click here

Monday, August 23, 2010

membisu blog mama kerana>>>> mama & qaish berlumbe lumbe demam dan kisah nekad mama

Posted by S.A.L.J.U sha at 11:02 AM
tak tahu mane nak mule

mood menulis pun dah lame terbuku kaku

gara gara diri yang lemah longlai demam

++ qaish hbaiqal menjejak demam same2 ngan mamanye

*
*
*

kisahnye mama demam ni dari selas, rabu,
 
khamis kan mama dah ok sikit mama g keje
 
tp rupe rupenya qaish haiqal semakin panas badan pd penjaganya
 
petang tu mama amik qaish meragam2 menangis
 
kesian anak mama
 
*
*
*

lepas berbuka..kol 8 mcm tu mama bawak qaish haiqal g klinik

jenuh.... mama cari klinik bukak malam...

dr bukit katil sampaikan ke bukit beruang mama cari klinik yg bukak

akhirnye klinik india ni de bukak

belasah jer la.....

sampai klinik... doc pun kesian ngan keadaan mama ngan baby berdua demam

dah tu g berdua jer g klinik

ngan dukung qaish dengan nak pegang beg lg

tp.... agaknye mama takde rasa kesian kat diri mama sendiri....tak mau minta bantuan sesape

*
*
*

balik klinik.....

mlm tu qaish tdo merengek2 jer...dan mama pun sedey sbb diri mama jgak kelesuan

mama dpt MC td...so dlm kepala dah ligat pk nak balik kajang

uhhhh...mampu ke mama balik kajang berdua jer ngan qaish

boleh tak mama drive dengan qaish d sebelah dalam carseat

*
*
*

subuh2 tu qaish lene tdo...

tangan mama ligat mengemas barang

brang2 semua mama bawak siap tong terus baju2 qaish

tak kuasa nak kemas bagai

fikiran ligat memikir ape lg benda yg nak bawak ....

jgn tinggal susu...pempers...ubat....

siap kemas barang nak bawak balik masuk kereta

mama kemas dapur...licin ...clear....tanpa sebarang makanan tinggal atas meje

*
*
*

8.00 pagi....siap

qaish dah mama tukarkan pempers ngan baju lengan panjang

sejuk kan aircond kereta

mama siap alas tempat qaish baring ngan tuala basah..suhu qaish tinggi

susu siap air masak qaish siap

masuk kereta... mama kunci pintu kemas2

*
*
*

gerak....

sepanjang masa mama berdoa perjalanan kami dlindungNYA

harap qaish tak meragam nangis ligat2

masuk tol...... tol girl tu siap tinjau de baby dlm kereta
 
dlm fikiran dia sure mane la kakak ni nak g ngan baby dia
*
*
*

masuk highway

qaish tak tido

pandang kanan pandang kiri

pandang mama....mama cakap2 ngan qaish mintak qaish baik2 belaka dlm kereta

bile kawasan alor gajah...qaish merengak2 sikit..mama ters bagi susu....

sebelah tangan drive,.......sebelah tangan pegang susu

alhamdulillah abis jer susu...qaish pun tertido

*
*
*

qaish tdo....... mama terus pecut kereta 120-130km/hour

huh...mmg bahaya....

lg lame atas jalan lg mama risau..

tumpuan pd pemanduan boleh 100%

9 pagi dah masuk nilai

qaish pun terjaga...alhamdulillah dia diam..tgk luar tgk pokok2 

*
*
*

masuk highway Lekas.... lg sekali toll man tu tinjau....

agaknye dlm fikiran dia....huh kakak ni drive dr melaka dah sampai nilai ngan anak jer...

siap dia agak qaish haiqal ...qaish dok pandang dia jer

*
*
*

9.30 mama sampai depan umah

alhamdulillah

bile stop jer tayar kereta

mama rasa lege

mama dan qaish dah selamat sampai kat uma kg kajang

ade nenek leh bantu mama

nenek sambut cucu dia

nenek pun geleng kepala tgk anak beranak ni demam same2

*
*
*

ni semua nekad hati

mama taknak cuai masa qaish demam

jd mama kene amik keputusan balik melaka ke kajang

supaya nenek leh tolong pantau qaish

dan mama leh makan ubat dan berehat sama2 pulihkan diri

*
*
*

korang2 yg de suami dcc mmg la mudah benda ni semua

tp bg kami2 yg sendirian dengan anak

dan bile keadaan yang memerlukan mama memikirkan cara untuk penyelesaian masalah

nekad hati kekadang perlu

buangkan rasa takut

nangis2 jer tak membantu

*
*
*

alhamdulillah mama dah ok... tinggal batuk2 jer

qaish haiqal pun dah takde panas badan

cuma bantuk2 qaish masih kerap....

kesian anak mama nak minum susu pun dah sakit tekak agaknye.

harap2 qaish akan pulih dan terus sihat

*
*
*

start september qaish akan tukar penjaga

mama pun dah malas nak dengar2 alasan dan bunyi mengeluh penjaga skg ni

seolah2 duit amik tp ragam budak taknak jaga

huh......... hari2 mengadap rasa sakit hati

bulan ni mama hantar 2 hari jer 1-15hb dan setengah bulan ni dah tak hantar jumaat lepas

dah la...bulan depan takde dah hantar kat dia lg







7 comments on "membisu blog mama kerana>>>> mama & qaish berlumbe lumbe demam dan kisah nekad mama"

tEppEi@sharEna on August 23, 2010 at 12:26 PM said...

moga terus tabah. demi anak, apa pon kite sanggup kann..=)

Dayu on August 23, 2010 at 1:04 PM said...

sha, bawak kete sambil susukan qish ke
hhmmm..
bila dah takde pilihan
kita mmg selalu nekad kan
alhamdullilah..selamat dan nak sembuh dah pn

johnlabu on August 23, 2010 at 1:30 PM said...

cian die...huhuhu...

S.A.L.J.U on August 23, 2010 at 2:45 PM said...

sharena>> itulah aura anak....sumber kekuatan jiwa dan fizikal.

Dayu>>> haah dayu...de masa itu terpaksa. nak berhenti RR takut...pagi2 lori2 jer byk.... so drive slow dan hati2 sambil moniter susukan qaish.

johnlabu>>>> t ko belajar ni semua automatik. cepat imam muda cop sah dmiliki.ehehehe

ღnFashyaღ on August 23, 2010 at 2:46 PM said...

Ya Allah, tabahnya sha, nekad bawak anak balik kampung. Semoga sha n qaish cepat sembuh k...sama2la kite sha, bile takde suami di cc memang nekad je semua...sabar ajelah...

fashya doakan supaya sha tabah selalu, kita antara insan yang terpilih...:)

armouris on August 23, 2010 at 3:33 PM said...

info tentang bayi demam di SIHAT SELALU - FAQ Tentang Bayi Demam

S.A.L.J.U on August 25, 2010 at 9:53 AM said...

armouris>> tq for info ni. baby demam mmg kene cepat monitor...risau jd demam panas yg melampau boleh gangu saraf dan otak.

Post a Comment