click here

Sunday, March 20, 2011

MACAM tak percaya....saya BERJAYA .... ???????

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:01 PM

*
*
*


ape la kisah nye kali ni dalam shasauffi DOT  blogspot ni


>__<
 
 *************
 de yg dh tahu aku mengalami satu tekanan perasaan (hahahaaa...ayat mcm la aku naik gile...)

bile mr right aku berade nun jauh...yg xberape jauh

tp dh tentu aku tak leh g sana

(kapal offshore...mane ade bini ikot..... lain la kapal dagang...leh berlaya bini ikut...)

mggu lepas aku pk ngan keluar g shopping kat jusco tu boleh menjadi terapi kepada akal utk berfikir secara waras

dan jiwa agar menjadi tenang dan stabil

tp jangkaan aku meleset sekali

masuk 2 mggu....

rasa bosan kosong sunyi hiba mencanak canak kat kepala aku ni

hari rabu tu aku dh pk senekad nekad nye

aku nak balik kajang!!!!

ye!

bersama qaish shj tanpa dtemani sesiapa
 
 
perjalanan penuh debaran melaka - kajang
mama +qaish haiqal
 
 
pemandangan jalan yang masih ade 1jam 30 minit lg utk sampai ke destinasi
masa ni qaish lom tdo lg

cara mcm mane aku buat utk balik berdua ngan qaish jer

aku terpaksa pesan mak mas qaish...supaya lepas makan...jangan bg dia tidur

kire2 qaish last tdo kol 11pagi
 
siapa makan tengahari semua...aku xbagi mak mas tdokan dia
supaya nnt dalam kereta qaish akan mengantok n lena

:)

aku tahu qaish takkan tido dlm kete .....(walaupun aku tahu de anak org lain bile masuk kete kene air cond terus Zzzzzz  tido)

tp perangai qaish..klu xnangtok xde nye dia tido

de melasak pastu mengamok bosan

so

strategi aku berjaya

melaka ayer keroh sampai alor gajah qaish cerah mata...tgk pemandangan..diam je

20minit pertama

pastu rasanye dah nak sampai pedas....mula gosok2 mata

aku sebelah tangan pok pok bantal atas muka dia

lene dh ngantok sgt...sedap kene air cond plak
 
 
 baik sungguh...100/km jer memula

qaish tdo jer berdezup persona aku 120/km.....

so d pendekkan cerita
 
dah sampai RR SEREMBAN...qaish bangun tido plak

sib baik tak mengamok...sbb dia terjaga bunyi enjin lori sebelah

masa tu...jem ade xcden

dalam perjalanan tu dr pedas dh hujan sampai la ke nilai

dan aku jumpe rasanye 4 tempat berasingan xcden

risau jgak hati yg berdebar2 ni  mintak2 kami selamat sepanjang perjalanan


bile dh masuk higway LEKAS nilai - kajang

hati dh lega sikit

qaish mcm memahami hati mamanye

permintaan mama dr hari rabu tu..asik pujuk2 dia kata nak balik kg..qaish bebaik ngan mama t dlm kete eh

pujukan yg berjaya

sampai kajang..nenek dh sambut

mula la riuh rumah nenek.....

sampaikan aku takde pk nak post blog ke amik gambar ker....hihiii

*
*
*

TQ la kat pegawai aku ,elepaskan aku keluar awal jumaat tu

kira half day la aku keje

kol 3pm gerak kol 4.45ptg sampai

tp pasni takleh la halfday lg

aku pun dh tahu cara nak buat bile nak drive ngan qaish jejauh

mmg kene kasi dia mengantok...baru la qaish akan tido dlm carseat dia



*
*
*


dah balik kajang sure ade xtvt ktorg

walaupun tak byk tempat g

tp mmg happy..... de paksu qaish, maklong pak long qaish, de nazura sepupu qaish, de nenek....syok...
 
so next entry ok... ngantok nak taip arini semua
qaish pun dah tdo

mama qaish plak nak siap2 keje d dapur n tido

opssss....lupe

kami balik melaka ahad 4ptg

dan d temani nenek qaish...utk seminggu

:)

jadi la...seminggu kami de teman

 




3 comments on "MACAM tak percaya....saya BERJAYA .... ???????"

@ MaMa ALyA @ on March 20, 2011 at 11:23 PM said...

yeaahhh....berjaya mama qaish bawak qaish dari melaka ke KL yer..hehe.. nurul hari tu yang dari Nilai ke KL tu pun rasa mcm sangatlah mencabar.. huhu..

MommyAqil on March 21, 2011 at 9:20 AM said...

wahhh...bestnya..berjaya jugak sha drive alone with qaish..kalo aida n Aqil tak sempat lima minit dah tak reti dok diam..Sangat aktif..penah buat sekali je..itupun Puchong-kjg(dekat je!!) all the way dia tido..Mmg kalo nak jalan jauh kena amik kira waktu tido ank kita kan..baru senang kita drive..huhuhu..

Dayu on March 21, 2011 at 9:29 AM said...

okaylah qaish nak duduk diam2 dlm carseat
boleh tido lagi
kalau cha..jgn harap
dah terbiasa kot dipegang

bagus lah qaish ni
memahami mama.. bagus..good boy

Post a Comment