click here

Wednesday, October 14, 2009

ketentuan..sabar menghadapi dugaan

Posted by S.A.L.J.U sha at 3:40 PM
kisah nye ttg 1msg dr kawan se'geng' sha d opis

kami sama2 mempunyai tarikh bersejarah pada tarikh yang sama
= bermakna kami kawin pada tarikh yang sama
30 mei 2009
sabtu
persandingan sha d kajang
persandingan dia d melaka
bak kata org time kami nak kawen tu...semua bising 'korang takleh buat tarikh lelain ker..camner la kekawan nak dtg'
ehehehe..kene la bahagia 2
de datang kajang de datang melaka.

kawin dah la sama tarikh
malah 1'geng' sekerja
geng gelak ketawa
geng minum makan sesama

malah......tarikh kami mendapat berita yang menggembirakan setiap pasangan pengantin jugak sama
sure dapat agak kan....
kami dsahkan hamil pada tarikh yang sama dah due yang sama
djangka due 24 april 2010

gurau senda
borak borak tak lari dari topik2 perasaan dan harapan kami mengandungkan 1st baby
nak bukak buku merah pun tanye bile nak bukak buku merah..jgn lebih 3 bulan t nurse bising
scan camner? ok?
ape ubat terbaik tok ibu dan baby?
kami kongsikan bersama dengan kawan yang dah de pengalaman awal
se'geng' kami de 3 org sedang hamil
1st dah 7bulan
dan kami yang sama2 mencecah awal kehamilan 3 bulan
2lagi kawan kami ....seorg masih solo dan seorg lg dah de pengalaman hamil dan baby dah berusia 1tahun lebih.

tp.....pagi tadi dia kata rasa tak sedap perut
tak selesa
kekawan cadangkan g jumpe doc tok rujukan lanjut
lepas kami minum bersama...
dia kata nak g klinik...kawan yang 7bulan ni g teman
dia ajak sha sekali...tp sha kata takpe la
sha nak checkup lg2 mggu...erm..lame jgak 2 mggu tu kan
so kire sha tak g la
sha siap cakap...sha risau tak rasa mcm pregnen pun ....perut kecik ag...mintak dia tanyekan sintom tu biase ke.
dia pun cakap benda yang sama...dia pun tak nampak perut ag.

*
*
*

jam berlalu...hampir pukul 10.30
kawan yang teman ni balik opis dah
dia kata kawan lg sowang kene refer kes ke hospital besar..ade bleading

huh...berderau jantung ku
harap semuanye selamat

*
*
*

jam pukul 1.30
1 msg d terima dr kawan yang d hospital besar td

".... kene tahan wad, baby dah takde, jantung dah takde..."

allahuakbar...
1 berita yang buat hati ku sebak

saat tu sha bertelekung mahu zohor
terus solat dteruskan....dan doa dpanjangkan buat kawan ku tabahkan hati

kandungan baby 3 bulan td dah takde denyutan jantung
kawan sha akan menjalani rawatan mencuci rahim

perasaannye..tentu sebak dan sedih
dugaan dan ketentuan
mungkin bukan rezeki nye
dan ade hikmahnye
insyaallah ade rezeki baby tuhan janjikan untuknya selepas ini

petang ni sha dan kekawan se'geng' akan g melawat
kata kata semangan dan sokongan kekawan pasti membantu

sabar lah kawan ku
setiap ketentuan itu ade hikmahnya


nota kaki: after berita tu sha dpt call dr hubby lg...cerita kat hubby. terus hubby pesan mcm2 ngan sha. sha bgtahu hubby smlm sha ade kemas bilik tengah tu...punggah barang kemas barang susun cecantik..terus habuk dan bersim gegile.
hubby terus marah...jgn buat keje beberat..mengemas mcm2 jangan...
hubby tak marah pun klu uma sepah...takpe hubby balik t 2 mggu lagi hubby kemaskan.
mama tolong la jaga diri mama, jaga baby jgak.
drive pun hati2..klu tak perlu keluar jgn keluar.
janji.,,ngan papa plz mama.

ok...papa doakan mama n baby sihat sempurna membesar.
mama jaga diri.
mama nak g check jgak baby esok....sbb mama nak sedapkan hati mama.

mama mohon, ya allah...kuatkan rahim ku memelihara kandungan ku
cukup sifat pembesaran janin ku, sempurna akal fikiran fizikal kejadian anak ku.
ya allah berikan aku tubuh yang sihat, cukup 9 bulan kandungan ku.

0 comments on "ketentuan..sabar menghadapi dugaan"

Post a Comment