click here

Friday, January 28, 2011

semoga baby muhammad adam rayyan cepat sihat..kembali ceriakan hari2 mummydaddy

Posted by S.A.L.J.U sha at 8:47 AM 8 comments Links to this post
update 28 januari 2011

sms dr mummy rayyan

"  Hehe..die da aktif.. dh senyum2 da.. tggu

doc dtg gtahu leh discharge tak rini..hehe.."


jelas kedengaran sgt eppy mummy rayyan dengan keadaan rayyan

semalam yang merisaukan ujian otak EEG dilakukan

mamasha buat entry smlam..terlalu risau dengan keputusan

Alhamdulillah syukur ujian EEG mengesahkan tiada ape2 kerosakan terhadap otak dr masalah pernafasan yang rayyan alami selama beberape hari lepas

syukur ya Allah
keajaiban itu milik Allah s.w.t
2hari lepas melihat keadaan baby rayyan...sgt merisaukan ...sgt membimbangkan

hari ini,
DIA yang mengkehendaki DIA yang menentukan
kite hambanya hanya berusaha, meminta pertolongan dariNYA





nak tgk rayyan pagi ni????






 semakin sihat ..rayyan yg sgt kuat semangat
:)



**********************************************************************************
*
*
*


baby muhammad adam rayyan

baby mamasha ke??

:)

baby mamasha jgak la..baby yang mamasha anggap anak semenjak mengenalinye berada d kandungan mummynya

mummy rayyan ni BFF mamasha yang sha kenali dr perkenalan friendster semasa 2008 dulu

sehingga kini kami berkawan dan terus rapat

kembali kepada tajuk

*
*
*

semalam pagi mamasha dapat sms dr mummyfifi...g masih dalam pantang (tp operat masa melahirkan so kuat la sikit benbanding bersalin normal)

usia baby rayyan genap sebulan semalam

gembira

tp mamasha dkejutkan berita

baby rayyan admited d speciallist penang

kerana kesukaran bernafas......dh kebiruan lembik mummy nye cakap

mamasha dh beristifar byk mendengar berita sedih ni
harapan dan doa semua

semoga baby rayyan cepat sihat...kembali menceriakan hari2 mummy daddy nya

*
*
*

baby rayyan adalah baby pramatang kelahiran nya

so mamasha agak risau bila mummy nye kata berlaku kesukaran bernafas

paed berusaha

kite sebagai hambaNYA

berdoa dan meminta pertolongan Yang Maha Esa

semoga baby rayyan cepat sihat semula

*
*
*
mamasha dberitahu

hari ini akan dlakukan ujian ke atas otak baby rayyan

mari la kita doakan bersama baby rayyan tidak mengalami ape2 kesukaran

dan berita yang baik2 sahaja buat mummyfifi daddykerol dan kami semua





p/s : buat fifi, kerol sekeluarga, tabahkan hati kuatkan semangat demi rayyan.






Tuesday, January 25, 2011

sebab sebab entry lembab mcm siput

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:45 PM 2 comments Links to this post


*
*
*


arggggggg~~~~


sha dh bertukar kaler ijou dh ni

geram ngan BEROKband celcom ni

lembab kalah siput

entry entry pun dh malas nak buat sbb bile online jer 10x DC

nak view blog2 kekawan pun payah nak bukak

lg2 blog yg mewah ngan pic2 cantik

huwaaaa......

nak comment pun xdapt

sedey.............

maaf la kekawan blog.....FS ......YM.......

buat sementara waktu

xlaju nak online

klu bukak pasti bagaikan mahu baling berokband ni ke dinding dan bertukar koler hijou la saye



*
*
*

plz papa

jom bertukar

nak streamyx tm plzzzzzzzzzzzzzzzzzz







Thursday, January 20, 2011

boleh ke .... mama merajuk tido berebut katil ngan papa dan anak??

Posted by S.A.L.J.U sha at 1:30 PM 12 comments Links to this post
korang penah alami mcm ni ker....berebut ngan anak dan bapak??

tu tilam.... nnt agaknye makanan plak bile qaish dh besar dh pandai nak makan mcm2 org besar nye makanan.....hehehehheee

*
*
*

entry kelakar

merajuk xdapat tido selesa

*
*
*

ni mlm td nye hal la.

mcm bese

qaish akan tdo sesama mama n papa kat katil mamapapa

dh dr lahir mcm tu

letak kan playpan dia..qaish sure akan merengek2....xlene tido

kami beranggapan qaish ni dh terajar tdo nak merasa hangat ade org kat sebelah dia

so....

klu letak sorang2 mesti merengek terjaga jaga klu dia pusing2 tu takde rasa sempit

*
*
*

tp mlm td

mama dah ngantok sgt...

tp qaish mcm tak selesa tido

mane taknye

si bapak ni kongka( betul ke eja tu) katil

katil dh la queen saiz jer...bukan king

so tido bertiga

dl qaish kecik2 tdo tak lasak

skg tdo boleh berpusing bl dh pagi


*
*
*

pukul 1 pagi

qaish resah2..mama dah ensut la sikt

akhirnye mama kat sipi sipi katil jer

papa dah kongka katl....qaish plak tak selesa resah jer

sempit agak nye

*
*
*

mama terasa merajuk bila mama nak tdo kaki qaish de rasa kat badan mama tendang2 tak selesa

akhir nye

*
*
*
*
*
*

g la anak beranak tu tdo berdua kat bilik depan

mama lari tdo bilik belakang


*
*
*


syok nye tdo malam tadi

rasa puas tido 1 katil sorang2

kol 5.30 terjaga puas tdo

hehehehe

jenguk anak ngan bapak tu

enak jgak tido...beraircond lg tu

(tu gerenti qaish resah...mmg dpasang aircond sure lelap)



*
*
*

motif?????

papa..... KING saiz plaz...................


hehehehehee


memandangkan insyaalah bile rumah baru siap nnt......

mama xakan berbelah bagi lg

pastikan KING saiz ade dalam bilik mama

takde nak berebut katil lg

*
*
*
tp bile tambah ahli keluarga...takkan semua nak tdo sama ngan mama papa

mane leh jadi ni......

t mama siapkan bilik anak2 mama....korang tdo la katil memasing nnt tau

terpasuk abg sulung qaish yg mmg lemak manja...mementang dia yg 1st

bagai intan payung berlian semua dia la skg

(mmg skg aku percaya ...anak 1st mmg salu lebih .....tp kene jgak kawal...nnt sampai besar sikap mcm tu...aiiiippppp X elok tau)






Wednesday, January 19, 2011

sekian entry holiday sabah dr qaish mama papa

Posted by S.A.L.J.U sha at 10:16 PM 1 comments Links to this post

*
*
*

huh...jenuh nak abiskan update

layan pic jer la....

sudah ngaantok mahu tdo

qaish pun dh merengek2 mahu tdo

tata

selamat cuci mata

klu ade rezeki g holiday lg

tp nak join la ngan mane2 kekawan

syok lg

ramai kan




 sesi dbuli papa ngan janggut...hahahhaa







 pasar pilihpin

 kuda laut ubat asma

 panas gile tengah hari sampai mama sakit pale la

 muzium sabah


 lukis potret qaish



dh hari ke 4...ready nak balik
sebelum tu pagi tu g pasar piliphin n pasar pagi dl...ade ole ole tinggal nak beli



 muke tak mandi dedua

 dh check out

 check in tiket

qaish ngorat la



 makan dl sebelum masuk flight

 kekasih hati
hubby n wifey


 g holiday br nak buat keja

9 bulan qaish x merangkak beb

berjalan jer la terus qaish

mama sabar menanti
*
*
*

tata

sekian entry holiday

yg menimbun pic qaish

sbb masa ni la kami meluangkan masa utk dia

holiday pun secara relax....xgopoh x penat2 jalan

tq kat papa bawak kite jalan





next holiday.....
 
plan...nak bawak wan atok plak nnt



hari ke 2...jenjalan gunung kinabalu...n suria mall

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:35 PM 2 comments Links to this post

*
*
*
*

j0m...

sambung tengok pic

klu bosan meh tutup reramai....hehehee


 papa stady drive 2 jam nak g gunung

monyok..bangun tdo

tgk ape tu qaish

tgk jambatan Tamparuli

 ni la jambatan Tamparuli...yg mcm dlm lagu sabah tu

berada d daerah tamparuli

 gunung...aritu perjalanan mendung

so risau jgak hujan...takut kabus tebal

tp mmg takut jgak la....sbb menempuh kabus....xnampak


kete masuk 3 ringgit

 view kat tempat view yang dsediakan...cantik...sejuk...


 naik atas lg...g kaki gunung..tepat check point permulaan utk aktiviti mendaki

selamat mendaki
tp tak naik pun...

boleh jalan 1 ke 2 km...bayar sorang 5 ringgit

mama xberani bwk qaish...takut ade'teguran'

hutan kan


catatan terbaik pendakian
d rekod tu



 ade anjung boleh lepak



time makan..... makan d kaki gunung

best nye qaish..mamapapa tahan lapo

last2 qaish campak sudu avent dia kat dalam hutang

kwang kwang kwang....... bg nyet nyet pakai la tu




 bertiga itu sgt indah dmata dan d hati kami

seronok
buah hati papa

 buah hati mama


 bg post plg cute la dr mama...huhahahhaaaa

tata...balik gunung suda ba


aksi terbaik qaish..kene buli ngan papa

balik gunung dh kol 5

terus masuk Suria Sabah Mall nak cari makan

kami tak makan dr tengah hari

serius...sabah susah nak percaya makanan mereka

so layan CRS kat suria sabah

 sebelum mama...join tgk show era rock n riuh

ade jinbara, fiq, wana, 


 jinbara buat show

 kasut jer eksen...jalan lom lg...adus anak mama ni

nakal..kaki mahu naik atas jer


 hahahaaa

melambak ogawa kat semenanjung
tp kat sabah plak kami membeli urut badan

gara2 harga rm 1290 menjadi 500 shj....

promosi tu masa new year

tp mama goreng baiknye...dpt harga promosi tu

dia kata special bg la org semenanjung beli
 anak hilang??????

 mama papa leka kene urut 

 ohhhh...kene ngorat ngan cewek cewek ogawa sabah baaa...


ngap...ngap...mengurut belakang badan n vibrate montot


saya nak main buih mulut

sekian hari ke2 holiday

mahu tdo
 
tata