click here

Monday, March 29, 2010

oh doc....oh baby....oh papa...

Posted by S.A.L.J.U sha at 12:22 PM
*
*
*
ohhhh d0ct0r......tolong laaaa jgn cakap yang memeningkan pale mama ni


dah 36minggu ni checkup dah jadi setiap minggu sekali

mamasha plak de 2 checkup berasingan tempat.....poliklinik ayer keroh & GH melaka dsbbkan case

maka.....rekod punch card mamasha byk la mel0p0ng tidak berpunch apabile kehadiran mama dperlukan utk checkup baby d GH atau pun KLINIK

minggu ni jer......tadi (isnin) checkup GH

dan kamis selang 3ari jer dah checkup poliklinik plak......

ape nak buat...demi menjaga zuriat dlm tummy mama ni.....

*
*
*

tahu tak peee......dah 36minggu seh

case air ketuban mamasha kembali kepada bodeline shj............

baby mama plak taknak sedut bebayak zat-zat pemakananan mama...baby mama kecik c0mel sikit 

alahai....doc.....jgn la cakap buat mama penin pale....

jap ckp baby kecik....tp jap cakap baby ok la....tak kecik sgt......

mama risau tau.....

doc siap kata nak induce awal klu baby taknak membesar lg n klu air ketuban mama jatuh dr aras b0deline ke aras kekurangan air ketuban...

oohhhh.....

*
*
*

'org minyak ku' ...... sile ambil perhatian.......

bersiap sedia klu kene balik awal


mggu depan checkup GH lg...utk 37 minggu

takut..... member mama 37minggu dah kuar baby dia

oh...mama plak mcm mane la ni.


baby....plz...plz....plz....kamu mesti gerak dengan aktif tau...............dan ambil la zat-zat mama ni byk2 sikit...kasi kamo montel dlm tummy mama.

mama nak minum air zam-zam balik...dengan niat air zam-zam penawar bg segala penyakit dengan berkat Allah S.W.T.

8 comments on "oh doc....oh baby....oh papa..."

izanzuria on March 29, 2010 at 12:32 PM said...

Baby kecik sgt ke? Berapa kilo Dr. estimate berat dia..baby akak pun kecik2 je kuar sbb akak pun tecik je...

Harap2 semua selamat..InsyaAllah..Amin...

nurul baharuddin on March 29, 2010 at 1:07 PM said...

huhu..doa byk2...org overdue labih 3hari...tak pe...byk kan bjalan..nnti bby pun akn aktif...jgn buat kje berat...minum air bnyk..mkn buah byk2

S.A.L.J.U on March 29, 2010 at 1:21 PM said...

kak izan>>> baby baru 2.4kg...ujung mggu ni masuk 37mggu..kire2 ade lg 3mggu nak due date.
berat sha pun dah 2 mggu tak naik.
perut sha pun besar2 tak sgt la tomel aje.

air ketuban sha pun problem jgk.

kaki pun alhamdulillah tak bengkak....mcm org lain dah besar kaki bengkak membawa berat.

S.A.L.J.U on March 29, 2010 at 1:24 PM said...

nurul>>> tq nurul. yer la risau2 jgak...keje masih lg. rasa sakit mmg tak. cuma doc bertegas ttg pergerakan baby tu klu rasa dia tak aktif kurang gerak dlm masa 24jam tu..kene la g jumpe doc segera.


benda yg tak sakit ni susah nak jangka risau kat hati camner kan.

doa mintak selamat la kami berdua.

izanzuria on March 29, 2010 at 1:52 PM said...

oo..baby akak lg kecik dr tu..fasya kuar 2.3kg je...Arissa 2.7kg..Alhamdulillah sihat je...Kdg2 doktor ni ikot teori,ape yg diorang bljr,diorang bgtahu kt kita...Dan biasanyer berat baby akan bertambah sebaik shj kuar dari perot...jgn risau2 yer...

S.A.L.J.U on March 29, 2010 at 3:12 PM said...

kak izan>>>

ohhh... berat tu takde la sama time dah kuar nnt eh...kire baby dah beroksigen semua....kire berat tu bertambah la.

risau bile mcm2 dkatakan doc. lg2 la hubby lom sampai2 lg darat ni .... selagi takde dcc...tu la risau memanjang...lg2 asik doc kata induce awal klu tak ok2 gerak baby n case air tu...

td pun g checkup naik taxi ajer...call dtg jemput balik pun hantar uma.
sha malas nak pk drive nak cari parking lg....yg dah tentu2 parking susah dpt dan jauh nunnnnnn....

izanpyus on March 29, 2010 at 4:43 PM said...

a'ah dik..jgn risau2 yer...insyaAllah takde ape2..semua slmt..Nanti Qais kuar dgn sihat dan sempurna..Amin..

Akak ari tu masa Arissa,doktor kata nak caeser,husband kat laut jugak..time tu tawakal aje la..dan sesungguhnya Allah tu Maha Penyayang dan Maha Adil..Husband akak balik sebelum dikerat perot akak..hehe...

jgn risau2 yer... :D

S.A.L.J.U on March 29, 2010 at 8:47 PM said...

huhuuu....kerat2 pun takut jgak...

hubby pun risau kat laut miri tu....
line hp sib baik dpt ag....
balik jer checkup dah tanye mcm2 ape doc kata.

sian hubby risau dr jauh lg la feningggg....tak dpt nak sama2 teman sha dengan berita2 mengejut doc ni.

Post a Comment