click here

Friday, January 29, 2010

kenduri doa selamat mama & baby

Posted by S.A.L.J.U sha at 10:18 AM 0 comments Links to this post
saban minggu kami akan 'tidak akan lekat drumah sweetlove shasauffi'
dsbbkan...akan balik kg dan berjalan ajer

mamasha letih.............!!!!!!!!!
kekadang nak jerit begitu
tp..apekan daya
bile papa ade..mcm2 urusan dan segala majlis akan dpenuhi permintaan untuk hadir
mentang2 la papa ade.... segala nye papa nak hadir...
papa plz igt mama ni boy0t tau...............
letih.................!!! dengan kerenah dsekeliling yang kekadang 'oicc..geram nye hati'

*diam*

so kali ni pun kene balik kg
papa plan buat kenduri d rumah wan pasoh tok mama yang preggy seven month
ikut jer la
sbb nye....insyaallah papa mule offshore balik maybe mggu 8hb feb tu
so...bwat kenduri masa papa ade bersama2 lg la

*terima kasih*

wan milah tok din nak buatkan kat uma pasoh
mama bawak nek nab la dtg pasoh
sama mendoakan majlis doa selamat buat mama

*menu*
nasi putih
ikan keli belada
sayur(*ape2 la)
masak lemak cili api (ayam atau ape2 la..)
?
?
sirap sunquik
limau menderin (musim CNY)

**ikan keli menu mama nak sesangat...mama mmg suke org nogori masak keli lada....pedasssss

*done*
ahad balik melaka....
isnin dah nak mengadap sembah doc kat GH melaka
aduss......
dssbkan isnin lepas checkup doc kata air ketuban mama berkurangan
mama lat seminggu dah kene dtg balik
doc nak buat docler monitor aor ketuban mama lg

ya allah, letakkan hambamu dlm keadaan dlindungai mu, kandungan yang sihat, baby yang akan bertahan hingga kelahiran matang 9bulan

baby....mama pujuk baby ni
baby pun kuat semangat tau
mama akan sedaya upaya berusaha meletakkan baby dlm keadaan baik dlm tummy mama
kite akan berjumpe saat kematangan baby untuk dlahirkan sihat selamat sempurna baby dan mama

*insyaallah*

Wednesday, January 27, 2010

entry yg 10saat je....

Posted by S.A.L.J.U sha at 3:41 PM 0 comments Links to this post
*
*
*
*
xde masa nak update
biarkan dl berhabuk bersarang

*
*
*

tahniah buat mummy lin pooh
dpt baby girl dah......
 *
*
*
yup...!!!! ni jer nak tulis

Friday, January 22, 2010

bandar dpanggil kg.....kajang

Posted by S.A.L.J.U sha at 10:30 AM 0 comments Links to this post



yeyeeeeeeeeeeeeee....

*
*
*
*

turn mamasha balik kg kajang plak
hehehee...
bukan jauh pun dua2 kg mama papa
sejam lebih ke 2 jam jer perjalanan ke kg memasing
tp
*
*
*
tetap ade 'giliran' tok balik kg
memandangkan 'kami' anak2 yang sentiasa mengenang teringat rindukan org tua d kg
dan selalu berebut nak balik kg

mggu lepas dah balik pasoh kg hubby..baby jumpe wan, tok din, paksu, maklang
minggu ni baby nak jumpe nek nab n sepupu gegirl nazura paklong maklong plak...........

mama......plz jgn lupe
ade tugas perlu dselesaikan
*
*
*
*
*
*
booked hospital tok bersalin baby nnt
mamasha dah masuk 27weeks
3m to go......
tok berjumpe permata hati mama papa


Wednesday, January 20, 2010

7 bulan....nape hati kecik plak skg

Posted by S.A.L.J.U sha at 11:21 AM 0 comments Links to this post



mama cepat marajuk hati skg
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*sob...sob*

:(
*
*
*
*
*
*
*
*
*
mama cepat penat skg
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
nape ni??????
jgn la pembawakan mcm ni


need colourfull again









Monday, January 18, 2010

Adnan Semp'it...tak kering gusi

Posted by S.A.L.J.U sha at 10:56 AM 0 comments Links to this post


*
*
*
menjadi2 hobi mamasha
mmg mamasha kaki wayang dr zaman belajar dl

ni masa preggy pun
layan sesenyap ngan en hubby
klu mak tahu ni..abis la bising dia

masa preggy ni jer mencecah 4 movie
rasa nye dah byk tu memandangkan mamasha preggy
tak elok sgt tengok wayang ni
sound jer dah mmg membingit telinga
lom lg keadaan sesak masa nak keluar show tu
dr segi keselamatan pun bahaya...klu la something happen dlm tu


cukup..cukup la tu eh

last movie Adnan semp'it
hehehehe
movie melayu...komedi
bleh tahan la.....best sbb jalan cerita simple
tp mmg lawak.....
seronok gelak
sesape yang leh layan movie 'kite'(x hollywood)
g la layan Adnan Sempit






2010 collection cucu wan mila & tok din

Posted by S.A.L.J.U sha at 10:15 AM 0 comments Links to this post



*
*
*
tahniah!!!!
adik ipar mamasha juga dsahkan hamil mencecah 2bln

rezeki pengantin bunting pelamin
alhamdulillah
semoga adik ipar ku jua melalui saat2 bahagia gembira meniti menanti saat kelahiran

wan mila & tok din
dapat 2 cucu tahun ni...
yeyeeeee......
baby mamasha cucu sulung kepada anak sulungnye
bertuah..bertuah....cucu 2010

siap sedia la wan ngan tok
cucu2 nak membuli




Thursday, January 14, 2010

100days to go

Posted by S.A.L.J.U sha at 2:51 PM 0 comments Links to this post



tick...t0ck...tick...t0ck.....
masa berlalu pantas

klu dlihat pd babystrology mamasha
100hari lg cukup kematangan kandungan
100hari lg????

wah.....masa itu akan tbe
dan 100 hari bukan lame,.......
3bulan lebih ajer lg

due 24april2010

ya alllah dpohon segalanye dbawah perlingdungan Mu
dpermudahkan saat2 3bulan lebih kandungan yang bakal menanti kelahiran matang
sihat sempurna dpanjangkan umur buat baby dan mama

Wednesday, January 13, 2010

info mama

Posted by S.A.L.J.U sha at 11:30 AM 0 comments Links to this post
~bila kandungan terlebih bulan~


Menunggu kelahiran cahaya mata yang sedang dikandung merupakan satu peristiwa yang mendebarkan tetapi menggembirakan.

Apatah lagi dewasa ini boleh dikatakan lebih ramai pasangan yang memulakan institusi kekeluargaan pada umur lebih matang setelah membina kerjaya masing-masing, berbanding zaman ibu bapa mahu pun datuk nenek kita dahulu.

Ramai ibu melahirkan zuriat mereka di antara minggu ke-38 hingga ke-42 dan tidak ramai yang bersalin pada tarikh yang dijangkakan oleh doktor yang merawat.

Adalah normal sekiranya bakal ibu atau ibu-ibu melahirkan anak mereka tiga minggu sebelum ataupun dua minggu selepas jangkaan asal.

*Tarikh jangkaan kelahiran

“Purata tempoh mengandung adalah selama 280 hari atau bersamaan 40 minggu – dikira dari hari pertama datangnya haid yang terakhir. Hanya 5 peratus sahaja kelahiran berlaku pada tarikh yang dijangkakan.

“Tarikh jangka kelahiran sebenarnya satu panduan kepada doktor untuk memeriksa kemajuan kandungan puan, tumbesaran janin serta umur semasa,’’ kata Dr. Shah Reza Johan Noor.

Menurut Pakar Runding Perbidanan dan Sakit Puan, Hospital Universiti Sains Malaysia itu, kebiasaannya doktor akan menggunakan pelbagai petunjuk untuk mendaftar umur semasa janin serta tarikh kelahirannya.

“Saiz rahim juga dapat memberikan anggaran umur kandungan. Ultrasound yang biasa digunakan di klinik perbidanan juga dapat memberikan umur serta tarikh kelahiran, dengan ralat yang diambil kira mengikut trimester kandungan.

“Ibu-ibu haruslah bergegas untuk pemeriksaan mengandung seawal yang mungkin kerana jika lambat, penentuan tarikh akan menjadi lebih sukar dan mungkin tidak tepat,’’ ujarnya.

*Kandungan melebihi penggal

Beliau berkata, kandungan dikatakan melebihi penggal sekiranya ia menjangkau 42 minggu. Berdasarkan kebanyakan amalan perbidanan di Malaysia, ibu-ibu akan didorong untuk menjalani induksi (cetusan) kelahiran sebelum penggal ini berlalu.

“Bila wanita sebenarnya mengandung mungkin tidak diketahui. Justeru, doktor dan jururawat cuba membuat ramalan menggunakan parameter-parameter tertentu.

“Dalam kebanyakan kes, doktor mahupun jururawat meragui akan kesihatan bayi di dalam kandungan sekiranya melebihi penggal 42 minggu,’’ jelas Dr. Shah Reza.

*Mengira tarikh kelahiran

Tarikh boleh diramalkan dengan mengira ke hadapan 40 minggu (280 hari) dari hari pertama haid terakhir.

Ini berdasarkan kenyataan bahawa persenyawaan berlaku dua minggu selepas hari pertama haid. Cara begini, anda diramalkan untuk membawa kandungan selama 38 minggu.

Cara lain untuk mengira tarikh kelahiran adalah seperti berikut:

1. Pastikan hari pertama haid puan yang terakhir.
2. Campurkan tujuh hari.
3. Tolak tiga bulan.
4. Campur setahun

Sebagai contohnya:

1. 1 April 2006 + tujuh hari = 8 April 2006
2. 8 April 2006 - tiga bulan = 8 Januari 2006
3. 8 Januari 2006 + setahun = 8 Januari 2007

Sekarang, pengiraan telah meramalkan kelahiran anak puan pada 8 Januari 2007.

Sekiranya kandungan melebihi penggal iaitu melebihi 42 minggu, risiko-risiko seperti sindrom dysmaturity akibat ketidakupayaan uri menyebabkan stres dan kekurangan oksigen pada janin; bayi tertelan tinja atau najis pertama bayi baru lahir yang lekit dan berwarna hijau tua atau; makrosomia di mana janin menjadi besar. Risiko kelahiran melalui pembedahan turut meningkat.

*Risiko mengandung melebihi penggal

Dr. Shah Reza menerangkan: “Risiko terhadap kandungan dan juga ibu bertambah sekiranya melebihi penggal 42 minggu. Lagi lama kandungan dibiarkan, lagi bertambahlah permasalahan, walaupun bukan semuanya berakhir sedemikian.

“Uri mungkin tidak berfungsi sebaik mungkin manakala air amniotik juga berkurangan. Ini boleh menyebabkan tekanan dan tersepit semasa berlakunya kontraksi (pengecutan) dan boleh memudaratkan kandungan.’’

*Ujian-ujian

Apabila ibu-ibu menghampiri tempoh jangkaan kelahiran, ada beberapa ujian yang mungkin terpaksa dilalui bagi menentukan kesejahteraan bayi di dalam kandungan.

Ujian seperti `pergerakan harian janin’ boleh dilakukan sendiri di rumah. Ujian-ujian lain seperti kardiotokografi untuk tegasan tanpa kontraksi, profil biofizikal dan ultrasound perlu dilakukan oleh pakar.

“Pergerakan harian janin mengambil kira pergerakan bayi di dalam kandungan yang lazimnya lebih kurang sama bilangannya, setiap hari.

“Doktor atau jururawat akan memberitahu anda bagaimana dan bila pergerakan ini perlu diamati dan direkodkan,’’ kata Dr. Shah Reza sambil menambah, suami juga boleh berperanan merasai pergerakan ini dengan meletakkan tangan pada perut isteri.

Mengulas lanjut, pengawasan janin secara elektronik pula memerlukan satu peralatan khas yang mengesan denyutan jantung anak dan juga kontraksi pada bahagian atas rahim.

1. Ujian tegasan tanpa kontraksi - ujian ini merekodkan perubahan pada denyutan jantung, serta kontraksi yang berlaku.

Apabila janin bergerak, denyutan nadinya berubah dan ini memberikan rangsangan positif pada kertas pengesanan.

2. Profil biofizikal – ujian ini mencantumkan ujian tegasan tanpa kontraksi dengan ujian ultrasound. Cecair likuor, pergerakan pernafasan janin dan nada otot-otot diperhatikan.

Ujian secara elektronik ini memerlukan kepakaran untuk ditafsirkan, doktor pakar perbidanan anda bertanggungjawab terhadap ujian secara elektronik ini.

Untuk pergerakan harian janin pula, kata Dr. Shah Reza, wanita hamil sendiri perlu mengamati pergerakan bayi yang dikandung.

“Satu carta pergerakan akan diberikan, bayi mempunyai banyak anggota dan sendi-sendi yang bergerak dalam satu masa.

“Untuk lebih mudah, anggaplah sebarang pergerakan dalam satu julat masa 15 minit sebagai satu kelompok pergerakan, jadi dalam satu jam ada empat julat 15 minit.

“Ini bermakna pengamatan pergerakan adalah sebanyak empat kali,’’ jelas beliau.

Bayi di dalam kandungan juga mempunyai masa tidur tersendiri yang mungkin berlangsung dari 20 hingga 40 minit.

Pergerakan juga lebih aktif apabila ibu-ibu berada dalam keadaan yang kenyang. Maklumkan dengan segera kepada doktor atau jururawat sekiranya pola dan ritma pergerakan berubah dari hari sebelumnya.

*Induksi kelahiran

“Doktor mungkin akan menasihati anda agar menjalani induksi (permulaan bersalin secara buatan) kelahiran sekiranya puan melebihi penggal mengandung.

“Induksi ini menyebabkan perubahan pada pangkal rahim untuk persedian kelahiran melalui faraj,’’ Dr. Shah Reza.

Secara amnya, induksi ini bergantung pada faktor-faktor tertentu seperti:

* Keadaan semasa anda serta bayi yang dikandung
* Tempoh mengandung sekarang
* Perubahan pada pangkal rahim
* Ujian-ujian penentuan kesejahteraan janin.

Kaedah-kaedah induksi yang digunakan untuk menyebabkan perubahan pada pangkal rahim termasuklah:

* Prostaglandin dalam bentuk pil yang dimasukkan melalui faraj, menyebabkan pangkal rahim menjadi lembut sekali gus membolehkan kontraksi bermula.
* Membocorkan kantung amniotik iaitu kantung seperti belon berisi air yang mengelilingi janin yang sedang membesar serta melindunginya daripada tekanan luaran.
Biasanya anda akan merasai kontraksi selepas beberapa jam kantung tersebut dibocorkan.
* Menggunakan ubat oksitosin yang diberikan melalui sistem pembuluh darah di tangan anda.

Kata Dr. Shah Reza, langkah-langkah tersebut di atas bertujuan agar kelahiran dapat berlaku secara normal.

“Walaubagaimanapun, kelahiran melalui pembedahan mungkin terpaksa diambil sekiranya situasi semasa (sama ada ibu atau bayi) bertukar menjadi situasi kecemasan yang boleh memudaratkan jika ditunggu lebih lama.’’

Doktor pakar perbidanan sudah tentu mahukan seorang ibu yang selamat dan bayi yang sihat melalui proses bersalin. Maklumlah, perjalanan mengandung anda sangat lama iaitu purata 280 hari!

kurma-kismis-madu

Posted by S.A.L.J.U sha at 11:23 AM 0 comments Links to this post


Sabda Rasulullah s.a.w., “Berilah makan buah kurma kepada isteri-isteri kamu yang hamil, kerana sekiranya wanita hamil itu memakan buah kurma, nescaya anak yang bakal dilahirkan itu menjadi anak yang penyabar, bersopan santun serta cerdas pemikirannya.”
Kebaikan Kurma Ketika Mengandung dan Bersalin
Adalah amat baik sekali jika puan mengamalkan memakan buah kurma semasa mengandung kerana ini akan memudahkan bersalin nanti. Semasa bayi dilahirkan, buah kurma juga dicalitkan sedikit di lelangit bayi. Ingat tak kisah dimana Maryam hanya memakan buah kurma semasa melahirkan nabi Isa a.s. Buah kurma tidak mengandungi gula yang merbahayakan malah ia merupakan makanan Rasullullah s.a.w. Janganlah risau kerana takut diserang kencing manis, apa yang harus dibuat, hanyalah menjauhkan makanan manis2 yang lain.
Buah kurma tidak merbahayakan kesihatan kerana ianya mengandungi banyak khasiat.
Kurma juga ada banyak kelebihan, antaranya:
1. Kaya dengan zat besi — sangat sesuai dimakan, terutama bagi wanita sedang haid dan orang yang mengalami masalah anemia (kekurangan sel darah merah).
2. Boleh dimakan pada bila-bila masa kerana ia tidak mengandungi kolesterol.
3. Kaya khasiat: Protein (1.8 hingga dua peratus), serat (dua hingga empat peratus), glukosa (50 hingga 57 peratus), Vitamin A dan C, sodium dan potassium.
4. Kandungan gulanya mudah diserap badan dan memberi tenaga segera apabila berbuka puasa. Berbuka dengan kurma membuatkan kita berasa cepat kenyang dan secara tidak langsung mengelakkan kita makan secara berlebihan.
5. Kandungan potasium penting untuk sistem saraf yang merangsang daya ingatan, membangkit nafsu kelamin (aprodisiak) dan meningkatkan sistem pertahanan badan khususnya untuk mencegah barah buah dada dan rahim.
6. Kurma diberikan kepada bayi boleh mengurangkan kesakitan dan kadar degupan jantung.
7. Kurma juga boleh membantu memudahkan proses bersalin dan mengecutkan rahim kerana ada bahan boleh membantu proses berkenaan, sebagaimana dilakukan Maryam as yang memakan buah kurma selepas melahirkan Nabi Isa as.
1. KURMA
kurma
Abu Abdillah a.s. bersabda: “Buah kurma adalah salah satu buah yang berasal dari syurga dan dapat mensirnakan pengaruh sihir”.
Abu Abdillah a.s. bersabda: “Orang yang memakan 7 buah kurma yang baik sebelum sarapan, maka pada hari itu dia tidak akan tertimpa racun, sihir dan tidak diganggu setan”.
Imam Ja’far Ash-Shadiq a.s. bersabda: “Barangsiapa memakan 7 buah kurma yang baik, maka cacing-cacing yang ada di perutnya akan mati”.
Nabi Muhammad SAW bersabda: “Rumah yang tidak ada kurma di dalamnya, akan menyebabkan penghuninya kurang sehat”.
Nabi Muhammad SAW bersabda: “Berilah makanan kurma pada wanita yang hamil sebelum dia melahirkan, sebab yang demikian itu akan menyebabkan anaknya menjadi seorang yang tabah dan bertakwa (bersih hatinya)”.
2. KISMIS
Nabi Muhammad SAW bersabda: “Barangsiapa memakan kismis merah sebanyak 21 biji setiap hari sebelum sarapan pagi, maka dia tidak akan tertimpa penyakit kecuali kematian”.
Imam Ali a.s. bersabda: “Barangsiapa memakan 21 biji kismis merah, maka dia tidak akan melihat pada jasadnya suatu yang tidak disenangi”.
Imam Ali a.s. bersabda: “Kismis dapat menguatkan jantung, menghilangkan penyakit, menghilangkan panas dan memulihkan kesehatan jiwa”.
Pada riwayat lain dari Abi Ja’far At-thusi disebutkan bahwa kismis dapat menghilangkan lendir dan menyehatkan jiwa”.
Nabi Muhammad SAW bersabda: “Biasakanlah memakan kismis karena kismis dapat menghilangkan kepahitan (hempedu/cairan kuning), menghilangkan lendir, menyehatkan badan, membaguskan rupa, menguatkan saraf dan menghilangkan letih”.
3. MADU
Dari Imam Ja’far Ash-Shadiq a.s., beliau bersabda: “Rasul saw sangat menyenangi madu”.
Dari Imam Ja’far Ash-Shadiq a.s., beliau bersabda: “Biasakanlah dirimu memperoleh dua ubat yaitu meminum dan membaca Al-Quran”.
Nabi Muhammad SAW bersabda: “Barangsiapa minum madu setiap bulan dengan niat melakukan nasehat Al-Qur’an, maka Allah SWT akan menyembuhkannya dari 77 penyakit”.
Nabi Muhammad SAW bersabda: “Barangsiapa ingin memiliki hafalan yang kuat hendaklah dia meminum madu”.
Nabi Muhammad SAW bersabda: “Sebaik-baik minuman ialah madu kerana dia dapat mengkonsentrasikan hati dan menghilangkan dingin yang ada di dalam dada”.
Dari Imam Ali a.s. beliau bersabda: “Madu adalah ubat dari segala penyakit tiada penyakit di dalamnya, ia dapat menghilangkan lendir dan membersihkan hati”.
Nabi Muhammad SAW bersabda: “Allah SWt telah meletakan berkah di dalam madu dan menjadikannya sebagai ubat dari rasa nyeri, dan madu telah didoakan oleh 70 Nabi”.

bersawang sudah....

Posted by S.A.L.J.U sha at 11:07 AM 0 comments Links to this post
byk benda nak update
tp mamasha lom sempat nak upload pic masuk lappy lg

kat uma pun bz....weekend yang asik jalan ajer
nak layan lappy pun tak sempat
nnt mamasha dah upload pic baru la best baca ade pic2

perkembangan baby.....
pewot masuk 26mggu
tp ade sedikit kerisauan dhati mamasha
mamasha dpt rasakan kekurangan gelombang dr baby
???????why
takut...
plz.....baby mama plz aktifkan diri mu
mama tak kisah klu mama tak leh tdo sbb merasai gelombang baby kick
tp now mama lg risau mama tido lena
sbb mama tak dpt rasa baby kick sgt

plz....baby....aktifkan diri mu dlm tummy mama

Friday, January 8, 2010

teringin sangat.....

Posted by S.A.L.J.U sha at 4:18 PM 0 comments Links to this post



mee bandung muworrrrr......
sebut bebetul..
*
*
*
nak yang kat muar nye jgak
bb....j0m jenjalan cari makan kat muar esok

yeyeeeee.....
sure otw ade durian kan.....

harap2 ade la 2 bende tu... yang sedang mamasha teringinkan.

Wednesday, January 6, 2010

online shopping tok baby

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:56 PM 0 comments Links to this post

jeng....jeng....jengggg
naik keje lepas 4hari cuti new year
tengok2 barang yang mamasha order dah sampai....

mamasha beli papa tak tahu pun.....
hehehheee....
ade bising sikit la....
kite membeli tak ajak dia
ala,......mamasha beli online ajer la papa

senang
mudah
bg yang tengah malas nak jenjalan lame mencari ape yang dcari
kan...kan....kan....


 online order kat www.littleWhiz.com
harga sana boleh tahan
de yang offer berbanding web site lain dan berbanding kat shopping

mamasha surver produk Avent pun kat littleWhiz ni de offer tok breast pump
huhuhuuuuu
nak grap lg la pas ni

so yang kali ni sampai...
*
*
*



car n home bottle &baby food warmers
dan
Bumble Bee Infath sleep set

mamasha beli ni tujuannya memudahkan penggunaan ketika travel
warmers tu leh pakai dlm kete jgak
sleep set tu pun mudah bawak mane2...setakat baby nak gegolek nnt
ehhehee


tomel.....mudah lipat dan bawa


 
warmers...mudah pakai car n home


 

*
*
*

next....mamasha dah tgk produk breastfeeding kat web site ni jgak
cume tgk belah bagi tok beli

Avent manual breast pump set

@

Spectra 3 Electric breast pump set


cite2 mamasha mahu breastfeeding baby nnt dengan gigihnye
mamasha dah set kat kepala ni kat hati ni....hope berhasil nnt

nak breastfeeding ni mmg ibu kene set pk nak breastfeeding sejang preggy lg....tok menggalakkan sel hormon susu ibu nnnt
erm....tu yang mamasha tahu la bile membaca bab2 susu ibu ni
so...teruskan membaca menambah pengatahuan lg2 pd mama2 baru





Friday, January 1, 2010

mama:) papa:) baby:) 2010 3in1

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:06 PM 0 comments Links to this post



2010
*
*
*
dr mama sha dsahkan hamil bulan 8 ari tu
pejam celik pejam celik
kandungan mama sha dah mencecah 6 bulan




eheheheee.....
seronok tengok pew0t yang sedang membesar dan makin bulat....
kekadang terasa masa berlalu pantas......dah 6 bulan mamasha  hamil
kekadang terasa masa tu lambat plak.....berdebar2 menanti sebuah kelahiran
tak sabar rasanye menanti 40mggu
harap sangat2 kandungan selamat mencecah cukup 9bulan menanti kelahiran

ape yang mamasha rasai skg.....
gelombang dalam pew0t ni....
semacam baby beralun dalam air ketuban tu
alhamdulillah...tu tandanye baby mama sihat aktif

mak mertua dah ckp nak buat kenduri doa selamat dalam masa kandungan 7 bulan nnt
hope sangat2 time 7bln nnt papa de dapat balik cuti
erm.....papa dah nak naik laut klu ikut jadual yang d email kan
tp kompem lom ag la....
erm....berdebar plak mamasha dah tibe masa kene berjauhan ngan papa
mama sure rindu sesangat papa

papa.....
2bulan papa suti guling2 ngan mama wif baby memanje dlm tummy mmg seronok
heheheee....balik kg pun mak perasan pe papa dah naik badan
makin berisi
bese la.......wife pandai jaga
ari2 masak.....
kekadang de gak belasah makan luar
tp lg seronok mama masak
papa makan habisssssssssssss.....
cam sedap jer
time papa cuti ni la mama belajar mcm2 masakan
sbb de org yang nak makan dan de permintaan dr pa...
pe papa sebut teringin nak makan
sure mama akan usahakan....
tak tahu pun....bukak resepi...try ajer resepi internet...pepandai la tolak tambah
jadi jgak...ehehehee....perempuan ttp perempuan kan.....
dan air tangan isteri lebih berkat dan pengerat kasih sayang


sempurna bahagia
papa mama baby


alhamdulillah mama dberi sebuah cinta dr papa yang tidak terhingga perasaan dan jiwanya
jodoh kami sgt sempurna kurniaanNYA

luv u so much papa






eppy 2010...yepppeyyyyyyyyy

Posted by S.A.L.J.U sha at 12:02 AM 0 comments Links to this post
*
*
*

EPPY NEW YEAR
2010
*
*
*

wish list..........
become mama papa
rezeki yang berkat dah dmewahkan lg dengan kehadiran baby
dpanjangkan umur lg tahun ini
dkurniakan lg ikatan kasih sayang kami suami isteri
bertambah kebehagiaaan kami sekeluarga
*
*
*
*
*
*
banyak lg wish list 'T0P SECRET'
only we....