click here

Thursday, September 30, 2010

teruna shasauffi 'grow up'....skg dah mule lasak...rindu plak masa dlm pantang aritu..heheee

Posted by S.A.L.J.U sha at 2:43 PM 0 comments Links to this post
*
*
*

bermulanya janin zuriat mama


syomel tenang "dia' dalam tummy mama

Allahhuakbar..... kelahiran yang dnantikan

pelukan mama yang pertama..... sgt indah saat itu

lihatlah......shomelnye

lena d buai mimpi indah...

dah nak abis pantang masa ni

2bulan lebih...dah g jalan kedah..huhuuu

balik kedah....botakkkkkkkkkk kojeng

semakin membesar...pandai nak cube2 pegang botol sendiri
pandai jgak beraksi depan camera


lg tinggi qaish.....

tragedi yg xkan d lupekan.... admit ward kerana cirit birit masa qaish 3bulan

pantang nmpk mama nak snap gambar...pandai senyum gelak2


kojeng lg...kali ke 2 sebelum raya....see..buih2 cinta sy


raya 2010..... bergaya ala hang jebat yang pakai snow cap..hehehe

i like......skyjus

nak gelak pantang d agah....

kene kepit jejaka ni

5bulan  1mggu...baru la nak menunjukkan aksi
mengiring berpusing meniarap sendiri



lagi la

lagi la mamasha aksi2 qaish haiqal ni

ohhhhh....

pastinye mamasha akan snap lg pic2 qaish beraksi dan membesar

*
*
*

bile d kenang kenang....

klu tahu ade anak ni best....ade hubby ni best.....

nikah kawin lg awal tu beb........huhahahahaa



keindahan ciptaan Allah s.w.t

(penutup lari tajuk sikit......hheheheee...)













Wednesday, September 29, 2010

shawl..... mama xkan jemu dgn shawl buat masa ni

Posted by S.A.L.J.U sha at 12:51 PM 1 comments Links to this post
*
*
*
setiap pagi nak g keje
pk pk pk

nak pakai baju ape arini nak menggayekan shawl ape plak kali ni

heheheheee

semalam dah menggayekan shawl gipsi

beraye d brisu nye pasal...bergipsi mama

ehehhehee....


 maaf ...pinjam gambar blogshop.

smlm lupe nak snap gambar sendiri


so arini mama pakai shawl bijik2 manik ni plak

semua best...sbb cotton..melekap jer kat anak tudung cotton

rasanye dah menimbun shawl mama membeli

smlm isi form lg ...order order blogshop klu mama xjumpe kat melaka ni

mudah dhujung jari..


sile jgn memuji

tp jgn blak muntak belahak plak...hehehe

tu gambar penipu besar

saye tak kulit mulus tomel mcm tu pun






sign off

tata










jiwa baru ....m00d baru........sile update blog!!!!!!!

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:16 AM 1 comments Links to this post
*
*
*

huwawawawaaahhhh.....

mamasha dah hantuk pale kat dinding puas2

dah cubit2 kemalasan diri yg menjalar jalar lepas raye aritu

dah puas saiko hati supaya rajin2 kan jari jemari

tp............

masa plak

bagaikan cemburu sgt kat mama ni
asik nak cepat abis jer 24jam tu
tak pun bz ngan keje rumah
seronok melayan qaish ajer

masuk dapur masak masak masak...........MASAK???

yuppppp la

klu berDUA jer ngan qaish mmg mamasha bantai sempoikan diri jer

tp 

kami berTIGA

yeeeeeeeeeeeee  berTIGA

: )

papa qaish la org nye

hubby cuti hujung tahun nama nye

sape2 org offshore paham la "CUTI HUJUNG TAHUN" ni

betul takkkkk???? 

*
*
*

so mamasha akan update semula blog ni ngan entry qaish haiqal

plzzzz ade gambar sekali k

klu tak mood menulis mmg blur

pasti dah RINDU kan budak montok yg slim balik ni

qaish haiqal sedang mengurang kan berat....ohhh kenape begitu???

mama pun xsuke qaish xminum susu

tp tgk gaye ....qaish mcm nak ringankan badan dia sikit...sbb skg qaish sedang aktif memusing zasssss terus meniarap

tak sabar menanti anak teruna mama ni membesar step by step selepas ni

mama pun dah start cereal kat qaish

dengan bowl tomel blue spoon harap qaish selera memulakan makan


ohh byk nye nak dtulis...satu persatu la ye...jap ag entry baru lg...

ni baru nak tiupkan aura mood menulis kembali d jari jemari jer

sape rindu sayerrr.....angkat tangan.....

mama sile rajin update blog tau

jgn lupe entry cumel cumel qaish haiqal....(pesanan dr anak....ohh ye la tu)










Tuesday, September 21, 2010

fuhhhh...... pergi la huruf 'M'...........

Posted by S.A.L.J.U sha at 10:31 AM 0 comments Links to this post

*
*
*

mood mengupdate blog menghilang

byk benda nak tulis tp terlalu MALAS.............

huhuuuu.....


*^$@$&*())&^%$

fuhhhhhh......

sile bergi badi 'M' ni







Monday, September 13, 2010

menanti kepulangan hubby utk berhari raya...raya ke 4

Posted by S.A.L.J.U sha at 7:57 PM 0 comments Links to this post
 
 ding dong

dumumkan ketibaan penerbangan labuan-klia jam 20.00pm

hahahaaa....agaknye la bunyi mcm tu

*
*
*

yang pasti tujuan entry ini memberitahu

kepulangan

papa qaish ke pangkuan mama dan qaish

insyaALLAH papa akan tibe melaka dalam kol 9-9.30 mlm ni

skg mama tgh kemas2 beg balik kg

sudah pasti esok papa akan kata..."ready..j0m balik kg papa plak...pasoh 3"

orit papa...beg dah ready ni

*
*
*

skg menanti papa call

tibe klia dan LIMO ke melaka
*
*
*
kekawan doakan jugak ye

Ya ALLAH, temukan kami dalam keadaan riang gembira sihat sejahtera.

lindungi perjalanan suami ku

amin
 
 
 
papa 1syawal 2010

beraya d kapal



 


Sunday, September 12, 2010

hari ini raye ke-3...selamat hari raya dr qaish haiqal...12sept 5month bday month qaish

Posted by S.A.L.J.U sha at 6:14 PM 0 comments Links to this post


*
*
*
papa cepat la balik

kite pakai semula sama2 baju melayu purple ni eh

mama+papa+qaish
 
 
pagi raya.....mama wif qaish beraya
salam salaman..ohhhh konon....

qaish haiqal xde dosa ngan mama la sayang
 
mama sayang qaish
papa pun

*
*
*

raya tahun ke2 sebagai seorg isteri

dan

raya tahun pertama sebagai seorg mama kepada zuriat cinta terindah

qaish haiqal

dan

raya tahun pertama berjahuan dengan papa

ohh...sunggup pun hati mahukan papa ade bersama

tp mama tetap mendoakan papa sejahtera dan gembira menyambut aidilfitri bersama rakan2 seperjuanan

yang bekerja mencari rezeki

qaish haiqal dan mama setia menanti kepulangan papa

insyaallah papa kata papa balik secepat mungkin

*
*
*

esok isnin

mama dah back to work

kali ni mama pecah rekod xcuti seminggu terus

salunye mama la amik cuti panjang

tp kerana mama dah bercuti masa qaish masud ward aritu...cuti mama tinggal ciput
 
mama kene simpan cuti bile papa balik nnt kite bercuti semula eh
dan bila dah ade anak harus...eh kire wajib kene simpan cuti demi anak

xdjangka sakit pening ni

klu anak xsihat takkan nak keje kan....bg org jaga anak kite

so berjimat cermat la cuti skg.

*
*
*

ttgu la papa balik nnt...kami sambung berjalan raya eh

t update psal raya n jalan2 lg

skg dah stop jalan raya ..raya ke3

petang2 ni mama dah tinggal berdua ngan qaish ajer d melaka

nenek paklong maklong pakusu nazura dah balik kajang

so kami kembali rutim biasa dan sambil menanti kepulangan papa qaish haiqal

*
*
*

k la....

korang2 sambung la jalan raya...update blog tau

leh baca kegembiraan org lain d hari raya

hyuhuuuuu








Thursday, September 9, 2010

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin dr shasauffi blogspot

Posted by S.A.L.J.U sha at 4:22 PM 0 comments Links to this post


*
*
*

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin

kepada

semua kawan2 maya kawan2 blogger kawan2 chenta kapal

dan 

semua silent reader

blog shasauffi.blogspot.com ini

*
*
*

andai ade tersalah bahasa penulisan

yang tersinggung perasaan

saljusha mohon kemaafan

yang baik dr Allah s.w.t dan kekurangan itu dr saya selaku pena shasauffi blogspot








Monday, September 6, 2010

sepanjang 6hari mama+qaish+papa bersama2..... kami pasangan bahagia kami gembira adenya qaish rezeki keluarga kami

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:42 AM 2 comments Links to this post
*
*
*

maaf la yer

blog mamasha terperap 4 hari dr khamis sampai la arini baru berkesempatan update

sure dah tahu kan

aritu papa qaish balik 31hb

so masa kami berjinba jimba la sekeluarga

dan 

dah tentunye xtvt berbuka puasa bersama

dan

shopping xtravaganza kami............

yuhuuuuuuuuuuuu

*
*
*
buat kesimpulan ajer la...
day 1

kami bershopping d MP melaka

cerita lanjut ade d sini

lepas tu kan kami g berbuka puasa d medan ikan bakar muara sg. duyung


*
*
*


day 2

siang tu mama keje mcm bese

papa plak uruskan segala bil bil rumah

balik keje tu mama kata nak makan buffet la...

padahal qaish sure melalak masa nak berbuka tu

sbb masa utk dia tido

mmg best bile dlayan bagaikan puteri
berbuka puasa tu kami g layan buffet kat Cafe Botanikal

papa ajak layan buffet kat hotel...mama xnak

kang qaish melalak buat ragam abis bergema cafe hotel

so layan la buffet kat tempat yg open sikit...

rm28 per adult...murah

makanan boleh tahan byk dan sedap

gambar2 plak mama xdpt attach kat sini...semua gambar kat hp papa..papa plak dah g work

habis berbuka g jusco....layan shopping sikit jer...qaish dah ngamok2

silap mama...pilih cafe botanikal tu dekat ngan hutan

mlm tu 1 mlm qaish meragam... rasanye ade yg 'mengganggu' qaish

tido pun terjaga2 menangis..tp mama tutup...

kesian anak mama...sori sayang

lepas ni klu nak g memane mama pk dl...... tgk tempat dl

*
*
*

day 3


dah 2 hari bantai berbuka puasa melantak habis habisan

pastu lawan ngan air batu bercolor color

haaaa......hari ke 3 mama dah kene sakit tekak dan batuk

mama kan ade asma...bile batuk2 sesgt asma pun kene la

g check terus dapat 2 hari mc

so hari tu (khamis) dan jumaat mama dpt cuti sakit

sakit2 sakit tekak takde suara...tp shopping berjalan tetap xtif

khamis tu terus bawak qaish haiqal g amik injet phenumokokus kat pantai

baik anak mama ..nagis sikit jer...demam langsung takde

siang tu menguruskan sesuatu ngan papa bawak sekali qaish

kol 5 kami bergerak balik Pas0h kg uma MIL mama

yer la kami kan tak balik beraye...papa work

so jenguk la org tua saat masa yg ade ni

kat pas0h bese la anak manje MIL ni meminta makanan air tangan mak nye

hehehee.....puteri mandi..kuih MIL mama buat sedap

mama mmg xtahu buat pun

dan kat pas0h sesuatu terjadi pd qaish

masa ni qaish ngan rambut compang camping nye.....shopping seluar paksumok dia

bile balik.....ini terjadi pd qaish

hahahaaa....mama botak kan qaish lagi

hehehee...geram tgk rambut dah mcm karton fligstoon tu

mama botak kan 


*
*
*


day 4


duduk pasuh dr khamis ptg kami tibe sampaila jumaat mlm selepas buka

selepas tu kami bergerak ke kajang dlm kol 11mlm kami sampai dsambut plak oleh nenek Nab

terperanjat nenek Nab qaish bile tgk cucu dia b0tak lg

heheeee.....

*
*
*


day 5

xtvt bershopping xtravaganza d Alamanda Putrajaya

nama jer kg kajang....tp menjejak kaki kat Alamanda tu rasenye baru sekali masa kami nak kawin dl

so sabtu tu papa tanye nak shopping mane mama

hehehehe...ayat plg best d dengar

mama pun j0m Alamanda....malas la masuk KL nak g Sogo tu

sampai2...kol 11pg xramai org..ye la baru bukak

so bermula la xtvt ukur mall Alamanda tu

TQ PAPA

mama dapat baju raye lg

nenek dpt handbeg

qaish dpt baju lg

papa pun shopping tok papa

dan mama sempat beli float t0k qaish

tu yg ligat kepala plan nak g bercuti masa papa balik cuti selepas raye nnt

tak sabarnyeeee........ sabar mama sabar.....

gambar2 pun xde...xsempat nak snap....mama sibuk memilih brg

sambil2 melayan qaish

nmpk tu beg mama pun papa yg pegang...hp pun kat dia la

balik Alamanda

qaish buat aksi plak

tgk mulut dia......PENUH BUIH BUIH cinta....hehhee
dah jd FAV qaish skg main buih2 kat mulut dia

balik Alamanda kol 3ptg

mak nak masak utk kami...iar tangan mak mama plak

papa plak......"mama papa nak g gunting rambut tau"

ok

tarik nafas panjang yer tgk gambar bawah ni

heheheeee...

mama la plg terperanjang

HAHAHAHAAAAAA
ni la wajah 2budak b0tak kesayangan hati mama
like son like father

papa boleh nak botakkan kepala sama2 ngan anak dia

tak ku sangka...... klu dl klu mama mintak papa botak kemain liat dia nak botakkan kepala

mlm tu lepas berbuka puasa...kol 11 kami gerak balik melaka

sbb papa dah nak g work ahad

hasil shopping mama bloh susun atur lg...

tak sabar nak upload gambar baju melayu qaish

hehehe...sy0mellllll

*
*
*

day 6

bersiap sedia

kemas beg papa kemas kuih raye papa 

huh...mama plg sedey.....

sambil kemas sambil sayu jer hati

raye pertama buat qaish tp papa takde

takpe la qaish...mama bawak qaish jalan raye nnt eh

kuih raye yg papa nak bawak rasa kat kapal

mama kemas2 brg papa

papa plak tolong mama

black grey....langsir mama tahun ni...simple ajer

mama mmg tak inat ropol2 bagai ni

semua tu TQ kat papa la....

kol 4 ptg....papa dah ttgu LIM0 sampai

dah tibe masa kami berpisah sementara semula
keje tu.......

beg besar tu dah keluar

dah tibe masa


selamat pergi selamat pulang sayang ku

semoga dirimu dlindungiNYA

mama setia menanti kepulangan papa

qaish jugak (^_*)



kami sedang bercinta
mama+papa


end
kisah 6hari mama+qaish+papa



Ya Allah 

temukan kami

satukan kami semula dalam keadaan yang bahagia dan gembira






Wednesday, September 1, 2010

xtvt shopping dan makan-makan...sile layan gambar gedikkkssss qaish haiqal

Posted by S.A.L.J.U sha at 4:35 PM 0 comments Links to this post
*
*
*
 
j0 jer la layan ganbar....
 
takde masa nak cerite lanjut...
 
tp yg pasti skg masa utk mama dan qaish haiqal berjimba jumba wif papa
 
yehehuuuuuu
 
*
*
*
 
kan semalam 31 og0s....merdeka...dan...papa qaish haiqal balik cuti
 
kol 1 tghari mcm tu sampai....
 
tup tup kol 3 ptg papa kata....
 
j0m mama siapkan qaish ...kite keluar...
 
mama la yg plg tersenyum riang...
 
sure la shopping......
 
 
kami berTIGA semula
 
 
mama wif qaish haiqal yg syooookkkk..kene dukung dlm kete
 
salu kene duduk carseat dia
 
 
xtvt shopping berMULA...
 
 
papa ngan 0AKLEY
 
 
 
papa sibuk shopping baju at0k
 
mama bz ber cakap2 ngan qaish haiqal
 
tgk muke dia.....hehehe
 
 
 
sayer yg xcted.....
 
berborak ngan mama
 
 
 
hehehe....
 
 
 
mama paling suke gambar ni....
 
 
 
pas shopping g makan kat muara sg. duyung
 
alhamdulillah ...teringin mama nak makan ikan bakar papa tunaikan
 
 
*
*
*
 
tutup mata......seksi gambar bwh ni
 
sekali baby b0y ni nak er...erkkkk..... poo-poo
 
mama kemaskan dia dalam stroller jer.....
 
org keliling pandang....
 
mesti dlm hati kata wa....ibu muda beraksi...hehehe
 
sedapkan hati
 
 
 
dah lege poo-poo.....sy0k isap jari plak
 
 
 
 
 
lapo...dah poo-poo nak susu
 
meh budak tak pose.....awk minum susu dl
 
 
ramai gile kedai ni...mmg dtg kol 6 dah byk meje dah booked
 
 
 
 
pepahat plg mama suke...menu lain ikan bakar siakapdan masak 3rasa, sotong tepung, sayur kangkung
 
dan semestinye trend ikan bakar melaka makan ngan nasi lemak....
 
 
 
 
*
*
*
 
huh...
 
dah laju2 update...penat..
 
ni tumpang jasa baik aciklyza nye broadband
 
mama xbawak broadband
 
(ciklyza sile update bl0g yer......)
 
*
*
*
 
hasil rembatan dalam masa 2jam
 
ohhh...tak cukup 2jam
 
harus g lg...
 
mama papa takde baju raye lg
 
ni mama nye....
 
yeyeee.....handbeg raye tq papa
 
 
ni baby birth present...tok baby diazara
 
 
ni belated present utk baby anak kak lis
 
membalas hadiah yg qaish dapat masa lahir aritu
 
 
 
ni utk rumah....
 
baju at0k mama tak amik pic pun...
 
ariti ( td masa lunch....)
 
mama dah amik langsir ......yeyeeee...keje keje penggantungan langsir akan bermula
 
arrrr.....kene kemas uma dl baru gantung langsir baru
 
adussss...
 
 
br rasa seronok ngan xtvt makan2 dan shopping
 
sekali teringat kene kemas uma yg over nye kene kemas....raye kan
 
slading door tu semua nak cuci...oh...tidak.... bile masa nak buat tu
 
stoppppp....mood ilang.... nak cau
 
esok update mlm ni nye kisah makan2..
 
huhuuuu...papa balik mama plg sy0k....
 
hehehe...pepaham ajer la bidadari
 
 
*
*
*