click here

Tuesday, March 16, 2010

b0nj0l...b0nj0l sengetttttt perut mamasha

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:10 AM

sengettttt kanan......

sengettttt kiri.......

suke suke suke...... mama suke sgt tgk qais bermain dlm tummy mama

*
*
*

sian kat papa....dr qais start gerak2 dlm tummy mama 5 bulan ari tu

tp setiap kali papa nak teng0k aksi qais...sure qais akan diam xmo gerak

qais takmo tunjuk kat papa eh qais nye aksi....nape la..mama pun pelik

mama nak rakam kan video pun qais takmo gerak.... pemalu sungguh ke anak mama ni


skg dah 8 bulan 2mggu

terasa semakin sempit perut mama

sbb tu bile qais beraksi jer...mamam sure akan rasa senak nilu d area rahim

ade masa terasa nak terkucil bile qais bergerak yang secara mengejut dan kuat

huhuuuu......
kekadang tengah2 relex tengok tv ker....

tetibe qais gerak.....zassss.....kat kiri jer bonjol...keras...

ape la tu....badan qais ker.....punggung qais ker......

mmg keras...tekan pun takkan kedalam

tp bahagian yang kosong tu....lembut jer

qais mmg suke dok sebelah kiri...selesa tummy mama sebelah kiri eh
klu mama nak baring kene la carik sebelah bahagian tummy mama yang kosong tu tok dalas bantal

klu salah side amik....abis la...mama dkuis2 nye...terasa seakan2 qais kene himpit

*
*
*

qais pun pandai bertindak balas dengan cahaya

mama suke main tochlight kat tummy mama

ajar qais...... terang....... gelap......

mama nak merangsang penglihatan dan penerimaan cahaya pd qais

bile mama suluh tummy ngan touchlight.....terang..... qais pasti gerak

penggunaan touchlight ni mama baca dlm 1blog ttg merancang baby dr dlm tummy lg

biasa kite buat mendengarkan ayat2 suci alquran dan lagu2 yang soft tok merangsang mendengaran dan otak baby.... cahaya pun boleh dgunakan untuk meransang deria baby jgak

*
*
*

setiap kali mama makan mama nak mandi ker mama nak g keje ker.....
mama sure cakap ngan qais...ajak qais sama2 ngan mama

bile qais dah lahir nnt...mama mesti rindu kan qais saat2 qais dlm tummy mama

bonjol bonjol senget senget......

hehehehheeee.....

btol la....saat preggy ni takkan dpt dlalui keindahan nye oleh hubby2

pada mama2 walau pun sukar dlalui saat preggy yang bermasalah...tp tetap akan ade kenangan manis bersama baby yang ade ddalam tummy
drindui gerak2 baby...ransangan baby bertindak balas dengan pujukan usapan dan panggilan dr mama papa

*
*
*

bile tengok tick tock..tick tock qais mahu dlahirkan.....

hanya tinggal 39 hari lg.....dah tak cecah 40 dah

pasni.....20.....19......9....dah single no plak

huhuhhuuuuu.....mama sgt2 xcted 

papa pun eppy...tak sabar nak bermain dengan baby sendiri

kami dpt percutian free masa beli ketere akhir tahun ari tu...papa kata pun tggu qais lahir 
qais tembam2 kuat badan sikit......kite bawak qais bercuti

mama pun dah tak sabar nak melangkah jauh kaki ni...nak g bercuti

yeyeyeeee....akan tibe saat mama papa bersama2 qais

*
*
*

so...mama masih dok sowang drumah bersama baby qais dlm tummy

nenek esok br dtg melaka semula

pengorbanan nenek nak jaga mama ngan qais saat hubby jauk work

dr kecik tapak tangan mama ni...sampaikan mama nak lahirkan anak sendiri....tu la kasih mak...mak masih menjaga risaukan anak nya ni

so ...... baby qais...mama pujuk2 mintak2 sgt baby baik dlm tummy tau

teman kan mama tau...kite sama2 makan....qais ikut mama g keje....mama baring  qais rehat dlm tummy
*
*
*

sampai sini jer..mama nak g bfast ngan kekawan....

makan...qais pun makan tau....

0 comments on "b0nj0l...b0nj0l sengetttttt perut mamasha"

Post a Comment