click here

Thursday, August 26, 2010

cerita semlm yg kelang kabut bawak qaish jumpe paed hosp pantai ayer keroh

Posted by S.A.L.J.U sha at 1:56 PM

*
*
*

cerita semalam yang kelang kabut

*
*
*

gara gara dapat smlm dr penjaga qaish

" kak nmpk mcm qaish teruk jer..nangis jer dr pagi taknak minum susu."

*
*
*

pukul 1.30 terus mama bergegas g rumah penjaga qaish

nmpk dr kereta penjaga qaish tgk dukung qaish kat luar sambil qaish ligat nangis2

ape lg..langkah mama lg la laju nak sambut anak mama tu

*
*
*

penjaga kata dia taknak minum susu xtdo dr pagi...nangis jer

qaish mmg masih batuk2 dan de flu..tp dah ade ubat....

tgk badan anak mama berpeluh2..bukak baju tgk merah2 mcm gatal ke ape

huh...dalam hati ape ko jaga budak klu tak tahu cara nak tgk tinjau ape yg tak kene kat budak ni

balik balik msg ckp qaish nangis..aku balik la g tgk qaish

tp bila mama sentuh jer qaish

bukak baju smlm terus tabuh bedah 1badan.....badan dah kering tak berpeluh

terus diam budak ni

dlm hati....(fuh geram.... klu tak tahu jaga budak jgn la amik jaga anak org)!!!!

*
*
*

so dah tukar baju qaish terus mama amik brg2 qaish

mama bawah g hosp pantai

jumpe paed Lim Wee Tsar

check check semua

qaish mmg takde demam...dah baik

masih ade batuk batuk lendir dan selsema

paed kata takde la sampai jd asma lg...tp mmg de lendir

lendir tu antara hidung dan tekak...sbb tu klu dia byk lendir dia taknak minum susu...sbb susah nafas

so kptsannye paed minta qaish buat sedut lendir pd hidung dan tekak

huh...... lg sekali mama ken dengar qaish nangis teran2

masa dalam ward putera speciallist dl pun buat sedut lendir ni....

terpaksa buat untuk kurangkan block kat nose dia

*
*
*

lepas sedut dah nangis merah2 mata....mama peluk2 tenangkan..tgk diam jer

rupe2 nye dah tdo atas bahu mama..alahai anak...kesian sakit2 mcm ni

masuk bilik paed smla

paed kata bunyi lendir dah kurang tp masih ade

so de ubat yg paed bagi, batuk, selsema, ubat titis hidung dan cairkan kahak

merah2 badan tu dah hilang bile mama sapukan bedak...so paed kata tu kemerahan alahan panas ajer tu

ok dan hilang bile kulit dah mendapat udara dan dah sapu bedak takperlu ubat

check telinga qaish pun ok...clear

*
*
*

so keputusan muktamad

mama akan terus hantar qaish pd penngasuh baru esok(ari ni 26hb)

mmg dah jumpe pengasuh baru yg akan jaga qaish...mama jer tangguh2 kan sbb lom cukup bulan

penjaga lama qaish ni plak mcm stayle sewa rumah nak duit dulu...jaga budak lom abis sebulan

so mama kire2 bulan ni hantar kat penjaga 7hari sajaha setelah tolah qaish masud ward dan hari2 yg tak hantar sbb qaish demam tu

duit dah bayar penuh masa 15hb aritu...

oh...senangnye ...jaga budak alar kadar.... 7hari jer sebulan dah dapat 250

lantak ko la.... aku halalkan

asalkan anak aku takde dlm jagaan ko lg
 
perangai penjaga lame qaish ni salu sms mama kata itu ini qaish
taknak susu la nangis ligat2 la

ko aku dah bayar tak tahu ke takel budak mcm mane.....if benda tak memerlukan sgt aku dtg sana

aku ni keje..... stakat nangis rengekkan budak.... pun dah sms

aku nak keje pun xsenang duduk

mmg dah fedup ngan perangai penjaga lame qaish ni

tutp buku la

esok lusa nak dtg amik tilam bantal beg baju qaish jer...pastu say bye bye


*
*
*

td call pengasuh baru qaish ummi izan

elok dia kata qaish minum susu abis...tdo... bangun tdo main....

nangis ade batuk ade...tp akk leh handle katanye

dan nama pun jaga anak org so kene la pandai nak takel budak mcm mane

nangis sure de sebab....so cube tgok kan

so mama harapkan pengasuh baru ni boleh menjaga qaish dengan baik

dan qaish dapat serasi dlm jagaan air tangan ummi izan ni

*
*
*

skg qaish haiqal dah 4bulan 2 mggu

mama dah kesuntukan masa nak amik injet tambahan numococal( tah betul tah tidak ejaan tu..tp bunyik mcm tu la)

rota virus dos 1 dah amik....lg 2 dos

so numococal nak start masa 4 bulan ni... untuk 3 dos selanjutnye

huh.....bile jadual nak g ni......

mama kene pkkan tarikh bile nak buat tu semua


( gambar g pantai hosp jumpe paed qaish smlm tak amik 1 pun...so maaf la...entry kali ni takde gambar )







5 comments on "cerita semlm yg kelang kabut bawak qaish jumpe paed hosp pantai ayer keroh"

ummi nia on August 26, 2010 at 2:33 PM said...

hope qaish cepat sembuh..

Mama Qiestina on August 26, 2010 at 3:30 PM said...

alaaaa shian qaishh..

sha bukan numococcal tapi pheneomoccocal la yang :) yang iklan kat tv tuu.

hmm pening kan pk hal bby sitter.syukr kak yat dapat bbysitter baek kalo tak ntahlaa.

ღnFashyaღ on August 26, 2010 at 3:32 PM said...

ya Allah qaish, kesiannye dia....
semoga cepat sembuh ye..:)
mmg t ension kalo pengasuh yg tak reti tackle baby ni, lagi2 yang asik mesej2 bgtau baby tu, baby ni...kite yg susah hati kat tmpat keje, nak keje pun tak fokus

sharEna on August 26, 2010 at 3:44 PM said...

emm..eloklah hntr qaish kt bbsitter baru. hrpnya qaish rasi lah. apelah pengasuh lama tue..x pandai jaga bdk kecit, xyah la jaga. hishh..x aman dibuatnye kite kt opis klu ade pengasuh mcm tue...

hrp sgt lps nie citer baek2 jer. kesian la asek citer sedih jer...tsk tskk

Ibu Alia Kaiyisah on August 26, 2010 at 3:52 PM said...

Salam kenal Mama Qaish Haiqal.

Mcm teruk je minta duit dulu baru jaga. Bukan apa, dr situ kita leh nampak dia nak jaga sebab memang dia suka jaga budak, atau sebab duit aje. pheww.

nway, Qaish Haiqal, sedap nama awak!. :)

Post a Comment