click here

Sunday, February 28, 2010

pelukan ku leraikan....

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:59 AM 0 comments Links to this post
*
*
*

papa back to work...lumut
8a.m dah gerak_____target melaka-lumut kol 1 sampai
insyaallah
ya allah lindungi perjalanan suami ku
*
*
*

tinggal mama wif qais 8month dlm tummy
wif nenek nab yg setia meneman d melaka
*
*
*

alhamdulillah syukur
masih ade kesempatan dberi pada ku
papa dpt balik melaka jenguk mama
dr jumaat mlm sampai ahad pagi dah balik pagi2 sbb kene keje

walaupun tak lama.... cukup memberi 'kesegaran' semula pada kami berdua
mengubat rindu dhati

papa balik tu pun kire toleransi bersama kekawan n kontraktor la
ikutkan tak leh balik
tp... memandangkan job darat dan job hampir sebulan
dan....wifey yang preggy 8 month ni
kekawan cover kan keje sabtu tu
ahad kire papa sampai lumut je dlm kol 1ptg terus masuk site lumut tu...work

so...
thanks so much pd yang sudi bert0leransi
*
*
*

suke tengok papa xcted tgk tummy mama dah besar...dah 8bln
tak lame ajer lg.... menanti rezeki terbesar dr allah
zuriat chenta terindah kami

Saturday, February 27, 2010

sgt teruja............ kehadiran pelukan hangat dcc

Posted by S.A.L.J.U sha at 2:46 PM 0 comments Links to this post
*
*
*

mamasha dah tersenyum lebar.....

*
*
*

sbb mamasha dpt hadiah weekend yang paling dtunggu2 3minggu kebelakangan ni

*
*
*

en hubby pulang....

2 ari jer... hubby balik nak jenguk wifey terchenta

j0b belum abis lg..memandangkan masa panjang ag

hubby balik sekejap.....menjenguk wifey yg dah sarat 8bulan preggy ari ni

baby qais pun suke sgt mlm td menyambut papa balik

bermain2 agaknye qais....perut mama bergerak2 ajer

heheheheee.....baby qais eppy tgk mama eppy eh

*
*
*

ok la.....hanye nak berkongsi entry eppy mamasha

st0p sini dl

'tanggujawap' yang harus dlunaskan.............hehehheeh

tata............eppy weekend

Thursday, February 25, 2010

entry sblm cuti maulidulrasul

Posted by S.A.L.J.U sha at 12:11 PM 1 comments Links to this post
*
*
*
mamasha semakin malas mencoretkan sesuatu dlm bl0g tentang shasauffi ni

bukan ape...dah 3mggu hubby jauh setelah 3 bulan bercuti berkepit ajer berdua

mamasha dlanda keresahan kerinduan yang sgt sgt sgt susah nak di bendung

ye la...dah sedap 3 bulan susu anmum secawan pagi mlm pun papa yang buatkan

kaki sakit...papa jgak urutkan walaupun kekadang dengan kudrat papa yang kuat tu sakit sebenarnye dpicit papa...tp tangan papa....mama sedap ajer

g keje balik keje ade papa yang anta amik..kekadang dtg mengader lebih tghari pun kuar sama dating lunch

byk benda lg mama papa buat bersama 3 bulan lamenye papa cuti

*
*
*

ni dah 3 mggu papa jauh

bukan mama tak biasa sebelum ni berjauhan ngan papa sbb work papa

tp......pe yang mamasha rasai masa2 pegnen ni

jiwa kecik

hati kecik

air mata luruh dengan mudah

sabtu ni masuk la fasa 8 bulan

mama harap mama doa semuanye selamat

harap2 papa ade dcc mama nnt

alhamdulillah...qais semakin baik dlm tummy mama

masalah air ketuban ari tu dah d paras OK

tp masih ade next checkup 11mac nnt..harap terus OK hingga selamat mamasha bersalin

*
*
*

weekend ni cuti panjang lg

dr jumaat maulidurasul hingga ahad

sememangnye mamasha takleh join perarakan maulidurasul opis mama

so dok uma ngadap tv ajer la...meraikan sambutan maulidulrasul

menanti papa balik...oh...sure nye papa tajleh balik sbb ape2 perayaan pun takde cuti if on job

selain djadualkan bercuti dlm scadule

*
*
*

so so so

dok uma dediam k

paling jauh mau g pun melawat jusco ayer keroh ke mydin ke

sejauh dr tu...mama sha tak larat

*
*
*
ni ajer la c0retan mallu2 kucing mamasha utk tidak mengosongkan entry tok beberape hari

tggu la next week..start keje br leh update....sbb drumah xleh online broadband kesayangan pd papa

tata....

salam maulidulrasul semua

Monday, February 22, 2010

*________* entry tanpa tajuk

Posted by S.A.L.J.U sha at 3:30 PM 0 comments Links to this post
weekend yang boring tanpa hubby
*
*
*
*
*
*
*
*
*
takde ape la yg nak dtuliskan kali ni
*
*
*
*
*
*
*
*
*
haah....tu jer sy nak kata.....(fuhhhhhh...............boring)

Friday, February 19, 2010

OOOOOOUCHHHHHH......sakit la nurse

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:56 AM 1 comments Links to this post
*
*
*
 
*** OOOOOUUCHHHHHHHHH......***

semalam seharian mamasha d hospital

oppoiment pagi d GH melaka

oppoiment petang d Poliklinik a.keroh plak

1st time checkup tanpa dtemani hubby
 :(

haah la....mmg 1st time checkup mama hubby takde

sebelum sebelum ni sure tarikh checkup tak kene pada date hubby kat job
*
*
*

smlm mamasha dah kene cucuk 7bulan

mamasha mmg tak suke jarum

mcm mane org kate tak sakit pun

dlm fikiran mamasha *********tak suke jarum*********

lg la....mamasha dgerunkan lg klu mamasha kene tahan wad klu air ketuban mamasha blom ok lg
*
*
*
alhamdulillah

smlm air ketuban dah naik 8.1 bacaan nye

ok la drpada sebulan lepas yang hanye 6

tp doc menasihatkan mamasha

jgn renyah2
jgn lasak2
jgn buat keje berat
jgn penat2 sgt

bg mengelakkan kebocoran air ketuban

doc pun suruh mamasha minum air byk makan berkhasiat makan buah-buahan

dan pesanan nurse
*
dah boleh buat persiapan baby n mama jgak tau

orite nurse......i'm ready dah

mcm2 entry beli belah brg2 baby dah dlm blog ni

sejak kandungan mamasha 5 bulan ari tu

sib baik buat awal...klu skg baru nak g beli belah

alamaknye...........papa kene sorong mama dlm troly

mama tak larat nak jalan dah sgt skg.................penat..........

*
*
*
dah seminggu papa work kat lumut

selera makan mamasha mmg menurun

makan nasik sesenduk ajer tghari dan malam

tak selera..... salu selera tgk hubby makan tu yang jdkan mamasha pun nak makan

ni hubby takde.... :(
*
*
*
pagi...mamasha masih menantikan gerakkan gerakkan dr anak mama ni

doc minta mama monitor gerak baby dengan teliti dsbbkan masalah air ketuban mamasha ari tu

anak mama....plz.....aktif main bola dlm tummy mama

mama nak main jgak.....mama tolong tolak2 bola dr luar tummy mama k



Wednesday, February 17, 2010

Perkembangan bayi anda minggu ke 29-40 (trimester ke tiga)

Posted by S.A.L.J.U sha at 2:00 PM 0 comments Links to this post
Perkembangan bayi anda minggu ke 29-40 (trimester ke tiga)

Minggu ke 29:
Posisi bayi saat ini mempersipakan diri seperti posisi lahir dengan kepala kearah bawah. Jaringan lemak terus terbentuk.

Minggu ke 30:
Bayi anda mengisi hampir seluruh ruang di rahim anda. Ketika bayi menendang atau mendorong, anda dapat melihat kaki atau tangannya bergerak dibawah kulit perut anda.
Otak berkembang sangat cepat.

Minggu ke 31:
Bayi makin bertumbuh besar, maka ruangan rahim menjadi lebih sedikit, bayi akan berkurang gerakknya. Bayi kemungkinana dalam posisi melengkungkan badan dengan dengkul dilipat, dagu di dadanya dan tangan dan kaki saling bersilang.


Minggu ke 32:
Bayi berada dalam posisi kepala dibawah sampai nanti lahir. Bayi akan tetap menendang, gerakan rata-rata sehari meningkat 375 perhari, tapi anda tidak akan merasakan semuanya ini, 10 gerakan sehari sudah normal.

Minggu ke 33:
Anda akan makin merasakan gerakknya karena bayi mengisi hampir seluruh ruang rahim. Gerakan akan menjadi aktif suatu waktu yang membuat anda tak nyaman,terutama ketika kakinya dibawah tulang rusuk anda.
Bayi mempunyai seluruh rambutnya pada minggu ini.

Minggu ke 34:
Pertumbuhan terutama pada otak dalam minggu –minggu ini.
Semua system tubuh sudah terbentuk sempurna, walaupun paru-paru masih tetap belum matang.
Bayi memberi respon terhadap suara yang familiar.

Minggu ke 35:
Bayi terus menambah cadangan lemak bawah kulitnya. Kepala bayi sudah mulai memasuki panggul.

Minggu ke 36:
Mulai dari minggu ini bayi sudah mempunyai ukuran dan kematangan yang siap untuk lahir. Jika bayi lahir pada minggu ini bayi lahir premature tetapi akan bayi akan baik saja.
Pada bulan terakhir kehamilan ini bayi akan mendapat antibody dari ibunya, seperti campak.
Lemak akan terus bertambah diabwah kulit bayi setiap hari.

Minggu ke 37:
Bayi akan terus berlatih untuk mengerakkan paru-parunya, karena bayi akan bernafas setelah dilahirkan.
Jika posisi kepala bayi dibawah maka kemungkinana kepala sudah memasuki panggul ibu pada minggu ini.

Minggu ke 38:
Reflek bayi sudah terkoordinasi, bayi sudah dapat mengedipkan mata, mengerakkan kepala, memegang, dan merespon suara, sentuhan, dan cahaya.
Bayi sudah dapat membedakan antara terang dan gelap.

Minggu ke 39-40:
Bayi sudah siap untuk lahir.
Bayi sduah terlihat cukup montok sekarang, dengan lemak yang terbentuk dibawah kulitnya, akan mampu mengatur suhu tubuhnya saat lahir.
Kulit bayi halus dan lembut. Berat bayi sekitar 2.7kg-3.2kg dengan panjang sekitar 50 cm.

Selamat, saat ini setiap waktu anda akan menjadi seorang ibu!

kerinduan

Posted by S.A.L.J.U sha at 12:20 PM 0 comments Links to this post
sangat rindu kan pasangan ini.........
*
*
*
 
yang setiap kali bergambar sendiri sure tak muar lens camera
hehehheeee
papa dah semakin chubby
mama yang semakin buncit baby


heheheee...papa mmg suke buat muke ketat mcm tu.........
alamak....papa mama dah menampakkan ke buncitan papa tu...
hahahahhahaaaa.....
abis la...papa balik t sure mama kene buli

*
*
*

rindu kat puteri yang kaki buli uncle cupi nye ni

 
 aksi dia menari 
pantang nampak camera...dah nak buat aksi


 
teke....
sape yang kene buli tu main ton ton todak naik kude
*
*
*

 
hahahahaaa...ni la org nye
>uncle cupi<
zura mmg suke buli uncle cupi main naik kude kaki
abis la......sok baby acik kuar
boy pun kene buli ngan girl ni


our lil prince...brg2 dah mama siapkan

Posted by S.A.L.J.U sha at 11:54 AM 0 comments Links to this post

*
*
*
kenape awal sgt????

sure ade yang bertanye....sedangkan mama sha baru minggu 31

*
*
*

ni la persediaan awal mamasha

dsbb kan ari tu mamasha ade masalah air ketuban bodeline

dan telah menerima enjit mematangkan paru2 baby

so...mamasha beriap sedia awal
kemungkinan atas kemungkinan
namun..mamasha tetap berdoa dan berharap our lil prince nanti 
dlahirkan selamat sempurna sihat cukup 9bulan

so...cuti 4 hari ari tu
mamasha dah siap basuh baju2 baru our baby

de org kata biar la baju baru ade bau baru

tp mamasha tak mau la..
blom tentu bersih
dah dpilih dpegang mcm2 tangan kat shopping tu

so mamasha basuh sebahagian besar yang nak pakai tu
hehehe....siap gosok lg taknak kedut
adusss....skg mama leh la buat...t dah kua....tak sempat buat agaknye baby dah nangis mintak susu
dah lipat cecantik.....masuk beg yang tok dbawe guna kat spital nnt

 
gelap plak gambar ni
after basuh.....


 
keje2 iron baju our lil prince yang bakal lahir nnt
skg de la masa iron baju kecik molek ni..nnt tak tau la ehk...


 
lipat sambil2 baca Pa&Ma
tiap bulan tak lepas beli pa&ma

  

  
beg baby ni nenek nab yang belikan
mama dah siap2 brg2 baby
beg mama jer ade lg yang lom cukup

*
*
*
*********double entry*********

shopping brg2 baby sblom papa g lumut

nota kaki>>> entry ini sebelum papa g lumut....so ade la muke papa yang chubby tu
 

  
ni shopping kali ke berape tak tahu la.....
yang pasti skg bile keluar ajer...sure membeli brg baby
dah tak masuk dah kedai2 brg mama papa
heheheee....lg suke tgk kedai baby dr brg sendiri dah skg

 
baby playland@babycot
dah siap beli lom pasang ajer lg....
tggu dah dekat2 nak bersalin nnt baru nak pasang


 
ni tuan tanah....hehehe
papa beli kipas lg 1 tok bilik tengah..kan uma sewa malas nak suruh tuan uma pasang kipas syiling
lambat nak tggu...skg musim panas melaka ni dah 2mggu tak ujan
papa dah janji nak pasang aircord lepas papa balik lumut
yeyeeeee.....best geguling nnt

 
bekerje keras...hehehe...pasang papa mama tengok ajer
*
*
*
gara-gara broadband pada papa
ari ni mama balas dendam entry sekali gus byk......
online kat opis jer sementara hubby masih dlumut...menanti hubby pulang menanti broadband kesayangan mama jgak









bile hubby hubby OnG bekerje.....wifey wifey berblogger

Posted by S.A.L.J.U sha at 10:32 AM 2 comments Links to this post
*
*
*
hubby sha skg kat lumut
on jo
*
*
*
tetibe 1 day ari tu masa hubby dah sampai lumut 3 hari
hubby tanye sha...

mama....mama kenal tak wifey kawan baru job papa kat lumut ni ...org kuantan

mama dah pk2 sape2 yang blogger org kuantan

erm.....1 jer dlm fikiran ni....

sure mummy cha cha dan arissa.....yang t0mellll tu
dan pandai buat kek...sgt sedap tgk gambar2 kek dia
*
*
*
hehehehe....sembang nye sembang

betul la tu papa

mama kenal kat blog..kire wifey2 yang ber blogger d masa lapang ni

dl mama de tanye kak izan ni hubby dia kenal tak papa...masatu tak kenal ag

sekali job kali ni bertemu plak papa ngan hubby kak izan ni

*
*
*
OnG@offshoreman yang mcm2 post as qc man ker welder men ke.... ni bukan nye besar sgt....
bebalik org yang keje tu akan berjumpe setahun ke dua tahun sekali atas job yang sama

yang mamasha suke.....mereke2 ni keep in touch utk mengkabarkan...
OOOIITTTT.....ade job baru sape nak apply g kat sekian sekian sekain

kirenye perkabaran job tu sure dsebarkan dlm group diorg
tp..pe pun rezeki memasang la.... bergantung pd pengalaman..cv diorg..cert diorg..demand payment diorg...mcm2 la

*
*
*

sementara hubby2 sekalian berkerja
*
*
*
wifey2 plak berkenalan ber blogger dan berkenalan ringkas kat blog

ade yang sempat dah berkenalan face to face...berkunjung rumah
 *
*
*
klu de rezeki lain kali...berjumpe la ye





broadband ohh broadband..mcm nak beli lg 1 la

Posted by S.A.L.J.U sha at 10:09 AM 3 comments Links to this post
semenjak 2 menjak broadband kesayangan mamasha terlepas tangan ke hubby
mamasha tidak sangat boringgggggggggggggg

*
*
*

argggggg.....

hubby kata nak hantar parcel kan ke mamasha

tp mamasha plak jual mahal kate takyah la.....papa pakai la

heheheheheee....tp tersangat la bosan cuti 4 ari ari tu

nak mengodek menulis melayan blog mamasha yang dah bersawang tu....terbengkalai

*
*
*

harapkan g opis la baru la leh melaramkan blog ni

tp...pc opis tak besttttttttttttt

koleksi gambar pun susah nak masuk

leceh la nak memeriahkan entry dengan gambar2 yang membuktikan kejadian ade org tulis blog tipu belaka ...opssss sape tu.........

*
*
*

tangan dah gatal nak beli lg 1

tp.....ape faedahnye bile ade 2 broadband????

jika nnt hubby naik laut..bukan pakai pun broadband kat laut

mamasha pegang dua2????

lg tak berfaedah...guna 1...lg 1 simpan dan bayar bebulan ajer

ohh......campak jejauh fikiran nak beli broadband lg 1 k

so..so.... gune ajer sementara d opis

kat uma tgk tv ajer dengan bosan la takyah layan lappy kesayangan mamasha tu

*
*
*

mamasha dr masa ke semasa nak membelai papa sopi....
hahahahaaa...ade matlamat tok menukar lappy 14'in tu kepada 
*
*
*
SONY vaio PINK
yang sangat t0mellllllllllll

 


dengan besar hati......hope papasopi baca ini msg......ehehehehe
ari tu papasopi pun cakap cunnnnnnnnnn nye...harga 1799 on promosi klu tak 2000++
kat outlet sony jusco melaka bersejarah
hope berpanjangan harga yang cunnnnn tu

*
*
*

  





Friday, February 12, 2010

suprise dah sampai (*_*)

Posted by S.A.L.J.U sha at 4:12 PM 0 comments Links to this post
*
*
*
tghari td papa balik rehat tok sembahyang jumaat

papa dapat parcel yang mama skynet semalam

as suprise mama tok birthday papa

*
*
*

1tghari papa call 3G

papa *___*  mama...mama wat pe susah2 ni syknet ke papa ni......

mama (*_*)  heheheee.... mama tak plan la papa....tu sebahagian kecik hadiah dr mama
hadiah yang betul...... tggu papa balik baru leh bagi by hand

papa *___*  mama ni....... papa tak kisah la. mama takyah la susah2 g drive cari itu ini tok papa

mama (*_*)  ala....suke2 nak eppy kan hati papa yang jauh dr mama n baby ni.

papa *___* thanks mama.... papa eppy.....erm...ade bauh kuih la..... (mama dah gelak..hehehe)

w0w...... coklat la....
ade kad kiss kiss lg dr mama
mekasih mama..... sayang mama
(muka papa gile suke...mama suke tgk papa eppy)....senyum2 papa dlm 3G

(lain-lain perbualan manjer2 papa mama unrecorded......tok tuntunan umum...hehehe)

*
*
*

hadiah kotak cantik tu lupe nak snap pic tok tempek kat sini
papa nnt snapkan mms ke mama k
nnt leh tempek kat blog gegulahatiku shasauffi ni...

:)
end

entry hadiah birthday tok papa tggu sebulan lg...baru leh tahu hadiah ape.
tggu empunya badan balik peluk tiy0m wife terchenta dl.....


nak tgk muke papa supriseeeee.......... *________*

Posted by S.A.L.J.U sha at 11:24 AM 0 comments Links to this post
update edit je la terus...malas buat entry baru....

*
*
*
janji mamasha ari tu tempekkan hadiah lil dr mamasha top birthday hubby 11feb ari tu
ni la yang mamasha parcelkan something yang bauh kuih papa kata tu..ehehehe
hadiah sementara jer..nak kasi hati hubby riang gumbira menyambut birthday sesorang tanpa wifey terchenta
*
*
*
ni hubby mms gambar nye
 
 hubby cukup sebulan 1hari mamam 1..hehehhee
ala...sekali hadap tu abis 30 bijik...bukan leh caye hubby tu


 
kiss me....see ade my lips cuups...cuupss....
muuuuuaaaachh hubby


 
job kat lumut
*
*
*
mggu depan insyaallah hubby kata abis job....

tak sabar dah nak balik.....
hehehehe....

mama dah kene siap sedia ape papa nak cliam hadiah birthday yang mama janjikan

lalalalalaaaaa....ape2 pun boleh
janji dah leh geguling sesama ...mama dah rindu papa sesangat

****************editting on 17hb feb**************




ari ni......
*
*
*
 

lil prasent syayang sampai pd papa

kat Orient Star Resort Lumut tu
*
*
*
hope dpt eppy kan hati papa yang letih work kat sana
balik work..kat bilik hotel takde syayang teman geg0lek

*
*
*
tiap kali papa 3g sure papa say....... miss mama so much......

ohh... mama dpt rasa 

mama punnnnnnnnnn miss papa so much

lame nye nak tunggu sebulan....br dpt jumpe papa

huwaaa.......

papa tak kasi dtg travel ke lumut

perut mama dh besar...dah 7bulan lebih

papa taknak mama dlm bahaya if travel jalan jauh memandangkan mama drujuk ke pakar dsbbkan masalah air ketuban mama ari tu

ok
mama tahan hati demi mam nak jaga ou lil baby dlm tummy

baby...plz gerak2 senangkan hati mama tau
pesanan papa tiap kali call dletak kat pew0t mama....papa pujuk baby

stop sini jer la....
mamasha tgh tunggu panggilan dr papa
tak sabar nyeee..........

Thursday, February 11, 2010

j0m nyanyi sama2...eppy bday to u..eppy bday to u.....lalalala

Posted by S.A.L.J.U sha at 4:17 PM 0 comments Links to this post
 

E P P Y        B I R T H D A Y      H U B B Y


11 Feb
*
*
*
ari ni la.........
*
*
*
birthday hubby sha


papa...mama jerit ni.......wish u lot of  L0ve eppy birthday!!!!!!!!!!!!!!!!

papa dengar tak????????????

:)

?
?
?

mcm jauh jek???

:(

yup la.....papa mama dah berjauhan

papa dah g work kat lumut... takleh tangguh tarikh lg

papa g 9hb ari tu....tak dpt sambut bday same2 tahun ni
 *
*
*
tp..mama dah buat suprise kecik tok papa
 

mama dah skynet hadiah kecik papa kat hotel orient star lumut tu

hadiah BESAR punya...kene tunggu papa balik kiss2 mama baru dpt

hadiah BESAR punya



Monday, February 8, 2010

mama tak sedar upenye...

Posted by S.A.L.J.U sha at 3:46 PM 3 comments Links to this post
*
*
*
kerisauan berpanjangan yang mama rasai

menyebabkan mama lupe...rupe2 nye mama dah masuk T- ke3
29jan-due 24april 2010
 kire dah peringkat terakhir baby akan duduk dlm tummy mama yg worm selesa ni

*
*
*
mama risau
sbb last checkup mama kene injection matangkan paru2 baby 
dsbbkan air ketuban mama kelihatan paras2 ngam2 ajer

maksudnye klu air ketuban berkurangan lg dan jika boleh  menyebabkan risiko pada baby
mama kemungkinan melahirkan baby mama awal
but....
Allah itu dsamping mama
Dia yang membantu Dia yang memberi pertolongan
segalanya mama berserah padaNya
mama usahakan yang terbaik utk baby

so far perkembangan pergerakan baby
alhamdulillah
mama rasai sekurang2nya minimum 10x sehari
mama kene monitor bg memastikan mama boleh merasai gerakan baby
mengelakkan baby lemas dlm tummy tanpa sedar
ya allah jauhkan lah itu semua

esok.....
*
*
*
papa g lumut work
3hari......or seminggu..or 2mggu
*
*
*
mama harap baby sgt aktif dlm tummy
supaya mama tak risau dan mengengek kat papa plz balik

mmg..saban hari
bile hati tak tenteram pk baby blom gerak2 lg
pasti mama mengadu kerisauan pd papa
papa la slow n stady tenangkan hati mama
n sure pastu baby akan gerak
:)
mama baru la mule tersenyum

oh ma ku....
thanks sesangat kat ma yang dtg semula ke melaka
sudi meneman anaknye
sudi membantu meringankan kerja2 yang anaknye dah tak lalu nak buat dengan baik

baby...jgn risau
papa jauh jap jer....
nenek ade teman mama n baby tau
nenek masak sesedap menyelerakan mama n baby :)
nenek teman mama n baby bobom memalam k

baby plz geguling riang dlm tummy mama tau
love u so much




wall deco stikers

Posted by S.A.L.J.U sha at 12:58 PM 3 comments Links to this post
perniagaan abg aku skg ....

*
*
*
deco deco deco
*
*
*
mama sha tengah menggile wall stikers yang abg perkenalkan pd aku ari tu
dpt beberape keping free dr abg
terus je mendeco beberapa bahagian d rumah
*
*
*
gambar lom sempat upload
*
*
*
cantik......mmg cantik
moden design
n terpulang kretiviti sendiri deco...klu taknak tiru contoh kat belakang stikers
*
*
*
nak tahu ape itu stikers wall deco

mcm ni la
^
^
^
 
 stikers ni ade kat ruang dapur mamasha jugak

papa deco style lain 

sape tengok Nona weekend ari tu...ade deco ni kat rumah cat faresh
dia nye lg cun la.....dia pakai yang saiz besar

 

Tuesday, February 2, 2010

ku redha ku memohon padaMu

Posted by S.A.L.J.U sha at 10:48 AM 0 comments Links to this post
28mgu usia kandungan mama
air ketuban yang bodeline shj
dah kene enjit matangkan paru2 baby
kemungkinan demi kemungkinan.....

ya allah panjangkan umur kandunganku, dlahirkan selamat, dpanjangkan umurnya
ya allah beri hambamu ini peluang untuk menikmati nikmat hidup pinjamanMu di dunia ini
impianku mahu menjadi mama anak2 ku kelak
hamba mu mahu melihat bayi kecilkku membesar,sihat dhadapan mata ku
dengan tangan ku ini membelai saban hari dengan kasih sayang
dengan suara ku mendidik membaca menyanyi getawa riang bersamanya
dengan hati ku menyelahi jiwanya saat kesedihannya kesakitannya
meminjamkan telinga ku mendengar saban masalah keluha anak2 kelak
bahu  ku aku relakan menjadi tempat anak2 berpahut bermanja dan segalanya
aku mahu mendengar setiap impiannya
merealisasikan cita2 anak2 ku kelak
ya allah, kau lanjutkan pinjaman dunia ini kepada ku
panjangkan usia ku ya allah

mama papa inginkan zuriat chenta terindah kami
dugaan demi dugaan
tulag halangan kami...menghitung hari demi hari menjelang sebuah kelahiran

mama papa redha sayang
andai ini dugaan drMu
dugaan inilah pengikat kasih sayang mama papa pada mu sayang
kerana kami inginkan kamu lahir kedunia ini dengan sihat dengan selamat
mama papa akan berusaha mencari jalan penyelesaian ape sahaja demi mu sayang

mama papa doakan sayang bertahan
bertahan sama2 dengan mama
kite berjuang bersama ye sayang
*
*
*
terima kasih atas doa2 dr yang sekalian yang membaca dan yang mengetahui