click here

Thursday, October 15, 2009

pertemuan mama wif baby

Posted by S.A.L.J.U sha at 8:19 PM

ni perjumpaan mama dan nenek bersama our baby buat kali ke-3
syukur alhamdulillah

kegusaran hati mama kini terubat dengan pertemuan mama ngan baby
kejadian kawan mama semalam buat mama tak terhingga risaukan our baby
kebelakangan ni mama drive semula...pastu pasti mama akan senak perut lepas drive

papa dah 4hari berjauhan ngan mama
hanye phone call area 11pagi 11 malam menemukan suara mama dan papa bertanye khabar
berita kawan mama tu mama sampaikan pada papa
mama bgtahu jgak mama salu senak perut skg
badan lemah jer

papa terus mintak mama g check kat klinik
pagi td papa call lg...
terus tanye mama..camner our baby..?
mama kata mama tak g lg klinik
mama takut la...salu papa yang teman

papa dah pujuk2 mama..g la check
papa sayang mama papa sayang our baby too
ajak la mak g teman...mak kan dah de kat uma kite

okey...mama akan g petang ni
papa suruh mama g check kat klinik pakar vincent
1st check up kami masa 7week tu pun kat sana dl
bagus servis dia...scan klinik tu pun lebih jelas
mahal sikit jer la servis dia..tp berbaloi.

3.30 mama kuar opis
4.45 baru dapat masuk
ramai org...huh
cina saje pesakit dia
mama ngan sowang kakak ni jer malay





ni la pertemuan mama dengan baby buat kali ke-3
dah nampak kepale dia...
doc tunjuk badan dia...

*
*
*
tetiba baby mama papa bergerak2 seakan akan tahu mama tengah perhatikan dia
doc kata ade pergerakan dah bagus dah tu
baby bergerak seakan mengiring
nampak tangan dia...kaki pun ade

:)
mama teruje sekali
mama dah sebak...happy
baby mama sihat
*
*
*
dup...dup...dup...

doc dengarkan denyutan jantung baby
alhamdulillah...syukur degupan jantung baby normal dan baik
berape degup tah td doc bgtahu ...tak sempat ingat
ehehehe....
mana tak nye ...
time dengar jer degupan jantung baby tu mama jadi sebak...
mama jagi menggigil
mama cakap ngan nenek ....mak dengar tak...kuat mak
dia gerak2 lg..
doc pun tersenyum tengok mama teruje & sebak berlenang air mate

mama cakap ngan doc kekadang lupe sy tgh pegnen,,,,sbb kecik ag perut
doc kata mmg la....baru 3 bulan
nanti dah besar awk dapat rasa
ni pun dah kire awk dah de perut ni..nampak dah buncit sikit ni

eheheee....buncit....

doc print kan pic our baby
t tunjuk kat papa dia eh...papa dia jauh eh
awk jaga la diri
makan berkhasiat
minum susu
ubat jangan tinggal
so...jumpe saye lg sebulan
tp dalam masa sebulan klu de ape2 masalah terus la datang jumpe doc ok

ok....tq doc.
*
*
*
mama kuar pintu bilik rawatan tu
:)
senyum jer

tp teringat tetiba kawan mama
pasti satu berita berat yang dterima semala
ari ni kawan mama tu menjalani rawatan cuci rahim
keluarkan ketulan saki baki darah tu

berat mata memendang berat lg bahu memikul
klu tak kami sama2 check up sama due date april 2010

ya allah tabah kan kawan ku dan keluarga nye
dekatkan rezeki zuriat kepada hamba mu


nota kaki :
mama tunggu call papa mlm ni.
pasti papa pun nak tahu checkup mama td.
syukur papa...alhamdulillah baby membesar dalam keadaan sihat saat ini.

2 comments on "pertemuan mama wif baby"

bicaraqalbi on October 16, 2009 at 8:50 AM said...

alhamdulillah.teruja tgk pengalaman ibu2 mengandung ini.doakan moga saya juga akn merasai fasa2 indah ini dalam waktu terdekat..amin..take care!

S.A.L.J.U on October 16, 2009 at 9:58 AM said...

insyaallah.....kite doa kan bersama rezeki baby setiap pasangan yang inginkan pengalaman ini.

Post a Comment