sweat chery rm 139 jadi 79.00 je bounce tu..mama nak beli..tp nenek kata nnt dl..tgu la papa balik

shopping sama2 brg anak husband n wifey

sale sampai 6jun...

klu papa tak kompem balik lagi... mama akan mintak lampu ijau dr papa nak beli tok qaish


*
*
*

mata 0ren...

mama berkenan stroller colour 0ren....

ni carseat+carry baby






berkenan stroller ni...0ren.....
klu de jenama lain 0ren...mama nak carik
mama tau C0mbi PUN DE 0REN...

papa..cepat la balik nak shopping lg

*
*
*

benyekkkkkk

muke kepenatan.......setelah mendapat KAKI

Friday, May 21, 2010

impian - sekadar update entry

Posted by S.A.L.J.U sha at 1:52 PM 1 comments Links to this post
*
*
*

ape yg IMPIAN nye???

*
*
*

cerita la....

cerita filem lame yg azhar sulaiman handsom dulu2 tu...skg pun still cute ag

mmg mamasha peminat azhar sulaiman dr dulu

IMPIAN salah satu file azhar sulaiman dengan amy mastura..tu pun cute jgak..makin cute dah kawen dah de anak

camner la mamasha nak cute balik..huhuhuuuu.....byk lg kg nak turun (lari topik jap)

*
*
*

lame dah tak update entry...sure peminat silent reader dah ternanti2...tp bz la mamasha ngan baby

ni entry sekadar hobi melayan tv,,dah nak abis pantang ni

azhar sulaiman...cute kan muda mudi dl


amy mastura lg sorang mamacute...






Monday, May 17, 2010

huwaaaakkkk... melaung qaish

Posted by S.A.L.J.U sha at 8:55 PM 0 comments Links to this post
kawan baru qaish, nama baby sebelah tu qalish darwish wif mamanye mama aen

*
*
*

mama tak sempat amik gambar qaish kene cucuk...sbb mama tutup mate

hehehee...

mama takut jarum.....

sian qaish....bergeme tangisan qaish 1 klinik desa sg. sekamat tu

mama peluk after tu...alhamdulillah qaish rasa tenang...berhenti dia nangis


*
*
*

kisah kawan baru qaish ni sebenarnye kebetulan

sama2 bawak baby cucuk 1 bulan

masa nurse panggil nama baby....

qalish...

mama dengar mcm nurse panggil

qaish....

mama pun dtg kat nurse..tp de baby dah situ

rupe nye nama baby boy tu.....

qalish darwish

ehehehee...nama lebih kurang la

mamasha pun sembang2 la dengan mama darwish...mamaAen

rupe2 nye....

persamaan qaish haiqal dan qalish darwish

=

mereka rakan sebaya yg sama birthday

12april 2010

dan waktu kelahiran mereka pun hampir sama

qaish 2.54ptg

qalish 2.45ptg

masa ni sama sama mamasha dan mamaAen berjuang

mamasha normal 

mamaAen c-ses

eheheheee.....mama menambah rakan...siap amik phone no....sile add FB lg :)

*
*
*

balik dari kene cucuk terus mama tuam paha gebu qaish

mesti sengal2 paha qaish tu

ptg dah start meragam...

akhirnye...mcm ni la qaish tido berejam jam

mama pun jadi kaku beku.....semata-mata nak qaish tido tenang dengan melupakan rasa SAKIT itu...



melekap la wahai anak ku...itu yg membuatkan dirimu tenang

tdo atas perut dada mama...best kan qaish

Saturday, May 15, 2010

ticktic0k tickt0ck... 15days until sha&sauffi anniversary

Posted by S.A.L.J.U sha at 11:09 PM 2 comments Links to this post

*
*
*

sayer semanis stawberry......(*_^)


hubby ku yg salu mencuit hati dlm diam


tickt0ck...tickt0ck...

15hari lagi menjelang 30mei2010

our anniversary

dingd0ng bell

*
*
*

10pagi, akad nikah di Masjid Besar Kajang


selesai nikah...bergambar kejap sblom  bersiap sanding



bersiap untuk bersanding... persalinan oleh D'Renjis Bangi
makeup oleh Fifi Omar makeup artis Karangkraf


outdoor sesion> location sekitar putrajaya


putrajaya


(*_^)


*
*
*

skg terasa seperti berada pada tarikh 30mei2009 jer


hahahhaaa.....

Friday, May 14, 2010

xtvt sampingan......setelah membelek2 qaish

Posted by S.A.L.J.U sha at 1:59 PM 1 comments Links to this post
*
*
*

belek2 qaish....

tiyom tiyom qaish....tu la hobi paling best...bau qaish sgt sgt best...kalah perfume escada mama tu

even mama pakai 1botol bedak baby johnson pun tak sewangi bau baby original.....best oooo tiyom tiyom ngomol2 qaish

popok popok qaish.....kasi beeeek...sedawa kuar angin
selalu membancuh susu setiap 2jam..tukar drypers....1hari takkan kurang dr 5keping pakai...tak sabar mama nak pakaikan qaish ngan cloth drypers yg mama beli kat lunatots

lunatots qaish tertinggal kat melaka la...

klu cite pasal qaish ni mmg mcm2....

pantang de xkene sikit...mama dah belek2 sapu mcm2 xkasi merebak

skg ni qaish de ruam susu sikit kat muka....adus...berjerawat anak teruna mama ni
hehehehe...sian dia.
ruam susu tu normal ...kene salu bersihkan jer dan sapu lotion....ok la tu nnt.




ape lg xtvt mama berpantang yg alakadar ni...

*
*
*

berbengkuk dah seminggu tak pakai...adus....ape la malas sgt ni

makan jamu jer mama rajin...sbb senang...telan ajer berbijik2

bertungku selang seli buat......mama.....aippppp......jgn malas....boyak nnt.

*
*
*

mama giller2 shopping online skg ni

tudung syria dah de 6pasang online shopping nye pasal
paling best mama suke shopping syria kat


 tp.....kene tiap2 hari bukak blog ika ni....

klu de update...berkenan terus la order cecepat

blog ika ni mmg cepat soldout syria shawl dia

1st mama beli sehelai jer...tp bile syria dah sampai..mmg berbaloi baloi cantik n pakai pun kene

terus 2nd time order 2 helai terus tu pun..... cepat abis....berposak nak booked syria ika ni

yeyeee..tak sabar tggu 2nd order tu sampai ke tangan

*
*
*

lain2 tempat mama borong syria kat sini....


sini pun lelawa....

design sendiri tau oleh blog ni....klu tengok pun takde kat blog2 lain design dia

menarik!!!!




**** mamasha tak kendekut kongsi link2 shawl yg lelawa dan syria yg menarik
sama nak cantik sama nak menarik...ahakss.....


yg kelabu tu cardigan.... pink brown tu syria









ni tak igt dr blog mane










pokok panggal uwit tu sendiri nye la...mamasha takde toling bg uwit.....eheheheee....jom shopping online


*
*
*
ade berani???








*
*
*
abis sesi membelik kuku kuku panjang jari teruna qaish ni

mama yg potong...nenek takut....kecik sgt

mama potong pun menggigil.....halus jari jemari anak teruna mama ni

Wednesday, May 12, 2010

1month old..Qaish Haiqal

Posted by S.A.L.J.U sha at 2:58 PM 0 comments Links to this post
*
*
*
ape yg berlaku ari ni?
12 mei 2010

*
*
*

qaish 1month old  laaa.....  (^_*)

*
*
*

sebabkan mama n  qaish team yang kuat semangat & independence

kerana kami berdua dsanyangi. dkasihi, dan drindui oleh papa yang work jauh d lautan luas

papa work jauh tp papa tetap sayang kite...papa care about us

qaish..mama jaga..t papa balik papa plok2 qaish ye


*
*
*

kami keluar g kedai...brg keperluan abissss da....
jenjalan naiksi kelabu ye qaish mama drive
wah.... mama drive??
lom agi abis 44hari dah drive sendiri keluar uma
Allah S.W.T itu melindungi kami

bukan xsayang diri dan anak..., tp terpaksa jgk keluar uma mama drive
mama the only 1 yg leh drive....nak beli brg kene la drive
alhamdulillah mama ni  sihat, soal pantang x pantang ni ber serah je la

Tuesday, May 11, 2010

meragam anak kerana ape??

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:48 PM 0 comments Links to this post
bile anak kecil meragam.....mama kelang kelibut mcari sbb kenape dia meragam>>>

*
*
*
kembung perut ke???  check perut baby...jentik2 perlahan je..klu de bunyik kebom kebom kuat...sah kembung la tu.
bg la grepwater...pastu tangkup sapu2 blakang baby...sedawakan kasi angin keluar...perut sapu minyak telon

lapar ke??  mama g la cecepat buat susu... bg baby minum. baby boy mcm qaish ni mmg kuat minum.

panas badan@demam ke??  check suhu baby..termometer suhu tu better ade la. klu dedau2 sikit...lap2 badan baby kasi suhu turun..... smentara nak g jumpe doc tu.

dganggu sesuatu ke??  nama pun baby..suci...baby ni nmpk ape yg ghaib. so...pesan2 la org yg dtg melawat jgn la dtg mlm. kite pun jgnla g tempat bebukan pastu hampiri baby.
tp..klu dah jadi.... baca la surah2 ayat suci alquran atau bawak la pd yg lebih mahir memulihkan semangat baby yg menggunakan ayat suci alquran.


byk la sbb kenape baby meragam.
mamasha ni baru la jd mama...yg dah lebih byk makan garam tu( lebih berpengalaman bukan yg lih mkn garam jd darah tinggi)  sure lebih arif.


*
*
*

kenapa qaish meragam dah 2 hari siang dan mlm??


maybe

esok 12hbmei..... qaish dah sebulan la....
ade org2 kata meragam nak alih bulan....kire qaish ni beralih hari menjadi sebulan.
meragam nak membesar ni.

sile tgok lengan qaish tu....
enjit masa lahir tu dah timbul tesembut....merah...dan nmpk de putih mcm gembung kulit tu.
sure sakit kan qaish tu.

kesian qaish mlm xtdo merengek....
siang pun tido...merengek serba tak kene.

last2 mama tdokan atas dada pewot mama...baru lena tdo
dpt sejam tdo..pastu terjaga jap merengek pun xpela
asalkan anak mama leh rehat tdo lupe sakit enjit tu.


Monday, May 10, 2010

10minit pun dah alhamdulillah..syukur

Posted by S.A.L.J.U sha at 10:38 PM 0 comments Links to this post


mama bertemu mata ngan papa dlm gmail videochat

gambar senget benget dan ni jer dpt amik

sbb...sambil2 dukung qaish

tunjuk qaish kat papa

papa ghindu dah anak teruna papa tu

*
*
*

pic video kami ade kat tepi kiri atas tu...tp bagaikan hilang sbb flash camera tu

2mggu baru dpt tgk papa

mmg rindu...call mmg hari2

tp ...bile xnmpk muke tak puas

*
*
*

papa de flu ngan batuk

mama risau la papa kat kapal jer sure selsema batuk

skg ni mcm2 virus ade

hope papa cepat sihat

papa dlindungiNYA...kesihatan papa makin baik

*
*
*

insyaAllah....lg 2 ke 3 mggu papa balik cuti

tak sabar tunggu papa balik

mama dah abis pantang 44hari masa tu...yeye..nak jalan

pantang 90 tu lain cite....heheheee...tu pantang lain

(*_^)

k la..nak bobom sama2 qaish

gud nite

Sunday, May 9, 2010

1st time dpt award....mekacik mamakyra

Posted by S.A.L.J.U sha at 12:39 PM 0 comments Links to this post

award ni dberi oleh mamakyra

ohhh...terharu..ehehehe

1st time dpr award kat blog mamasha ni

*
*
* tq la yg suke baca ngomelan mamasha ni

dl2 pasal cinta

skg pasal baby qaish plak

teruskan follow blog mamasha

dan tinggal2 kan jejak anda...supaya mamasha leh dtg menziarah blog anda.

Saturday, May 8, 2010

selamat hari ibu

Posted by S.A.L.J.U sha at 3:05 PM 0 comments Links to this post


tahun pertama bergelar mama kepada teruna idaman melaya..
Qaish Haiqal b. M.Asrul Sauffi

teruja tak terhingga
walaupun qaish tak tahu lg sebut "mama..selamat hari ibu"

mama tetap teruja...kerana mama telah ade cahaya mata chenta mama papa

rezeki yang paling berharga buat mamapapa

*
*
*

kepada

mak mama sendiri

dan 

mak mertua mama

wish u...

"Selamat Hari Ibu"




Friday, May 7, 2010

bz...mamasha bz.....

Posted by S.A.L.J.U sha at 1:24 PM 0 comments Links to this post
*
*
*

ohhhh....sgt la tak sempat nak bukak blog n update

mama pun lom bg email lates kat papa

pic2 qaish pun lom sempat menyempat nak upload masuk lappy

*
*
*

siang ni la mama leh claim tido....

huhuuuuu..... sbb

qaish skg dah berjaga malam....sambil merengek2

merengek2 tu yg tak tahan...

nak dhenjut pakai 2 pehe mama ni

lenguk....sakit pinggang mama

qaish nye pasal...henjut2 la pakai pehe

buaian mmg takde dlm uma ni

*
*
*

pesen qaish tido skg

siang...lene ajer tdo....tp kol 3ptg-5ptg sure qaish celik..nak main..dah mintak agah2

malam plak....kol 11mlm start la celik...merengek2...sampai kol 1lebih ke 2 pagi baru la nak lene tdo

tu pun puas d  henjut2 pakai pehe mama

ngantok gile mama skg..dengan pesen baru qaish tdo dan main(main hayun2 tangan dia jer)

*
*
*

camni ke jaga anak..huhuhuuu...sok lusa dah start keje...papa pun work kat laut

mcm mane la mama handle sowang2........

mahu mama tdo time lunch kat opis ni

so....time lunch hour...mama chop..tempat tdo ye...

hehehhehee...JPBD tu dah tau la....sape tdo time lunch nnt


takde nak g meramboo shopping



 satu jer la mama edit sikit...mama takde masa la...

papa sorry.....lom update lates pic anak teruna papa ni.

Tuesday, May 4, 2010

qaish 3mggu.... demam alih minggu ke???

Posted by S.A.L.J.U sha at 8:36 PM 2 comments Links to this post
*
*
*

gare2 qaish merengek 1 malam
*
*
*

mama tak senang hati tgk qaish tak selesa
j0m g check doc

 nak g An-Nur asalnye....dah kete berhenti depan Al-Zahrah..terus masuk Al-Zahrah jer la

baby qaish de flu la....terus doc Siti Hawa bagi ubat titik hidung
qaish baby lg...takde ubat makan yang sesuai.

Uphamol tu standby jer klu qaish panas sgt...leh la bagi sikit sblom jmpe doc


qaish tggu doc panggil ni...tdo....mlm td tak cukup tdo..merengek jer...

tu la qaish tdo celah peha mama....semua tak kene ...kene kepit ngan peha baru diam...tdo....

hahahaaa...pelik jer gambar ni...kat mane la qaish landing tdo tu....mama jer yg tahu....

tutup entry spectra3

Posted by S.A.L.J.U sha at 2:38 PM 2 comments Links to this post
*
*
*

sekian d umumkan.....

entry jualan spectra3 mamasha d tutup!!!!

*
*
*

sepantas kilat spectra3 mamasha dsambar org

sungguhpun ade pada mamasha lg...tetapi spectra3 mama telah d booking oleh seseorg

email box trafikjam ...ramai bertanye....tp mereka jugak terlewat

kawan mamasha sepantas kilat dah sms

so ..... finally spectra3 milik dia.

*
*
*

bagus la rupenye ade kawan yg sama2 berkeinginan bf exklusif pd baby

mamasha doakan susu mama@mummy@ibu melimpah ruah

mamasha tumpang eppy menyokong bf

walaupun mamasha dah ketandusan susu dlm badan
(uhh..taknak sebut lg...nnt rasa sgt2 kecewa)

Monday, May 3, 2010

spectra3 mamasha

Posted by S.A.L.J.U sha at 11:02 AM 0 comments Links to this post
*
*
*

entry ini adalah sambungan drpd entry 
'gara-gara susu ibu....mama berkecil hati'

*
*
*

puas mama pikirkan perkara ni....sampai asik termenung melihat spectra3 mama tu

setelah mama rasa sgt2 kecewa...dengan susu mama yang takde produk
mama ade ckap ngan papa...."mama nak jual la balik pam spectra3 ni, mama taknak tgk, taknak simpan pam ni skg"

tp.....papa kata

"takyah la jual balik spectra3 mama tu. mama simpan la..guna nnt 2nd baby"

*
*
*

ohhh......runtuhnye hati bile tgk spectra3 yg mama beli tu tak dapat dgunakan

sungguhpun mama balik kajang sambung pantang dsini...mama angkut jgak pam spectra3 mama tu ke kajang

tp.....susu mama tak jgak menghasilkan produk

makcik rose mama panggil urut kat kajang ni pun ckap..."dah takde susu ni sha....acik urut dah 3hari ni pun takde ni"

:(

*
*
*

maka....mama dah pikir masak2 sampai dah didih otak mama ni

mama nak jual 

spectra3

mama

*
*
*

kekawan melaka ade yg akan bersalin...tp mama tak rasa mereke nak bf secara exklusif dan mengumpul EBM seperti cite-cite mama

sana benda2 ni tak famous.....

takde yang sanggup berbelanjar 500++ utk beli breast pam

*
*
*

so...mama akan utarakan pada papa.....

kllu papa setuju......mama akan buat entry baru untuk menyatakan 

spectra3 mama sedia d lego....


*
*
*

entry ni.....sesiape berminat boleh bagi maklumat terlebih dahulu...


emailkan maklumat pd 
saljusha@yahoo.com

nama

no call

mama akan reply email sebaik sahaja entry terbaru 'spectra3 utk djual'


*
*
*

mama nak jual ni bukan la harga runtuh gille sgt

sbb

mama pakai dlm masa 2 mggu...boleh kire berape kali pam....

kan mama takde susu...kering...so pam pun takde keluar

tp..kekawan blog mama yang pakai spectra 3 ni...yg susu melimpah ruah....

mmg sgt syokkkkk..............tgk EBM terkumpul

senang bawak g opis...ade beg cantik 'MAMASTYLO'

gambar ni mama tak amik pic gambar cooller beg

1pam elektrik spectra3

1 stylomama beg

1 cooler beg

2 ice pack

8 bottle EMB

extra tiup dan bottle pam utk buat 2 pam sekaligus

waranty card

(brg siap kotak seperti asal pembelian mamasha...ade beg plastik lg cover brg semua tak terjejas....same like new)
stylomama beg + pam spectra3 set



cooler beg + 2 icepack + extra tiup n bottle utk buat 2pam + 8 bottle simpan EBM + warranty card
(brg2 ini ade dalam kotak d melaka....19hb ni papa balik dr miri..kami akan balik melaka...ambil brg2 tu semua utk dpack...dan d lego jual)


so jgn risau.....mamasha takde tipu2 nye. blog pun tertera jelas..kekawan blog pun de yg dah kenal rapat
serius buyer jer pls!!!!


*
*
*

tp yg nak beli ni sure dah tahu kelebihan spectra3 ni

dan tujuan mereke mahu membeli spectra3 ni

*
*
*

harga akan dberitahu dlm email

sile bgtahu maklumat yang dkehendaki

Sunday, May 2, 2010

layan isabella

Posted by S.A.L.J.U sha at 5:19 PM 0 comments Links to this post
*
*
*

ptg2 ahad....mama golek2 ngan qaish

boring dah tgk HBO....mama layan tv3 plak...

waa...... de cerita lame la

*
*
*

mama layan la isabella

heheheheee....lagu issabella kump search tu masa mama sekolah rendah tu...famous gille

dl mama pun layan lagu tu....siap hafal lirik lg

hehehehee....kenangan budak sekolah

mama dl de buku lirik lagi...

ape tu buku lirik???

buku sekolah mama....
mama buat la tulis lirik2 lagu2 yg mama hafal mama suke

takpun dl2 dlm suratkabar...de ruangan lirik lagu

mama pun gunting ..tampal la kat buku lirik mama tu

lumba2 kumpul lirik ngan kekawan...sape byk....sape lagu best2

*
*
*









Search

Isabella

Isabella adalah
Kisah cinta dua dunia
Mengapa kita berjumpa
Namun akhirnya terpisah
Siang jadi hilang
Ditelan kegelapan malam
Alam yang terpisah
Melenyapkan sebuah kisah...

Terbayang lambaianmu
Salju terbakar kehangatan
Dunia di penuhi
Warna berseri bunga cinta
Kita yang terlena
Hingga musim berubah
Mentari menyepi
Bernyalalah api cinta

1
Dia Isabella
Lambang cinta yang lara
Terpisah kerana
Adat yang berbeza
Cinta gugur bersama
Daun daun kekeringan...

Haluan hidupku
Terpisah dengan Isabella
Tapi aku terpaksa
Demi cintaku Isabella
Moga dibukakan
Pintu hatimu untukku
Akan terbentang jalan
Andainya kau setia
Oh! Isabella....



Saturday, May 1, 2010

gara2 susu ibu..mamasha salu kecik hati

Posted by S.A.L.J.U sha at 2:47 PM 7 comments Links to this post
entry ni ..mamasha percaya blog mama ni reader2 nye dkalangan mama2 mommy2 ibu2 jgak...dan de jgak anak dara.......(tp lelaki tu rasanye takde la)


*
*
*

mamasha percaya...semua mama mahukan terbaik utk bayi mereka

dr segala segala segi penjuru mane pun

dr berita gembira kehamilan hinggalah tempat mahu dlahirkan

sampailah setelah lahir perkara pertama yg sgt2 terbaik utk bayi kite adelah

susu badan ibu

*
*
*

tentang breastfeeding ni mmg dr mengandung lg mama sgt xcted

byk laman web mama search ttg ilmu2 breastfeeding ni

malah....keinginan mama mahu breastfeeding ni dsokong sepenuhnye oleh papa

*
*
*

ape usaha mama utk breastfeeding ketika zuriat mama masih dlm kandungan lg

mama cari info2 ttg breadtfeeding

mama salu berborak ngan baby qaish dlm kandungan lg..mama mahu bf kat qaish dan pujuk2 anak mama nnt sukakan bf

mama dpt pam Avent dr sepupu lis....mama suke sgt...mama salu gunakan pam2 breast untuk merangsang breast mama....

mama urut2 breast lepas mandi...gunakan sikat (ade yang ajar mcm tu) sikat d payudara

mama beli spectra3  duit mama sendiri

mama nak buat stok EBM .....mcm dlm2 blog tu

mama suke tgk susu mereka byk...dah sgt byk bile menggunakan pam2 elektrik dan lebih efektif mengumpul EBM

mama dah beli spectra3 lg 1 set siap beg mamastylo tok mama ankut tiap hari g opis... (cite2 mama mengumpul EBM) 

*
*
*


tp tak semua bernasib baik kan

mmg takde istilah takde susu badan
itu mama percaya

*
*
*

tp...tak semua susu badan ibu mencukupi untuk bayi mereka

seawal kelahiran qaish, bile nurse tanye nak bf atau bottle
mama terus jawap...mama nak

total breastfeeding

mama xcted...bile baby sampai jer pd mama masa tu

nurse ajarkan mcm mane nak bf pd baby

mama cuba terus cuba walaupun masatu baby masih belum tahu nak menyonyot

*
*
*

masalah mama puting breast mama tak keluar

nurse kata jenis puting mushroom...tak tersembut keluar panjang mcm mama2 lain

baby try cakup2 nipple mama...tp pendek maka baby tak dpt isap nyonyot

nurse suruh papa g beli nipple shield..papa belikan 2 jer harga 33ringgit

gunanye untuk merangsang baby nyonyo pd nipple shield yg dletakkan pd nipple breast mama

*
*
*

masuk hari ke2

masih tak boleh baby susu badan

susu pun tak kuar

mama sedey sebenarnye...tp mama tak tunjukkan...masa tu pun mama dlm wad lg..ramai kekawan yg dtg visit

klu susu ade..puting pendek pun susu akan kuar bile drangsang oleh baby atau pun pam

malamtu....mama usaha pam... :( tp tetap hampa

setitik pun tak kuar...baby nyonyot2 pun tak kuar

*
*
*

hari ke3 mama dah kat uma

mama usaha....mama makan lobak putih tu sampaikan seminggu....sampai mama cirit birit

mama desak papa belikan mama susu anmum lacta..utk mama yg breastfeeding...bg melancarkan susu

mama minum susu anmum lacta tu tiap2 hari

masih takde......mama kecewa tp mama tak putus asa

*
*
*

mama berurut hari ke3, 4, 5, 6,....

tp mak mertua kata setelah urut pun susu hanye keluar sikit...mungkin sha bukan jenis badan byk air

susu takde byk

ohhh...kata2 tu sgt hampa.....sedey

 yer la..org lain d urut after tu sure melimpah ruah susu ibu tu kuar
*
*
*

setelah seminggu....mama mintak papa g klinik minta pil lancarkan susu

mama makan pil.....
mama urut2.....

mama paksa qaish isap walaupun sgt sedikit yg keluar....nagis2 qaish

runtuh hati mama tgk qaish tak puas

:( sgt sedey tahu takkkkkkkk!!!!!

bukan mama tak usaha tp mama takde nikmat susu ibu tu

*
*
*

walaupun mama hampa sgt.....tp mama pam jgak guna avent dan spectra3 tu

bengkak2 breast mama nak bagi qaish kolostrum yang penuh zat

alhamdulillah....air kuning kolostrum tu mama dapat bagi pd qaish

meleleh air mata ni bile dpt pam...keluar sikit sikit...mama sudukan kat mulut qaish

melihat qaish telah...mama sgt suke

sungguhpun mama tak dapat bagi qaish minumm sepuas2 sekenyang2nye susu mama

mama dapat rasakan d bibir qaish susu mama walaupun sekali pam dpt kurang dr 1 oz

*
*
*

kurang 1 oz tahu tak...

sedey....tp tu jer yg mama mampu

*
*
*

mama salu berkecil hati dengan org2 asik pertikaikan mama tidak bf baby qaish
 dan puas mama nyatakan sbb ape mama tak bf qaish

mama sendiri tahu kebaikan susu ibu tu

dan

bukan mama taknak bf qaish
tp mama takde nikmat susu ibu tu byk melimpah ruah seperti kamu kamu dan kamu...............


masa ni try jgak bf qaish ....dsebalik baju tu
 mama berusaha terbaik utk qaish...maafkan mama
qaish hanye dpt rasa minum susu mama sedikit dlm masa 2mggu
skg susu tu langsung takde
:(

qaish...sayang kan mama ye...walaupun mama takdpt bf qaish secara exklusif
qaish .... rapat ngan mama ye walaupun mama takdpt bf qaish
qaish....rindu bau mama kan walaupun mama tak dpt bf qaish

qaish minum susu tetap atas pangku mama
mama peluk2 qaish