click here

Tuesday, June 29, 2010

candyshawl...like adreesya

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:52 PM 0 comments Links to this post
*
*
*

candyshawl dr adreesya



pic masing2 kelek anak...time kenduri kawen sepupu mama d bukit beruang

blakang tu iman ....anak sepupu doc joji....tu hubby dia...doc jugak tu

tp diorg sempoi...doc muda....kawen muda....
1st time pakai...w0w..mmg suke....dan ramai yg berkenan

dan mama telah isi order form baru...menanti ketibaan shawl lg


mama kata la ni blogshop nye shawl....diorg ni pun alaaa...nape takde jual kat kedai

eheheheee....

selamat pengantin baru

khairul & sal
(sal org yan kedah...tu yg mggu lepas jalan g kedah-penang tu)




Monday, June 28, 2010

malas

Posted by S.A.L.J.U sha at 3:39 PM 2 comments Links to this post
*
*
*

mood malas menulis

argggggggggggggg~~~~



Thursday, June 24, 2010

hadiah birthday dr papa de makna tersirat tu....

Posted by S.A.L.J.U sha at 10:59 AM 0 comments Links to this post
*
*
*

birthday mama 11jun aritu papa kat laut

bile balik...papa terus ajak mama g jusco

pe la agaknye papa nak beli

*
*
*

upe upenye.....

papa suruh mama pilih microwave as birthday present dr papa

huhuuuuu hati melonjak riang

mama nak dpt microwave

mama pilih takde harga up2 nye.....

panasonic inveter microwave

de dlm kotak ag...tak bukak ag

*
*
*

microwave papa dah hadiahkan

tp tempat nak letak takde

uma sewa...plag power electrik tak byk

leceh la....

uma sendiri kan best

tp kami sedang mengumpul uwitnye lg

utk memiliki uma sendiri
*
*
*

fitting room levi's butik jusco


2 trolly...bukan byk brg pun.....kotak jer besar
ape la amoi levi's ni ...bg la beg levi's

beg pun tak dpt beg kain levi's...salu beli dpt beg kain last2 jd beg sekolah adik ipar mama..
heheee...pakcu mok qaish








si b0lat yg b0tak....

Posted by S.A.L.J.U sha at 7:12 AM 0 comments Links to this post
*
*
*

huhuuuuu...

memulakan skill menulis setelah lame bercuti dengan entry si b0lat

si b0lat????

heheheeee....

anak mama la....


*
*
*

tp..si b0lat dah berwajah baru...

heheheee....makin geram mama ngan si b0lat ni

makin nmpk b0lat dia

smlm g la hari J-card yg ramai gile2 tu....mama papa g bawak qaish




masa papa g bayar tu mama lepak la kat mother room
ade lg lg sorang mother ngan baby dia

mama tanye la berape bulan...baby dia 3 bulan

oh...baby mama lg kecik la br 2bulan 2mggu...

terperanjat sis tu...oic.....berisi yer anak..

minum susu ape?

mama jwb la enfa
oo..enfa mmg bagus..anak 1st ni pun minum enfa..hah berisi

baby second sis tu nmpk kecik kerus sikit

tp suara nangis....huh...nyaring nye.....baby sis tu nangis ligat2 kaku kat mother room tu

sib baik la qaish tak buat hal mcm tu kat shopping

qaish ni g shooping diam....tdo lg

kat uma lalak ....tak igt..mau gegar uma

 *
*
*

dah mama shopping baju raya qaish sampai 500


hahahaaa...papa yg terperanjat

papa pegang qaish..stroller tak bawak sebab nak beli stroller lain

heheheee...


qaish dpt stroller yg lebih ringan dr SCR6 tu

stroller bese2 jer Sweet Cherry jgak...jusco takde brand lain la


balik dr shopping tu qaish baik jer...tdo...alhamdulillah

dpt la mama beli2 baju qaish tu...suke suke suke

*
*
*

nak tgk si b0lat yg botak

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

ni gambar2 masa lepas balik kedah penang 3hari lepas

botak kat kedai mamak jer.....lambt sgt nak plan buat cukur jambul

qaish pun rambut lebat...panas qaiish dah berbijik2 ruwam

abis mama botakkan
ni balik dr penang....lebat rambut qaish siap sidebun ag


abis......kene botak kat kajang.....


oooo....b0lat.....bukan bulat k...tp utk qaish B0LAT

diam jer masa kene  botakkan kepala dia..agaknye ringan rasa


berserah jer .....

mandi....lepas botakkan pale qaish

lege agaknye...senang mama nak syampoo kepala botak ni


entry holiday sepenuh nye mcm malas jer nak upload gambar bebayak tu....

adus..skill dah ilang sbb sedap holiday...malas..........

Sunday, June 20, 2010

jimba jinba kedah-penang

Posted by S.A.L.J.U sha at 8:12 PM 0 comments Links to this post
 entry percutian sepenuhnye akan d update

^_*
 
jimba jinba
kedah-penang


ni hanye cuci mate sikit jer....

hotel park avenu sg. petani

lepak sg.petani sbb kami nak menghantar rombongan kawin sepupu sha
d Yan kedah


ahad...jinba jimba depan swimmigpoll
after b'fast yg fuh...byk anika pilihan
Hydro  Hotel Bt. Feringgi

pantai Batu Feringgi
jalan2..jap dr hotel de jejantas kecil je lintas jalan g ke tepi pantai


yum...yum....durian
balik pulau ade pesta durian....gile byk durian

*
*
*

byk lg gambar2 percutian mama papa qaish
Eppy Father Day.....papa qaish

hah...qaish usuk usuk masam...muke ape tu qaish
bangun tido ngamok2 tu la jadi nye



 

Saturday, June 19, 2010

free promo blogshop~prettyintown

Posted by S.A.L.J.U sha at 8:00 AM 0 comments Links to this post
*
*
*

i'm love paris...hehehee walldeca uma yg cute
leh jd tempat pose


shawl love2 yg t0mel....
shawl yg tomel ye...sy xt0mel pun



ni yg sy membeli kat prettyintown
tgk gummy bare tu..syomel...sy dah pakai sekali...tp tak amik gambar la...
terasa mude2 remaja riang ria plak..heheheee....

eh...muda peh...baby pun baru 2bulan

pemilik blogshop ni punsyomel...org kelate yek

^_*

kat prettyintown ni mmg shawl2 nye murah

sbb ape sy kata murahstandard

sbb de blog lain jual cotton shawl mencecah rm 12 ke rm 14 sehelai

tp d prettyintown....harga yg standardmurah rm 10 utk cotton shawl

dan de jgak yg sama ngan blogshop lain tp d prettyintown lebih rendah harga nya

bagus...leh salu sy lepak kat prettyintown






















Friday, June 18, 2010

kami 0tw holiday....ngreeeeeee~

Posted by S.A.L.J.U sha at 8:00 AM 2 comments Links to this post
*
*
*

mama

*
*
*

papa

*
*
*

my ucit qaish

*
*
*

nenda qaish

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

kami otw holiday

kedah - penang

kedah kami menghantar rombongan pengantin

penang plak sajer3 nak merayap stay one nite sana

simple holiday

mekacih hubby...nak bawak mama qaish jenjalan

keadaan demam campak qaish pun dah baik

qaish bagai j0han

abis keluar semua bintik2 campak tu...demam takde

sbb sebelum keluar bintik2 tu qaish dah demam isnin lepas

doakan holiday kami berjalan lancar dan dlindungai perjalanan kami sekeluarga

Thursday, June 17, 2010

free promo blogshop~ rainbowshawls

Posted by S.A.L.J.U sha at 8:00 AM 0 comments Links to this post
*
*
*
shawl ni sy mule berkenan bile tgk RinaSalleh pakai dlm photoshot dia kat pivillion
rinasaleh sgt sy0mel

nnt sy bershopping kat blog rina plek eh

*
*
*

opss...tp yg ni bukan sy beli kat rinasaleh nye blogshop

tp sy beli d rainbow shawl


suke match colour greeyellowblack tu

sy dah pakai masa dating ngan hubby 2mgu lepas

semasa hubby balik offshore
 i love u
cahaya jer tu...aku takde la putih kilat mcm tu
hehehee...

*
*
*
merah dan hijau dlm koleksi sy


http://rainbowshawls.blogspot.com/http://rainbowshawls.blogspot.com/

Wednesday, June 16, 2010

hantu tepuk komak nak jumpe papa...

Posted by S.A.L.J.U sha at 2:21 PM 4 comments Links to this post
*
*
*

hantu tepok komak???

mama jahat...pgl qaish tepong komak

tak tak tak....tak la sayang

tu tajuk entry jer...

sian anak mama

td nak g cucuk 2bulan..tp takleh cucuk

sbb

qaish dsahkan kene demam campak

patut la ahad isnin lepas qaish demam 37.5 suhu panas

*
*
*

arini g doc..dsahkan kene campak

dpt ubat sapu jer
campak ni 1 virus

nnt akan baik sendiri bile virus campak tu abis keluar

balik uma...terus lap2 qaish dan lomo ubat sapu tu

sian anak mama dah mcm tepong komak putih



alahai..anak kecil ni d duga


abis 1 daban kene sapu elak qaish rasa miang2


pakai baju lobang2 jer la ye...biar qaish selesa

*
*
*

alhamdulillah .... 1 lg berita yg menyenangkan nafas mama

esok nenek g kedah menghantar rombongan pengantin sepupu aku

so mama tinggal ngan qaish jer....

bile keadaan qaish mcm ni...mama risau

tp Allah s.w.t. membantu mama

dengan berita

salam sayang.
b nak bgtau b blk pg ni bot pukul 8pg
nnti sampai kat kemaman b kol ayang ekhhh
ok bye..jumpe nanti.


--
Regard,
Muhammad Asrul Sauffi B.Samsudin.


papa qaish dpt balik..... 

qaish dpt dpolok polok papa lg

alhamdulillah..lege nafas mama..de jgak meneman mama ngan qaish bile qaish tak sihat mcm ni

tp plan mama nak ajak papa g waterhome port dikson...terbatal la sama sekali

huhuhuuu..takpe la...asalkan qaish sihat...t kite jalan yer 1eppy family

*
*
*

hah..sempat nak tempek gambar shawl pokodot blackred ni
baru balik klinik ngan qaish



free promo blogshop~adreesya

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:00 AM 2 comments Links to this post
*
*
*

blogshop yg ke-2 edisi promo free ni
sy tampilkan


*
*
*

kenape sy suke lepak windoshopping  d adreesya??

huhuuuu....shawl2 yg unik dan cantik

handmade oleh mereka sendiri




yg dah de dlm simpanan sy hanye la 2 ke 3

candyshawl....unik...cantik....

syria corak tu.....tak besar sgt... pakai ngam2 jer..sape suke kecil mmg sesuai

yg paling i like....anak tudung syria adreesya berjahit(tertutup) dbelakang....takyah buat sanggul2 pun dah mcm de bunjut sikit je..sedangkan itu kosong..takde sanggul pun

sape nak cuba hasil tangan adreesya

Tuesday, June 15, 2010

free promo blogshop~radiusite

Posted by S.A.L.J.U sha at 8:01 PM 0 comments Links to this post
*
*
*


tip 1....klu nak beli ngan radiusite ni....kene cepat

sbb blogshop radiusite ni sgr panas panas panas

mcm goreng pisang panas

item yg dupdate sure dalam beberape hari atau jam boleh sold out

rezeki radiusite yg dimiliki cik ika eh..bukan...

pn. ika...heheee....ika ni baru jer melangsungkan perkahwinan

yg sangat cantik.........darkpurple thema

(tarikh kawin kite sama la ika...30mei.... tp sy dah 1st anniversary)

*
*
*

cerita pasal item2 yg djual d radiusite

pendapat sy....

material yg ika gunakan mmg best yg jenis syria tu

shawl plak...same la mcm blogshop lain..benda yg sama

tp ade pembaharuan dr radiusite

shawl terbaru ciptaan ika

hot seller tau semua nye...cepat abis

***
1st time sy beli kat radiusite ni mcm tak percaye..tanye2  jap jer klu tak cepat bayar dan cepat2 kompemkan

bile tanye balik sure sold out

hahahaaa....

so sape nak beli ngan radiusite pun kene sabar dan setuju dengan syarat yg ika buat

sabar menanti email reply dr radiusite

sbb radiusite ni menerima email 1 hari beratus2 email order form...bukan 1 2 jer
hehehe....yup

*
*
*

ape yg sy dah grap dr radiusite

syria 3 helai 1shawl

nak ikutkan byk lg...tp bile tanye2 dah sold out....huhuhuuuu...sedey

item yg cantik2 sure seminit jer dah fully booking

peminat radiusite ni ramai gile

one of them...i la.....

pelangi shawl purple


ade lg syria yg masih blom pakai... pink tu..tgu naik keje la nak melaram

gray & black tu cotton syria
best..tak tebal sgt tak nipis sgt...pakai pun terletak jer

ni yg sy order pd masa dlm pantang.... heheheee...dlm pantang dah pk nak melaram balik

hehehe..suke suke suke


*
*
*

update terkini dr

radiusite

cepat-cepat pilih.....mcm pisang goreng panas.....
pinjam gambar tuan tanah radiusite
ika yg masih seri pengantin baru
*
*
*
ika..hope order akk ade k ^_*
dsbbkan baru order shawl ni
blom dpt tkde la gambar yg sy pakai

nak tgk sila la klik link2 yg sy bagi

*
*
*

set tu utk colour baju raya tahun ni.....
yeyeee.... 1set 1 family

free promo blogshop~shawluver

Posted by S.A.L.J.U sha at 12:15 AM 0 comments Links to this post
*
*
*

1ST time membeli d blogshop ni

kerana terpegun dengan shawl

COTTON SPANDEX SHAWL

see..shawl yg cantik menarik
model selaku tuan tanah blogshop nye pun sgt syomel
(pic ini telah dmintak izin menggukannye utk tujuan entry ini)

sile klik shawluver

utuk selongkar blogshop dia...selamat cuci mata n shopping

sy nye

parcel masih lom dpt sbb baru jer order semalam

so maybe arini atau esok

*
*
*

tak sabar menanti

ngreeeeeeeee~~~~~~

Monday, June 14, 2010

free promo blogshop

Posted by S.A.L.J.U sha at 3:29 PM 0 comments Links to this post

m00d eppy...baik hati nak buat promo tnpa dminta
sajer sesuke

hari ni sayer buat promot free utk blogshop

yg salu sayer kunjungi mencuci mata dan membeli belah shawl
so sayer try buat 1 hari 1blogshop yg pernah sayer membeli dari mereka akan dpromo

free jer

nak berkongsi...sesape juga peminat shawl pashmina newtrend...

boleh la berkungjung d blogshop mereka
ngreeeeee~~~~

yang pertama


*
*
*

shawl pashminah pelangi...yg saye beli dr shawls-house

koleksi dia lawa2 dan selalu update koleksi baru

so...sayer pun salu terjah

dah de 3 colour dlm simpanan sayer

pink-hitam>>hijau darkpurple>>birucoklat
sgt suke material kain ni..pashmina yg nipis tp tak jarang....sejuk pakai


ni pun dr shawl-house... i like

ade lg

 dua ni sy blom pakai lg....pun dr shawl-house


blogshop blogshop...sile tinggalkan jejak anda d shoutbox sayer

pasti sayer berkunjung ke blogshop anda

shawl pashmina yg menarik pasti akan sy grap

Sunday, June 13, 2010

say N0 anonymous

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:53 PM 0 comments Links to this post
*
*
*

keputusan ini sbbkan

wujudnye comment anonymous yg cube memporak perandakan sesama blogger

klu lepas ni nak buat onar d shoutbox sayer.....IP anda akan d block

sile la buat onar lg

akan ku jejak kamu hingga ke lubang cacing

wahai hantu "guest"="anonymous"

Posted by S.A.L.J.U sha at 8:06 PM 0 comments Links to this post
*
*
*
wahai hantu anonymous=guest


jangan kau pendengki dan melaga laga kan sesama manusia

sesungguhnye
org (hantu anonymous=guest) yg melaga2kan sesama manusia yg berukhwah dan bersilaturrahim yg baik.....

pastu kamu org (anonymous=guest) akan di lakhnat Allah s.w.t.

*
*
*

ape masalah kamu dengan sayer hinggakan kamu mendengki  sayer

dunia blogger ini tidak luas...
pasti sayer menjumpai kamu 1 hari nanti 

awas..... anonymous yg mendengki itu



kak....sy dah email akk..hope terjelas semuanye dsitu.
dan sayer bukan seorg musuh@ mendengki2 sebaliknye saye silent reader akk yg sangat kagum dengan akk yg mempunyai T*** baby juge peminat style akk yg cantik dan sejuk dpandang mata.
mama cun (^_*) wif cute baby...mmg stylo

Saturday, June 12, 2010

sape kata tak stylo???

Posted by S.A.L.J.U sha at 7:16 PM 8 comments Links to this post
*
*
*

ape yg stylo????
dia ni ker???? blom ag...de yg tinggal tu

*
*
*

yg stylo tu pada aku

mama2 mummy2 ibu2 yg bergaya menolak stroller dengan menyandang beg drypes
kehulu ke hilir dengan bangga nya

bergelar mama qaish
beg drypers yg aku sandang...handbeg aku dah tersadai kat stroller tu
(ps...bahaya tau,...jaga handbeg anda jgn tiru aksi ni)

aku rasa pernah terbaca topik seakan2 ini @sama maksud dengan entry aku ni pd sorang mama blogger yg ade twin babyboy "menolak stroller sape kata tak stylo"

nak selongkar link malas...tp mmg ade aku baca

skg baru aku rasa ape dia rasa

*
*
*

seronok!!!!!

berjalan d shopping mall dengan menolak stroller anak b0b0m d dalam nye

pasti ade yg tinjau2...dan menegur sapa

"eh..baby la.....baby jenjalan"

"dah ade baby yer..nmpk mude lg"
whattt????  nmpak mude muda sayer...sayer baru menyambut birthday yg ke 27 semalam tau

hahahaaa

tak tipu tak tipu

*
*
*

actually td kami ber3 outting kat MP...
saje setelah seharian semalam pd hari  birthday ku...terperuk drumah 

sebab qaish mule meragam dr mlm tu....sintom2 baby beralih bulan

hari ni 12hb qaish dah 2bulan

so..bangun pagi td tgk keadaan qaish baik

maka mama pun roger...j0m siap nenek...

j0m jalan2
gambar2 berunsurkan cerita kejadian....
mama drive ..qaish bebaik ngan nenek kat belakang yer


sampai2 terjah pizzahut dl...mama lapa....



alhamdulillah...qaish tido..dapat la mama makan ngan nenek


muke penanti pizza dengan perut bunyik2...lapooo


mama makan dl...qaish dh bangun...nenek bg susu...
srot..srot....kuat susu tol qaish ni


perut dah kenyang...sambung tdo....
maceh qaish..bagi nenek makan plak


cak....tgk mama tolak awk eh...

qaish dpt botol susu Dr.Brown lgi....maceh mama
i like DrBrown


tgk muke si kecil ni..berkerut...sbb ape???
sbb dah p00 p00 la mama...iiiiekkkk geli cepat cuti utot sayer


buat pertama kali nye dlm hidup mama....
visit mother room
selepas ini akan selalu la cari mother room@ baby room
comel....welcome

nenek jgak membasuh p00 p00 qaish...
mama kene buat susu qaish sambil2 jakun snap gambar seluruh mother roon ni

heheheeee...

acik manis ni enteprem plak...boleh la


 feeding room

qaish sedang dkerjakan oleh nenek


dah...j0m sambung jalan... ape motif??
^_*


 penat...berhenti rehat jap....dukong2 qaish yg dah letih asik tdo baring dlm stroller jer


 penuh barang...hahahaaa...qaish dah melalak..takmo baring...nak dukong
abis la jd tempat letak barang plak


kene dukong kepit2 ...diam qaish
dah...j0m balik...dah 5jam outting

*
*
*


dah sampai uma.....penat....j0m lepak baring2 ngan mama qaish
i love mama
keletihan....2 muke penyek yg letih....



(tah ape kene ade kuning2 ni...aku malas nak betulkan...abaikanjer la yg kuning2 tu)