click here

Sunday, March 27, 2011

asik la mimpi BB??? nak dapat NEW BABY ke eh?

Posted by S.A.L.J.U sha at 11:51 AM

*
*
*


gambar ini hanye sekadar gurauan

anak mama boboy sejati zahir batin

:)

qaish kene buli ngan mama

gara gara mama asik mimpi kan BB ker....

 BB girl ke pasni.... hihi :)

klu ade rezeki dr Allah s.w.t. pasti nye nak

dpt sepasang eh..kawankan qaish dan jadikan qaish abg

*
*
*

tp kan....

bukan mimpi BB girl la

hihiiii...pic qaish tu sekadar sesuke mama buli qaish...geram ngan anak sendiri

mama mimpi...

BB
*
*
*

gara gara hp E71 yg hadiah dr papa jgak masa baru kawen dl membuat onar dan ragamnye

papa pun tahu mama bergenan gile BB ....

mama xminat smartphone yg full touch screen

pada mama susah payah nak pakai hp yang full touch screen

mcm papa punye plak N97 touchscreen n keypad tp kene side lain br leh guna keypad


lain org lain minatnye

mmg skg mcm2 keluar hp yg touchscreen dan hp2 yg jenis boleh ber wifi berinternet tanpa had dgn sokongan postpaid plan internet


FB.... BLOG... twitter.... email semua d hujung jari hp jer

xperlu susah payah bukak netbook atau laptop

malah.....skg keluar la samsung galaxsi tab la... iPhone4 la

mcm2 la..... yang kebanyakkan nye full touchscreen

tak tinggal la jgak BB.....tp satu yg xbest ttg BB

Xboleh Vcall

maka xleh la ber3g video call guna bb

masih la gunakan E71 jgk
dr sebelum papa naik offsore dh usha same2 ngan papa

jalan kat MP dl... de la 2 ke 3 kedai masuk yg dealer BB

beli smartphone memahal ni ....xsanggup beli AP set

kang warranty kedai...bile ape2 jadi baiki ala kadar jer kot

*
*
*

hp yang sedang digunakan E71 hadiah pemberian papa

kire tu paling mahal la mama guna..masa beli tu rm1100....skg tanye tread in pun aritu rm300 jer nak amik

sayang la oooo....buat ragam pun xmo la jual

smlm pun dh reformat kan hp E71 tu

*
*
*

kelaut plak entry mimpi BB ni

berbalik pada tajuk

smlm...setelah bersembang chat ngan papa dari hari ke sehari sejak E71 mama buat hal

maka.....xtvt survey lg sekali terhadap BB mama g MP berdua jer ngan qaish

baik anak mama..temankan mama kan

de la tanye 1 kedai ni berdepan ngan dealer celcom

BB Bold 3 .......sekian harga, tanye plak BB Touch sekian harga

bile tanye dealer celcom..layanan pun baik

huh......pk nye pk..... mama hold dl....rasa nak menenangkan fikiran...dan menanti panggalan dr papa d atas kapal

kebetulan round round......naik atas ...papa call...bincang2....

papa kata...."amik la sayang.... yg mama berkenan tu"

dan klu harga xlebih dr ****....klu lebih...amik Bold 3 ajer

*
*
*

turun jer level G balik

lalu 1 kedai

sama bawah celcom jgak

tp mama nak beli BB jer...xmo plan line hp

rezeki china gegirl tu.....

akhirnye BB Touch dalam mimpi jadi kenyataan

TQ kat papa ...mama iktiraf as pre-anniversary present la

anniversary lame ag...30mei


de touch screen dan keypad.... asalkan keypad dia xjenis melintang

godek2 pakai..mmg mama lebih suke bukak slide n guna keypad

touch screen sesikit jer nak pilih menu

kompem SMS mama guna keypad..lebih mudah

tgh drive pun leh type sms

*
*
*

sedikat info ye

mama de jgak guna touchscreen N97 Nokia papa

serius....berbeza touchscreen ngan BB

BB lebih mudah ....N97 papa klu mama guna..rasa nak marah jer bile touch screen tp xgerak

nak kene kekuat sikit...erm.... harga papa beli dl pun zitron set rm1700++




note : -  xguna guna BB klu masih belum on kan line tenet kat postpaid...hahaha

gara2 mama subline..papa mainline...maka kene tggu papa uruskan ngan maxis menambah plan internet pd subline

so....misi hari ni nak g DIGI center... rasanye lebih murah.....mama nak buat line internet DIGI...sementara MAXIS papa uruskan nnt yg lame lg nak tggu balik offshore tu.

skg qaish tdo..kasi lame sikit 3jam ke tido mcm smlm..... syok sikit bawak jalan pasni...qaish xakan mengamok sbb dh lame tdo.

lain-lain barang nak cari kang

susu qaish
beras 5kg
dan ngudapan utk mama kat rumah








3 comments on "asik la mimpi BB??? nak dapat NEW BABY ke eh?"

ummi nia on March 27, 2011 at 3:10 PM said...

akak ditag

http://umminia.blogspot.com/2011/03/show-your-teeth-contest.html

m@Ri@ on March 29, 2011 at 3:09 PM said...

em maria br dok berkira2 nak beli hp ni..em tp klu boleh nak beli nokia..tp nokia tu la yg hp baru byk touch screen..ingat nak beli e72 tp org kedai tu ckp stok takdak sbb dah lama..huhu..bb mcm best tp..huhu..

S.A.L.J.U sha on March 29, 2011 at 3:28 PM said...

ummi nia >>> ok..insyaallah seceat mungkin akan buat post contest.



maria>>>

maria survey hp eh...
sha mmg minat gile BB.... nak sgt BB touch. bile dpt...rasa mcm rugi plak.
xsgt pakai touch....pakai keypad.
hihiiii...

rasanye bold 3 pun dh ok best.
tp xpe la..hadiah dr hubby.
klu kekawan pakai BB ramai..syok...msm free sesama sendiri mcm chat jer....

sha pakai sowang2....so lom sampai syok sgt2 lg pakai BB.

Post a Comment