click here

Wednesday, June 9, 2010

oh botol susu...

Posted by S.A.L.J.U sha at 10:20 PM
*
*
*

pekene mama skg

selepas lahirkan qaish

mama de byk hobi baru..salah satunye..

mengumpul botol susu

^_*


sile beratur....

beratur...tegakkan barisan....
heheheheee

asalnye mamasha pengguna Avent

beli started set jer ade 4botol dlm tu...so pakai 2 yg kecik jer dl

dlm 3mggu pakai Avent..mamasha geram sbb salu meleleh susu keluar dr cap puting botol Avent tu

so...

mama bertukar kepada TommeeToppee plak

best jgak botol TT ni

sy0mel..gemok de kating...hahahaaa

qaish tu ape paham...dia sedut jer susu dr ape2 botol pun

mama jer lelebih suke membeli botol susu mcm2 jenis

selepas TT...

mama beli plak botol MAM anti colic..tp TT tu pun anti-colic jgak

tp qaish ni kembung jgak perut walaupun selepas sedawa terbrak..brak....kuat sedawa

tu la kat opis aku suke tegur kawan lelaki kat opis aku ni ...bile sedawa...brak....1opis leh dengar

hahahaaa....tgk qaish terkenan plak...
(bdk opis tahu la sape tu..heheee...tak gindu dengar bunyik sedawa abgD sbb kat uma pun de dengar qaish sedawa camtu....ahahahaaa....kene batang idung sendiri)

aippppp...qaish kawal sikit bunyik sedawa tu....

(dah lari cerita plak)

MAM aku pakaikan qaish beberape kali jer...

sbb aku beli MAM botol besar...masa tu beli online...abis yg keciknye

so .....tggu la 5 bulan t pakai eh MAM

MAM no comment la ...sbb qaish tak pakai lg

Dr.Brown

plak....

ni papa yg suruh mama beli...kawan dia kata bagus ade filter


pelik pun mmg pelik botol Dr.Brown ni

belian online jgak..malas nak merayap g JJ bandaraya melaka tu
so..online jer...habit mama skg shopping online

tgk tu..mcm2....de filter de tiup
fumgsinye mengawal air susu tu bg mengelak sedutan angin berlebihan
utk anti colic


hope berfungsi la dgn qaish yg salu kembung perut

kembung perut mmg masalah bayi yg minum susu dlm botol

susu ibu jgak yg berbaik

pakai botol ni qaish salu akan abiskan susu
pastu pd penglihatan mama...qaish takkan terpisat2 minum
*
*
*

ade yg aku tukar jenis puting

lg satu aku suke pakai puting botol susu anakku yg jenis leper hujung puting dan lubang nye d tepi

tu pun bagus mengawal pengaliran air susu tu bile qaish hisap

tak laju mcm puting yg lubang puting d tengah2

puting jenama Anakku ade yg leper ni

lubang puting tu pd bahagian leper tu ...kecik sgt lubang tak la nmpak kan
bukan d atas@hujung puting tu


hujung puting yg leper


tp sayang puting jenis mcm ni puas aku cari saiz botol Avent....TAKDE...

tg ade saiz botol Avent puting Anakku ni bentuk biasa bulat tu

Tip >>>> botol Avent tu bagi mengelakkan lelehan susu pada cap puting Avent tu maka dtukarkan puting Avent tu dengan menggunakan puting jenama Anakku..ade saiz Avent

pastu takkan meleleh tumpah2 lagi.

tips ni kak izan yg bagitahu...TQ

setelah dpt DrBrown tu botol2 yg lain pun pakai jgak...

apetah lg malam...berderet botol susu selepas qaish menyusu dr kol 10 sampai subuh boleh abis 5botol susu berderet kat singki..tggu pagi baru basuh

*
*
*

pasni ape lg la mama nak beli....mama ni yg syok tgk botol botol susu yg syomel2 tu...

^_*



9 comments on "oh botol susu..."

saggieda on June 10, 2010 at 1:42 PM said...

salam kenal sha...xtually,akak dah lama jd silent reader kat blog sha nie...ske baca ur entry....Sha,akak nak tanya,kat mana yer senang utk dptkan botol susu dr browns nie???i'm kak ieda... dr dungun,trg...hope lepas nie leh follow menfollow yer sha...hehehe...keep in touch ya!!!

saggieda on June 10, 2010 at 1:46 PM said...

try...salam kenal sha...

izanpyus on June 10, 2010 at 7:35 PM said...

eh eh,ada nama akak plak kat sini hehe.ok tak cara yang akak bg tu..akak skrg mmg pakai puting anakku kat avent sbb senang nak tutup hehe.botol bumble bee pun ok jugak... tapi yg dr.browns tu byk ek aksesori dia hehe. qaish hisap susu ape tu?selera bebenor gayanya.. =D

S.A.L.J.U on June 10, 2010 at 9:56 PM said...

salam

kakizan>>>>heheeee....tip berguna dr kak izan.mmg lepas tukar puting anakku susu tak meleleh lg. to puting anakku ni even yg plg slow flow pun laju jgak. tp qaish masih leh minum la cume kene hati2 tgk dia minum.

haah..DrBrown tu byk aksesori dlm botol tu de filter n de 1corong tiup...fungsinye tok alihkan angin dlm botol susu tu...tp mmg bagus la botol tu. qaish pasti minum abis dan tak terpisat2 dan tak berhenti henti ketika isap susu tu.

qaish minum susu enfa....susu tu qaish suke tp berak 2hari sekali berak..so kene minum selang2 ngan susu khas novalac IT.

S.A.L.J.U on June 10, 2010 at 10:09 PM said...

kak ieda>>

salam kenalan.
tq sudi baca blog sha.

sha beli online kat mybbstore. senang kak.
bagus botol tu kak.
akk signup acc kat mybbstore tu dl pastu leh shopping online brg baby situ.

naniey on June 11, 2010 at 10:24 AM said...

sha dr brown kt jj ade la.. kt mom's care jj baru pon ade jgk..
mcm zulaikha die mmg tk suka puting avent.
ika gune MAM since 2 bln.
alhamdulillah tk pernah plak kena colic start gune MAM..

S.A.L.J.U on June 11, 2010 at 11:27 AM said...

nani>>

ade eh kat jusco besar.
akk tak abis round atas tu....masuk jusco jer takde dr.brown. akk beli online senang cite.

Kuntum Cempaka on October 2, 2013 at 4:01 PM said...

salam..boleh tak bagi link beli online botol susu dr brown tu?

S.A.L.J.U sha on October 4, 2013 at 9:05 AM said...

BOTOL NI BYK JUAL... KAT KEDAI2 BABY PUN ADA... MANJAKU
MOM CARE
ATAUPUN BELI ONLINE

Post a Comment