click here

Tuesday, March 2, 2010

asal usul blog 'lifelong forever shasauffi'

Posted by S.A.L.J.U sha at 6:45 PM
*
*
*

sebelum kewujudan blog sendiri
"lifel0ng f0rever shasauffi'

ni
*
*
mamasha telah lame menggemari membaca blog2 blogger2 secara silent reader
sbb nye
dulu...sy tak berminat utk menulis itu ini
mamasha jd silent reader...siap bookmaks blog2 best...penuh lappy mamasha ni
eh...sebelum tu, dah follow blog sis dr sis ni lepas tawen kan.....
suke duke hubby yg berjauhan ....sbb situasi kite sama
(kire mamasha dl baca tok dpt tips n berkawan ketika berjauhan ngan hubby)
selepas tu sis di putrajaya ni ade baby tomel bambam
(ade leh agak sape tu....sbb sis ni mmg glamorres lg2 skg ngan baby bambamnye yg tomel tu)
sbb dia pun nice pepole n mmg friendly
tp kenal dia dr club d friendster lg.....sbb blog dia jd best...dl club tu yg best sbb dia ade.

heheheee...tersedak plak sis ni.....sori (ni kire intro mamasha terjebak dlm blog sbbkan keseronokan membaca blog sis ajer...bukan tujuan lain)
*
*
*

mamasha kawen mei tahun lepas
kirenye.....byk idea2 tips2 mamasha dpt dr membaca blog2 blogger yang berkongsi cerita bab kawen
seronok....walaupun mamasha takde blog
tp stay bleg bg msg kat chat box diorg....n blogger2 ni sure akan membalasnye

masa tu dah terdetik d hati mamasha nak buat blog sendiri
tp....
bz....bz....bz....bab kawen takde masa la nak menulis itu ini
so...
mamasha biarkan je dl niat utk start ber blogger ni
*
*
*

after 1month kawen la
'lifel0ng f0rever shasauffi'
ni d wujudkan
*
*
*
gara2.....hubby dah start offshore
bermakna kami berjauhan dan masa berlebihan utk melayan blog
hubby ade...sure la bz...melayan hubby
*
*
*

step by step mamasha buat blog sendiri
dr entry2 keseronokan kehidupan selepas bergelar wifey kpd en hubby terchenta
dmuatkan jgak info2 kesihatan n ape yg sesuai dtulis

*
*
*

dl mamasha tak list kan blog2 yg mamasha layan secara silent reader
walaupun ade kekawan blog yg tahu mamasha layan blog diorg...cume tak list ajer
*
*
*

skg minat mamasha melayan blog mommy n mommy2 to be
mamasha pun mommy to be
byk tips mamasha dpt
plg mamasha suke baca entry mommy2 yang mengamalkan BF
breestfeeding
mamasha mmg berNIAT dan bermatlamat mahu BF baby mamasha bile lahir nnt dengan gigihnye
baby blom kuar lg mamasha dah pujuk2 baby dlm tummy tok mama BFkan nnt.

*
*
*

klu perasan sejak semalam.....
mamasha telah list kan blog mommy mommy to be yang byk info dlm blog list yang mamasha follow as silent reader asalnye dl.

sbb nye....
mamasha perasan ...mamasha jumpe blog2 diorg ni pun dr link2 blog kekawan mereka
mcm berantai la....
so ....pe salahn ye mamasha start list kan blog2 yang mamasha follow
leh jgak org lain yang mencari info2 berguna ni terjumpe blog2 mereka dr link dlm blog mamasha

nama pun blog dan 'not private'
bleh la d baca org lain kan
kongsi ape yang boleh dkongsi

lg sebulan insyaallah mamasha bakal melahirkan baby qais
mamasha jugak bermatlamat berkongsikan ape yang boleh dberi matfaat kepada org lain.

selain tu bese la.....blog ttg life n journey
sure la ade entry2 hal2 sha sauffi chenta eppy rajuk mood .....n so on la

*
*
*

so entry demi entry akan menyusul selagi mampu mencoretkan sesuatu d lembaran elektronik ni


blog sbgi.......
make friends
search info
tips
amal
shopping
..................
nota kaki : mcm2 lg la bleh dpt klu guna secara baik dan bertoleransi
 





0 comments on "asal usul blog 'lifelong forever shasauffi'"

Post a Comment