click here

Wednesday, March 24, 2010

hanye perancangan...

Posted by S.A.L.J.U sha at 12:13 PM
perangcangan awal......opsss....sebulan jer lg = 31hari je lgi
*
*
*
jangkaan due date 24 april
*
*
*

tp...bt0l ke baby qais nak pilih tarikh tuuuu tok kuar dr tummy mama yang selesa ni

kelahiran 1 kekuasaan Allah s.w.t. yang tak tergambar oleh fikiran manusia

saat bile tarikh lahir sebuah kelahiran bayi yang putih suci bersih itu dlahirkan

tarikh lahir tu la Allah s.w.t tetapkan bile.....kite tak tahu

yang doc bagi tu semua adalah jangkaan jangkaan kelahiran yang dbuat berdasarkan perkiraan teori

*
*
*

so...berape la tarikh lahir baby mamapapa ni yekk...wallah huaalam.

*
*
*

dan mamapapa ade sedikit persiapan menjelang menyambut kehadiran kelahiran cinta sayang kami ni

papa cadangkan mama ambil 2mggu cuti awal dr tarikh due date tu

mamasha kan gomen...

so ade pekeliling baru yang membenarkan para ibu mengambil cuti 2mggu=14hari awal daripada 60hari cuti bersalin yang dberi itu

tujuannye...papa nak mama ready dah siap balik kajang..tok bersalin d putrajaya/serdang

tp.....hakikatnye....mama sebenarnye tak tahu lg nak birthday anak mama ni kat mane...
adussss......

nak ic melaka ker....nak ic putrajaya/selangor

hehehheee.....mcm pemilihan politik plak..... 

*
*
*

klu mama tak sempat...agaknye bersalin d melaka ajer la....

tp rugi plak rasanye amik cuti 2mggu awal tu klu bersalin melaka

baik selagi daye g la work...g la huhahuha...lg ngan kekawan opis

tp...ketika 2 mggu sebelum due date tu jgak....adalah

jangkaan papa balik offday....sebelum naik offshore semula 1may

masa tu sgt la berharga tok bergolek bermanjer dan menanti kelahiran cinta kami bersama-sama

itu jgak la yang mama harapkan ade papa dcc mama

*
*
*

klu dah amik cuti awal 2mggu...hubby nak mama balik kajang sesiap

n menyambut kelahiran d sana dan berpantang dsana...sbb nye memang mak mama yang akan jaga pantang

huhhh..... delema.....

sama ade kelahiran d melaka...kemudian balik kajang berpantang

@

sesiap balik kajang....sambut kelahiran dsana...dan terus berpantang
dan saat itu.....tah bile tarikh nye......

yang pasti 1 may papa akan naik offshore

cuma..klu dah masa tu klu ade keadaan yang sangat peperlukan papa....papa akan mintak off lg.

*
*
*

klu mama dah amik cuti 2 mggu awal dr 60hari cuti bersalin tu...dah tentu nnt mama kene naik opis cepat

selepas 60hari jer terus start work n work.....

d sebabkan itu...... papa bg green light kat mama

klu nak amik cuti tambahan...... cuti sebulan tanpa gaji

wawawawaaaaa....... klu ikut dengar mcm best jer

leh la ade masa bersantai n nak honeymoon ngan papa bile papa balik offday

tp....de org kata bosan lorrrrr,,,,,,,,,,,,,,,

berpantang pun dah bosan....dok terperap kat uma.

tp.....pk2 kan...berpantang mmg la bosan....tak leh drive kete tak leh g memane sgt....semua dlarang

tp.....masa cuti tambahan sebulan tanpa gaji tu dah tentu laaaa.....bukan masa berpantang.....

dah tentu2 la tak terperap drumah ajer kan.....

(*_^)
double meaning



so yang mane harus dpilih?????

  1. cuti 2mggu awal..dan balik kajang .....dan ic baby qais pun akan jadi putrajaya/serdang selangor @
  2. lepak melaka ajer...kerja sampai rasa sakit nak bersalin.....ic baby qais jd la 04...seperti mamanya dl lahir d kg mak melaka.
  3. setelah ambil 2mggu awal cuti...maka ambil lg sebulan cuti tanpa gaji....utk bersuke ria dan meluruskan badan@mengguruskan badan.....ahhaaaaa....tah tah lg bam bam mama.

nota kaki  >>>>> yang pasti proses berpantang akan mahu d kajang...mudah mak nak menguruskan mama...yang mungkin papa dah berade d laut luas mencari rezeki 4 us.

2 comments on "hanye perancangan..."

johnlabu on March 26, 2010 at 3:10 PM said...

dubdub..dubdub...dubdub...dubdub....(ni kirenyer bunyik jantung berdebar2 la nie....hehehehe...)
:)

S.A.L.J.U on March 26, 2010 at 4:18 PM said...

johnlabu>>> (*_^) w0w....doc johnlabu tgk check baby mamasha tu.... terr0 la...

Post a Comment