click here

Wednesday, March 2, 2011

memberi semanmgat kepada kekawan itu sgt membantu tau...silakan click botton comment. (^_*)

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:10 PM


erm... nmpk kan kebelakangan ni entry shasauffi dot blogspot ni berkurangan

lg lagi 3 bulan ni

bz

bz ngan rumah tangga yang lengkap

????

lengkap... nape ade rumah tangga yg xlengkap ke kan??

*
*
*

lengkap tu kami ber3 ade bersama sama

al maklum la

kami kan sering berjauhan bile papa mula offshore

tp rasanye sejak bulan 12 haritu...papa dh goyang kaki bercuti offday berlanjutan ke hari ni

so hampir 3 bulan la kami lengkap bertiga menjalani kehidupan keriangan dan asam ragam rumah tangga

*
*
*

memasak semestinye

bile papa ade adelah harus>xdwajibkan.... sbb de jgak hari memonteng memasak

dok makan luar atau tapau

baju dan segala rutim harian bertambah la berbanding masa papa berada d lautan

bukan masalah pun...lg2 papa pun sgt membantu dkala memerlukan

ohhhh...sentiasa memerlukan papa hihiii

ringan sikit kerja mama....TQ papa


*
*
*

baca entry post FB nurul mama yaya.....yang sedang berjauhan dan menanti kepulangan tersayang dlm masa 2bulan

sha pun sibuk la comment

antara bait bait ayat sha " ...bila berjauhan bertambah sayang bertambah rindu....."

ye....mmg tu la perasaan yang indah didalam perasaan syahdu saat berjauhan

dalam sedey sedey kene berjauhan tu ...bile merasai rindu yang mendalam

rasa sgt bahagia bile nak bertemu semula.....sebelum bertemu...dapat tengok kabur2 dalam skype atau video call gmail pun jadi la

sgt berbunga bunga perasaan tu....betul kan yang merasai seperti sha rasai


*
*
*

dan skg

sha sedang menghitung hari yang sgt hampir

ari ni rabu mlm....dengar td hubby berbual dlm phone call

papa akan mula job semula sama ada jumaat atau sabtu

ohhhhh!!!!

ye....sgt hampir yang takde masa nak berlengah lengah lg

esok lusa kejap ye tau

mane nak melengkapkan keperluan yang akan dtinggalkan

dan nak mencari keperluan yang akan d bawa 

*
*
*


so skg sha sedang meng'set; kan semula akal fikiran, fizikal kekuatan kendiri jati diri segala bagai

dah lemak bile 3 bulan berdondang sayang bersama papa

so papa dh nak start balik offshore ni

mama pun mula la kene buatkan segala urat saraf dan kecergasan mama

untuk handle qaish dan rumah serta keserabutan kerja d opis

huhuuuuuu

*
*
*
motif utama entry adelah ini

kata kata semangat utk diri sendiri


mama> plz jgn melemakkan diri dengan kemanjaan yg salu d bantu papa masa papa offday

mama> plz beri perhatian pada qaish yang sedang melasak membesar lg2 mahu mencecah umur setahun ni

mama> jgn sedey klu masa hari besday qaish papa ade kat laut.....(papa janji besday party qaish nnt boleh buat kemudian.....budak setahun xtahu pun makna nye...mamapapa jer lebih...hihii     ( ;


mama> jgn sedey klu masa anniversary djangka hanye dapat wish dr phone call atau satellite call je..."mama eppy anniversary!!!...hihiii" sedey kemudian claim segala bagai anniversary vacation

mama> jgn sedey klu qaish buat nakal sambil menyepakkan segala bagai permainan dia dan memandang mama dengan sengeh yg menawan tu...... pandang dan cium jer terus anak tu....hilang penat t kemas k

mama> jgn sedey bile makan sambil memandang tv sendirian tiada teman...hanye bertemankan henjutan buaian qaish yg lene tido ddalam nye.

mama> jgn sedey bile memandang couple berjalan berpegangan tangan sambil tolak stroller ade anak cumelll didalam nye...yang awk hye berkedek kedek menolak trolly yang d letakkan qaish  ddalamnye bersama brg2 yang d beli d mall......berjalan berduanan dgn qaish

mama> jgn la meraung bile baca semua ni d atas....

sbb byk lg akan awk lalui ketika papa xde...sememangnye itu la cabaran utk awk setiap kali papa g offshore

dan igt....awk dh laluinye sebelum ni selama 10bulan selama qaish dlahirkan....dan ditambah lg  selama 10bulan bermula tarikh perkahwinan

= 20bulan dh lalui nye ....ala bisa tegar biasa

:)

senyum tak berkata apa apa


are u ready?????










8 comments on "memberi semanmgat kepada kekawan itu sgt membantu tau...silakan click botton comment. (^_*)"

wardah on March 3, 2011 at 6:03 AM said...

u can do it Sha! takmo sedey2 k.

nanonano on March 3, 2011 at 9:21 AM said...

alorr xmo sedey2,
be strong ok,
mama boleh!
hehehe

ღnFashyaღ on March 3, 2011 at 9:38 AM said...

yup sha, ur komen dalam entri fashya semalam sangat2 buat fashya lega. kita sekapal, eceh, guna sekapal pulak!

Fashya tau bukan fashya sorang je mengalami nasib PJj ni. ramai kan, tapi tulah. kena banyak sangat bersabar. 10x ganda sabar .

terima kasih dengan kata2 semanagt tu. fashya nak kongsi jugak eh. :)

Kalaulah rumah kite sebelah menyebelah kan best. Boring2 bawak anak bersosial sama2..huhu

FARA on March 3, 2011 at 1:04 PM said...

sedih baca yg kata2 semangat tu...semoga kak sha tabah hadapi bersama qaish bila suami tiada disisi ye..

linziana on March 3, 2011 at 4:33 PM said...

Sha , lin pun alone almost all the time..since me dalam pantang tau..even walau the husband bukan kerja di laut..but my dugaan...huhuhu nak tulis panjang.Dun worry..ur qaish will bright your day.Jangan sedey coz u r not alone. :)
just like me walau situasi berbeza.

m@Ri@ on March 3, 2011 at 5:17 PM said...

sabr yek..harap bila suami takdak d sisi masanya lebih cepat berlalu yek..kalau suami di sisi biar lambat2 skit..k

:: noremy bte rahmat :: on March 3, 2011 at 9:05 PM said...

folo & BW..

mehla jenguk belog ai..

salam kenal!(^_^)


p/s:sedap nama baby...

S.A.L.J.U sha on March 5, 2011 at 8:49 PM said...

maaf...lambat reply.

bz dgn hari2 sebelum papa qaish g work.

wardah>>>

nano>>>

fasya>>>

lin>>>

maria>>>

noremy>>>

tq semua... sungguhnpun hanye kata kata tp sgt memberi semangat pd sha.
alhamlum dh 3bulan syok papa qaish ade..sekali nak berjauhan semula mcm xbg pegi jer..tp dh tugas dan demi mencari rezeki keluargakan.

Post a Comment