click here

Tuesday, October 13, 2009

1st call dr papa 2.30ptg 12okt

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:59 AM
semalam 12okt dah hantar papa naik flight kol 11pagi flight tiket
balik tu terus jer drive balik melaka
lame nye memandu rasa sgt bosan bile sebelah takde org
tak de papa nak sakat mama
takde papa yang salu kejut tido mama bile dah sampai
kali ni kene drive sendiri
dah lemak rasa time papa cuti sebulan mama off drive
papa jer drive ke mane ajer mama nak pegi
g keje g lunch balik keje semua berhantar beramik
best nye................

semlm sampai melaka kol 1 tghari
perut dah lapa...mintak isi
terus g beli nasik bungkus ajer
papa dah pesan kat mama jgn lewat makan...
papa tahu klu mama lewat makan....sure bile de makanan masuk lepas tu sure mual muntah balik semua

makan nasik bungkus seorg diri kat uma
mmg menyedihkan.....
mak pun call...makan ape tu?
sopi dah naik flight eh?
soalan2 tu semua mengundang air mate
mmg sebak bile berjauhan hubby....
mak kata nak dtg teman mama
papa senang hati dengar
papa pun risau mama sesorang kat uma dengan keadaan mama skg yang tak menentu
mual muntah pening...nak picit2 ajer kat tengkuk kene kuarkan angin..klu tak sure mama nangis kat katil sambil menahan rasa mual tak terhingga.

kol 2.30....
calling from hubby...tertera kat screen E71 mama

yeyeeee......papa call
angkat jer....terus

papa...........huhuhhuuuuu...air mate tak terhenti kuar
mama rindu papa
papa rindu mama jgak
mama sabar yer
jgn nangis2...papa risau hati la mama
papa tahu mama kuat mama leh tggu papa g keje

tersedu2 hati menahan sebak
bile dengar suara papa
mama jd takleh cakap hanye air mate ajer manggambarkan mama sgt keseorangan
mama perlukan papa
tp mama tahu....papa kene g keje

perbualan hampir 20minit
akhirnye sedu sedan ku beransur reda
papa pujuk2

papa janji tau bile boleh call papa mesti call mama
kat laut leh satelite call ajer...so bile boleh tu papa call la
dah bese klu satelite call sure 1 hari paling kurang sekali mama akan terima call dr papa dulu
dah tahu keadaan tu
lepas ni mama menanti ajer la papa call
takleh renggang ngan E71 mama
takut miss call dr papa

love u so much papa
mama tunggu papa pulang.....lg 2 mggu papa de balik seminggu off
time tu nak g checkup baby ag.
wokey

2 comments on "1st call dr papa 2.30ptg 12okt"

izanpyus on October 13, 2009 at 11:42 AM said...

Hmmm...rindu kan..sama la,hehe.Tapi macam Izan,selalu call via skype or gtalk...video call...legi senang..sbb anak2 nak tegok Daddy dia,hehe.Mak anak pun sama (xmo ngaku tu,hihi).

Sabar ye Sha...kita kan superwoman.Jangan sedey2 tau...nanti baby pun sedey... =)

Tenyum tikit...haa...kan chumil tue...

S.A.L.J.U on October 14, 2009 at 10:28 AM said...

tq kak izan...

mmg awal2 ni salu lembik sikit perasaan ni.
lg2 masih menanti call dr hubby kat tgh laut. hubby sampai kapal jangkaan pukul 10 mlm td.
tp sure takleh nak call terus. call pun gune satelit call.

dah dengar suare hubby nnt ok la. mak sha pun nak dtg teman sha. sha sowang dok uma..bosan sgt.

Post a Comment