click here

Thursday, March 18, 2010

setiap hari semakin dekat

Posted by S.A.L.J.U sha at 12:06 PM
*
*
*

ari ni mama checkup

dah 3 kali doc yang scan menyatakan
baby b0y

harap yang bakal lahir melihat dunia Allah s.w.t. ini jgak baby b0y

nama pun mama ngan papa dah berangan2....

Qais .................b. M. Asrul Sauffi, blakang tu dah ade dah hasil suke suki 3G ngan papa tetibe kuar nama belakang tu

so... kami nak guna nama Qais...........  tggu la lahir nnt akan dberitahu


*
*
*

dah nak menjangkau 35 mggu ni..nurse tanye balik ape yang penah dSEKOLAH kan mama masa awal2 checkup dl
ttg penyusuan susu ibu la
ttg persiapan bersalin la
sib baik mama byk membaca....selain yg bgtahu dl tu...kacang jer la mama jawap.

hasil normal checkup td... alhamdulillah baby jantung dup dup 0K..lancar

bp mama ajer rendah 90/60
tp nurse kata bacaan sebelum2 ni pun kire rendah jgak 100/60
asalkan tak rasa nak pitam atau pinggan.....TERKAWAL lg la tu

hp darah mama pun bagus nurse kata 13
ari tu dok dah bgtahu suruh makan ubat darah tu 2 kali sehari....tok kepekatan darah yang baik dan peredaran darah kepada baby bagus....skg baby sedang menambah lemak2 dah menggebukan lg isi badannya

berat mama....w0wwwwwwwwww...... tragis.....sungguh2........

nak menurunkan balik nnt ......camner la

dah lebih 10kg dah ni dr awal perubahan kenaikan berat badan sejak preggy

kene buat c0me back bersungguh2 ni.....byk baju idapan akan dsarungkan nnt..rugi rugi...klu tak dpt balik berat dbawah 50 dulu...plng ok pun 50kg la.


*
*
*

ishhh.....smlm gementar sekejap

mana tak nye...g melawat pak busu mama yang tetibe dmasukkan kke hospital akibat bengkak hati sikit...pe pun d doakan busu nan cepat sembuh.

ramai yang melawat..... bile tgok mama sha ....d telek ke ape kat mama sha ni
de yang cakap kaki mama dah bengkak muka dah sembap...... mcm DAH NAK BERSALIN ajer....

opsss...... no no no......ayat tu sile simpan dalam hati la

tanye la dl berape mggu da mama...

sbb mama baru 35 mggu....awal lg nak kuar baby ni

bagi la baby matang dl....

hope ayat2 mereka tidak benar sama sekali

doakan la mamasha melahirkan our lil price ni dah nak dekat due lebih best on due bebetul.

dan lg besttttttttt..............papa dah balik dr Miri...to join mama bersama2 menanti kelahiran tersayang kami ni

*
*
*

doakan mama dan baby sihat dah menanti hari2 bersejarah kami.
(^_*)

0 comments on "setiap hari semakin dekat"

Post a Comment