click here

Tuesday, March 9, 2010

34weeks..... tick tock....tick tock.....

Posted by S.A.L.J.U sha at 11:20 AM
situasi terkini 34weeks

(gambar terkini pregnen tak dpt dupload guna pc opis..tggu balik uma pakai lappy baru masuk eh)

*
*
*

malam tido pusing kiri pusing kanan.....
tp nak pusing pun kene amik site lebih sikit
ade cara nak pusing klu tak senak la pew0t mamasha

katil sib baik tido sowang ni..hubby masih dlumut
seluas2 katil la mamasha berpusing amik site yang selesa tok pew0t dan tok baby

*
*
*

mlm sure terjaga......
panasssssssssssss

mmg kalah la
hubby balik nak pasang air cord jgak
dah janji ari tu

*
*
*

selera makan...... opsss...... takde selera sgt
sbb pew0t mamasha terasa senak dan sendat dgt
pew0t kecik agaknye
bile dah baby membesar dah menyempitkan ruang perut
maka...makan pun sesenduk dua jer nasik..
gatahkan lauk2 ajer...lebih2 lg sgt suke sayur

*
*
*

regangan per0t...alhamdulillah
tidak kelihatan strectmark

manataknye dr bulan2 awal pregnen dl dah sapu lotion
hari2 kasi lembab kulit
tak mau ade kesan2 yang ala2 kene petir kat pew0t tu
*
*
*

gerakan baby
dpujuk hari2
d dendangkan ayat2 alquran hari2
baru la baby sgt suke bergerak

*
*
*

emosi
terkawal walaupun hubby jauh
tak cembeng mcm mggu2 7bulan ari tu
maybe sbb ari tu risau baby kurang gerak n masalah air ketuban mamasha yg kurang tu

*
*
*

kaki.....alhamdulillah
tak bengkak
gara2 mamasha yang tgemar merayau
dan maybe rajin mengurut sendiri skg
hubby ade...hubby yang urutkan tiap2 mlm
minyak panas tiger bam tiup tu dah abis 3 tiup dah
asik sapu kat kaki

*
*
*

kelengkapan baby

cukup dah ape yang perlu saat sambut kelahiran
papa balik t nak pasangkan baby playlen coat tu
bilik je perlu dperkemaskan lg
so far takde bilik khusus baby lg
sbb nye bilik ke-3 dah jd bilik mak
bilik ke-2 akan letak katil mama tok berpantang dan menjaga baby
dan bilik tok lawatan tetamu2 nnt
merangkap bilik tetamu 
@
bilik tok mertua ku dtg tdo duk mlk nnt
tp ade brg2 lain jgak dlm bilik tu...not nice la.
mama papa kene kasi cunnnnnnnnnn kan lg bilik tu

so baby nye tempat bobom letak kat bilik utama mamapapa jer...senang


*
*
*

perkembangan mama
so far...bdan mama tak la naik2 mendadak sgt masa preggy ni
naik no berat timbang tu mmg naik
50kg dah jdi 61kg
tp muke badan tak kembang sgt
tp bab bamper tu...nnt lepas bersalin kene perkemaskan kasi fit balik

*
*
*

nama our baby

masih takde final
cuma mmg dah tetapkan
scan ari tu boy
so nak depan de nama Qais...............belakang tak tahu lg nak letak ape
klu la kuar tetibe girl....ketentuan illahi
depan nak Qaseh..............blakang mcm bese la takde ketetapan ag
mane tahu ade niat2 nenek ke wan ke dpt mimpi nama ape
mana tak nye setiap kali call wan pasoh...poksu mesti tanye nak letak nama ape
erm......tgk dan lihat ajer la
mane tahu ade yg bermimpi nama tok baby kami nnt
*
*
*

tambahan

end mach ni byk wedding inv
27 & 28
dah de 3 org berbaris tok wedding day
geng opis seremban
kawan online yg dah menjadi kawan realiti...cik fifi perak
dan pengantin 3serangkai anak pak teh jelebu

huh....sebenarnye nak ikutkan kene g yang jelebu tu sbb pak sedara
tp rasanye...........erm........ ikut la kemampuan kedayaan mamasha ari tu
dah 36weeks 9bln dah masa tu
rasanye...semua ku kirimkan hadiah ajer tu
semua luar melaka
maaf beribu maaf
de yg invite tu dah dtg wedding mamasha 30mei09 dl
tp apekan daya saat mamasha mahu membalas kehadiran weddingday mereka mamasha sedang sarat preggy
hopefully kekawan sedara mara paham dan mendoakan kesihatan mamasha
dan doa dpanjangkan atas mereka selamat berbahagia selamat pengantin baru



0 comments on "34weeks..... tick tock....tick tock....."

Post a Comment