click here

Friday, November 26, 2010

MANUSIA BERAKALKAN BINATANG BERNAFSUKAN SYAITAN

Posted by S.A.L.J.U sha at 10:07 AM 4 comments Links to this post
 sumber Harian Metro

Diperkosa perompak
Oleh Mohd Firdaus Ibrahim

KUALA LUMPUR: Demi menyelamatkan maruah anak perempuannya berusia 12 tahun, seorang ibu terpaksa mengharungi detik hitam apabila diperkosa di depan gadis sunti itu oleh seorang daripada dua penjenayah yang memecah masuk rumah mereka di Kampung Melayu Subang, dekat sini.
Dalam kejadian kira-kira jam 4.30 pagi kelmarin, ibu muda itu yang diikat tangan sebelum itu diberi pilihan oleh penjenayah terbabit untuk menentukan siapa yang akan dirogol sama ada dia atau anak gadisnya.
Dalam keadaan terdesak, ibu berusia 34 tahun itu tiada pilihan melainkan membiarkan dirinya dirogol seorang daripada dua penyamun berusia lewat 20-an terbabit.

Menurut sumber polis, lebih menyayat hati ketika seorang daripada lelaki terbabit merogol mangsa, seorang lagi rakannya merakam perbuatan terkutuk itu menggunakan telefon bimbit.


“Sebelum itu, dua suspek terbabit yang memakai topeng memecah masuk rumah mangsa yang ketika itu tidur bersama anaknya dalam bilik utama manakala suaminya tiada di rumah kerana bekerja syif malam.

“Dua penjenayah terbabit mengikat dua beranak itu dan mengarahkan mereka mendiamkan diri sekiranya tidak mahu dicederakan,” katanya.

Sumber itu berkata, suspek menggeledah rumah berkenaan sebelum mengambil wang tunai dan barang kemas yang nilai keseluruhannya dianggarkan RM2,000.

“Sebaik selesai menggeledah rumah mangsa, seorang daripada suspek seolah-olah tidak puas hati dengan hasil rompakan mereka dan memberitahu mahu merogol seorang daripada dua beranak itu.

“Selepas rayuannya tidak diendahkan dan tidak mahu anaknya menjadi mangsa penjenayah itu, si ibu terpaksa merelakan dirinya dirogol seorang daripada suspek dan ketika dia dirogol seorang lagi suspek merakamnya menggunakan telefon bimbit,” katanya.

Menurutnya, kedua-dua penjenayah melarikan diri dan mangsa membuat laporan di Balai Polis Kampung Baru Subang.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed ketika dihubungi, mengesahkan menerima laporan kejadian itu dan kes disiasat mengikut Seksyen 395 serta Seksyen 376 Kanun Keseksaan.













Friday, November 19, 2010

berTEMPUR..........

Posted by S.A.L.J.U sha at 3:19 PM 4 comments Links to this post


*
*
*


sejak kebelakangan ni

blog qaish blog mama ni terbengkalai je

tetahu jer la mggu lepas anak admit seminggu

pastu dh dischage

nak recover balik kesihatan qaish ni

mama tumpu 101% perhatian mama pd qaish

sampaikan mama sanggup amik cuti...yg maybe halfpay or unpaid

cuti dh tinggal 4 hari jer dh hujung2 tahun ni

puas jimat2 cuti..tp sejak ade anak ni dkire2 cuti mama amik byk dsebabkan mahu luangkan masa ngan anak atau pun mahu jaga anak yg dedau2 sakit

gara gara g langkawi tinggalkan anak 3hari...terus dpt call emergancy kat atas gunung mat cincang tu 

qaish admit ward demam panas..pe lg 

mama yg sebatang kara balik naik air asia langkawi-lcct

segala gambar2 hebat mama d langkawi pun mama dh x heran nak buat post kat blog ni\

rasa sgt menyesal g langkawi aritu

mama xpernah sekali pun tinggalkan qaish....bile g langkawi tu la 1st time

terus qaish demam demam dan melarat

*
*
*

setelah seminggu keluar wad

sgk qaish makin hebat

alhamdulillah...syukur ya Allah. sw.t

qaish semakin mahu makan semula

cume susu masih agak kurang berbanding sebelum sakit
 
tah la...sbb dh selera makan bubur makan nestum gandum prun dia ke
sekali makan  3 kali..pagi sarapan, tghari bubur , petang pun bubur...sambil2 tu ngudap buah ke jus buah ke

pepun mama xakan tinggalkan qaish lg

mama harap sesgt la......mama leh pegang janji ni yg dbantu pihak opis mama

bukan ape..tetahu jer la..kekadang kursus jauh2 dhantar

erm...tu pun tanggungjawap makan gaji jgak

*
*
*

blog mama dan qaish jugak memerlukan pengorbanan

mmg takde masa ngan hadap menulis itu ini

bz ngan qaish saban masa dan hari

cuti 14hari ni mmg khas utk qaish

maka apepun yg lain mama pk 10kali

esok mama balik melaka semula

bersama qaish haiqal dtemani nenek

papa??

tahu kan..papa qaish dh start offshore semula d miri plak kali ni

papa ckp terus sebulan baru dpt balik

erm.... ala bisa tegar biasa

mama biasa ngan keadaan ni

ini la rezeki kami
 
so tanggujawap mama jaga maruah diri as wifey , jaga amanah qaish, jaga rumahtangga kami dengan izin dn berkat Allah s.w.t.
*
*
*

nak attch pic sebagai penutup
 
 tiket emergancy balik dr langkawi aritu


 tq MAA TAKAFUL...cover semua bill

 masa qaish sakit aritu...kecut

 baik dr sakit..terus anta papa g work..teman sampai KLIA jer

 cabel car gunung mat cincang.....masa ni la mama dpt berita qaish admit...rasa nak lompat turun cecepat jer dr atas gunung tu






Tuesday, November 9, 2010

status kesihatan qaish haiqal

Posted by S.A.L.J.U sha at 12:30 PM 3 comments Links to this post

*
*
*

status qaish haiqal

harapan mama qaish beransur rebah demam panas tu

kelihatan perbandingan kali ni admit ngan masa umur qaish 3 bulan admit

kali ni lebih teruk...sbb ade demam panas

suhu turun naik dalam 1 hari...klu d kire kire tulisan merah lebih banyak berbanding tulisan biru

bacaan kebanyakkannye antara 37.2 hingga 38.9

tak mencecah 39 atau 40

setiap kali rasa badan qaish panas...cecepat mama letakkan kain basah

setiap kali batuk bertalu ralu...pastu mesti suhu badan qaish naik mendadak

paed pun risau keadaan qaish

ujian darah anta lab....alhamdulillah syukur qaish -ve denggi

skg tggu keputusan darah tu mengandungi vairus ape

kptusan tu paed kata makan masa 3 hari

harapan mama virus tu xmenyebabkan ape2 site effect pd anak mama

d hati kecil mama sentiasa tak berhenti mendoakan anak mama cepat sembuh cepat sihat
 
5minit lepas suhu qaish haiqal 37.2...naik balik berbanding pagi tadi 36 je
 
turun la balik ke suhu normal..kesian qaish setiap kali suhu naik..pasti merengek rengek tak selesa badan


*
*
*

mama plak...dh berbincang ngan papa dan opis

mama akan ambil cuti separuh gaji tujuan menjaga anak sakit selama 2 mggu

biarlah anak mama bebetul kembali sihat semula di dalam jagaan mama

baru mama senang hati nak g kerja

ptg ni anta surat kat opis

harap tiada halangan dr opis
k
kebajikan pekerja pun harus dpertimbangkan

*
*
*

papa plak

12hb akan mula kerja d miri

nak kata jgn pergi pun xboleh

saving dh makin susut

anak memerlukan rawatan lanjut..lg2 kami d specialist

sungguhpun kami ade insurans utk qaish

tp kami harus berhati2 dengan status kewangan kami

tetahu jer la...insurans ni kekadang pandai putar belit alam

harap MAA TAKAFUL tu COVER perubatan qaish

maka

papa harus terbang ke miri dan naik offshore semula

mama

akan cuti 2mggu menjaga qaish haiqal

doakan kami sekeluarga tabah menghadapi ujian dan dugaan Allah s.w.t

doakan qaish haiqal sihat kembali ceria






Monday, November 8, 2010

doakan qaish haiqal cepat sembuh

Posted by S.A.L.J.U sha at 12:27 PM 4 comments Links to this post

*
*
*

qaish admited ward  putra specialist

demam panas pasang surut ++ batuk selsema

semoga anak mama cepat sembuh, kembali ade selera makan,

doakan qaish haiqal cepat sembuh

amin

 


*





Wednesday, November 3, 2010

pastinye rindu...........qaish haiqal

Posted by S.A.L.J.U sha at 4:37 PM 0 comments Links to this post



*
*
*

mama mlm ni gerak ke langkawi bersama opismate

doakan la keselamatan kami serombongan selamat pergi dan selamat pulang sihat walafiat

*
*
*

dan pastinya

ni la buat pertama kalinya

mama dan qaish haiqal anak mama ni berjauhan

huh..... keluh resah

mahu yahoooo..berjalan...tp sebenarnye huwaaaaaaaaaaa.......

mama rindukan qaish nnt

ni pun mama dh rasa sebak2 bile teringat anak

apetah lg nengok muke tomel qaish tu

mama geram....hari2 nak ng0mol ng0mol qaish

rindu bau qaish yg wangi2 masyem tu

*
*
*






persoalan....yg penuh dengan pertanyaan!!!!

Posted by S.A.L.J.U sha at 3:53 PM 4 comments Links to this post
CORETAN RAMBANG

MERAH....tanda nye( peot bocor keeee....mood melanda bagai..huwahahahaaaa...)
*
*
*

agak2 pernah tak jumpe seseorg yg kegemarannya adelah MEMBUAT MUSUH???
takde ANGIN dan RIBUT
takde TERCUIT dan DICUIT
takde SENTAP dan MENYENTAP

tapi

TETIBE

seseorg itu TERKEPIT KEMIK MUKENYE.....dengan kite

SERIUH bagai AYAM SEREBAN.....tetibe ngan kite DIAM mcm bisu

takpun

kite ni mcm TUNGGUL dibuatnya


w0ittttttttttttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


kau peHALLLLLLLLLLLLLL ha.....................???????


heheheheeeeeee........


org lain JENTIK ko pun TIDAK

tapi

kau buat ORG LAIN tetibe bagaikan MUSUH kau


seSEDAR la sikit

tak semua SUKA ngan sikap tu

tak pun

org yg di SEBELAH kau pun MENGUTUK sikap kau yg TETIBE nak buat MUSUH ngan ORG LAIN

tak rasa ke....lebih baik berbuat BAIK dan berhemah dlm hubungan sesama manusia

berBANDING

memBUAT MUSUH dgn org lain......yg org tu takde pun menJENTIK KEHIDUPAN kau

yg SEPATUTNYA org org SEKELILING menDOAkan dan meMUJI kebaikan kau

berBANDING

org lain meNGUTOK SIKAP dan JENGKEL JELIK dengan sikap kau

huh..............fuhhhhhhh.....syu...syuuuuuu............ tiup JAUH JAUH.........


JAUHkan la keadaan org mcm ni dlm kehidupan seharian

*
*
*

ape pendapat korang eh....sikap org mcm ni

mmg TAK LUAK pun klu TAK kawan DGN ORG yg begini

tp....BAGUS keeee?????

berSIKAP begitu?????

*
*
*

ape pendapat korang eh

SESAPE YG RAJIN...BG LA ULASAN.............


*
*
*

(^_*)
SMILE
dl amarah ade sabar...tu tandanye mahu mengelakkan amarah yang besar dan sesi cekau cekau me0w...

takde pun tulis nama....atau dtujukan dengah KHAS nye....maka jgn la terPERASAN klu takde awk awk buat begitu.









Tuesday, November 2, 2010

maaf la kekawan.....

Posted by S.A.L.J.U sha at 4:16 PM 0 comments Links to this post

*
*
*

huh...tajuk entry mcm berSALAH sgt sgt

tp ni mamasha nak cakap

mamasha mintak maaf kat kekawan blogger mama yg rajin membaca entry entry blog shasauffi ni

dan mamasha pun adelah peminat blog blog menulisan mereka...

hari2 pasti mengadap kat depan pc opis ni

bile dh penat2 kerja...bukak balik blogwalking dan membaca segala gala yg tercoret

terSENYUM ade

KAGUM ade

terGELAK ade

amik TIPS pun ade

mcm2 la....

*
*
*

tapi kenapa mamasha mintak maaf.?????

ni sbb

kekawan blog mamasha dan anak2 yg seangkatan qaish haiqal...yg rajin membaca dan dengan gemberi mamasha dapat comment2 balas dari mereka

tp.........mamasha jarang menulis comment kat post2 entry mereka.

perasan tak....???? sejak akhir akhir ni mamasha tak menulis comment kat blog kekawan 

sbb nye....

mamasha online kat opis ni dkawal oleh kerajaan negeri

maka byk la web site yg d block

juga ter MASUK

COMMENT BOX dan  CHATS BOX kekawan juga termasuk dlm yg d BLOCK oleh mereka

maka

mamasha takleh menulis comment

hanye dapat membaca

dalam hati meronta2 nak sama2 menulis comment indah2 belaka kat kekawan

syok baca entry kekawan

tp sedey....klick jer comment...sure 'HANG LEKIR' keluar

maknanye dblock la

huhuhuuuu....


*
*
*

yg ade coretan comment dr mamasha pastinye online dr lappy mamasha

tp skg jarang bawak lappy...sbb hubby guna berokband mama dan lappy mama

huh...nak berebut pun x leh

hehehe

maaf tau kekawan...

sedaya upaya mamasha mencari masa d rumah untuk membuka semula entry dan blog2 kamu dan menulis comment

 dan meninggalkan SAY hye..... kat chat boxs korang

jgn la kata mamasha ni malas meninggalkan comment kat entry kekawan ye

semuanye tidak drancang..mereka memBLOCK untk sayer comment

wahh...ayat.....

heheheeee.....

tepi BETUL tau...tak tipu

sgt suke dapat sama2 memberi comment yg memberangsangkan pd entry entry yg dbaca







esok buat pertama kalinye....

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:13 AM 2 comments Links to this post

*
*
*

huh..

tajuk...tak sanggup nak tulis habis

ape yg pertama kalinya esok??


kenape ngan abgadik ni....

insan yg paling paling paling mama sayang

rangking 1st ..pastu baru papa

hehehhee


mama sayang abgadik 

mama rindu abgadik

huhuuu...l0m lg sampai esok

tp mama dh rasa rindu...sedey....

*
*
*

esok qaish dok ngan nenek ngan papa

tu pun klu papa ade..klu papa tak naik kapal lusa

qaish haiqal

jgn nakal nakal tau

makan tau bubur yg nenek masak

hari2 makan bubur air tangan mama...4hari nnt nenek masakkan plak tau

qaish makan selera2 tau susu kasi habis byk2 tau

qaish haiqal

malam nnt tdo tau...lenyak lena tau sayang

mama tak peluk....nenek ganti peluk qaish tau

jgn ngigau ngigau nangis malam2.....kesian nenek

qaish haiqal

siang main tau..byk toys mama belikan abgadik kan

main suke2 senyum senyum....dh penat tdo tau

jgn buli buli nenek

mama terpaksa tinggalkan qaish 4 hari
 
huh...4hari..... lame nyeeeeeeeeeeeeeeeeeee
huwaaaaaaaa.........

dh bertakung air mata mama ni

mama dh rasa sgt sgt sgt rindu kat anak mama
 
*
*
*
 
mama kene g langkawi kursus dan lawatan 4hari ..ahad baru balik
 
rabu mlm kami akan terpisah sampai la ahad,...br kami berjumpa balik
 
lame tu ooooo
 
tak penah lg qaish jauh ngan mama sejauh melaka-langkawi
 
paling2 jauh pun qaish tidur ngan nenek kat bawah ..mama ngan papa kat bilik atas...ehehehe

ni kan plak jauh...xdengar nangis xdengar qaish main buat bubling
 
xdpt suap bubur kat qaish

*
*
*

qaish haiqal ingat pesan mama tau

qaish igt mama tau tp jgn nangis2 jgn buli nenek tau

esok mama bawak la bantal pale qaish bobom tu...ubat rindu mama kat sana



huh....

baru tahu rindukan anak sgt lain perasaannya

sgt sgt sgt rindu yg rasa nak nangis





Monday, November 1, 2010

xtvt qaish haiqal kat rumah...penuh mainan dan makan....hehehe

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:42 PM 4 comments Links to this post




*
*
*


rumah kecik sekenet jer...

tp mama dh penuhkan ngan gaget gaget qaish

bersusun tepi dinding tu...aduss...buruk pandang

tp nak wat camner...

tggu la uma mama jd besar

huhuuuuu

tunggu...............

*
*
*

hidangan santapan yg merindui qaish haiqal

6bulan 2mggu 6hari

 mama nak buat pool penuh bola...

alahai...tak menjadi...pool ni dluar jangkaan mama

kene beli pool lain

bola pun 50 jer ade dl.....nak up lg bola tu


 memuting jer tahunye qaish ni

tu puting yg keberape tak tahu la

kali ni lg up rege puting dia

produk us Baby

kalah harga Nuk

tp suke tgk mcm batang askem jer puting tu

keseluruhan adelah getah yg tahan lasak


mama nak capai botol susu us Baby ni...tp letak balik la....

hehehhee 1 botol rm 58 beb...kopak poket

 dlm walker ...dpandang pandang..dh mcm beli 1 set semuanye
 
bumbo  pun blue colour

same jer colour

ade biru...green....yellow....

 geget..jgn tak geget sayang..... hehehe....

gatal gusi nak tumbuh gigi


 sedap la mama benda ni ade rasa orennnnnnnnnnn....

(*_*)

 jilat plak..setiap subuh benda ni pasti mama rebus sama2 ngan botol dia

syuhhh...suhhhh...kuman


 buwekk...tak sedap...qaish buat muke makan petigem banana appricot

dah....mama pangkah,,,qaish tak suke makan

bubur mama yg qaish suke kan....


 makan-makan time


pool bola yg lom lengkap....nak masuk lg bola bola


 lompong...hehehee


pelik jer abgadik ni.....

*
*
*


sekian

dah lepas rindu kat sayer.....

nnt rindu lg jenguk2 la qaish haiqal kat blog mama lg tau

tata

(*_*)