click here

Saturday, August 7, 2010

5ogos2010>>>> qaish haiqal admitted

Posted by S.A.L.J.U sha at 11:55 AM
*
*
*

mama bersiaran hari ke 3 dr putra specialist hosp

setelah qaish haiqal admitted 5ogos,khamis jam 3.30 petang

selepas check dengan paed yg dsuggest kekawan yg pernah dtg checkup anak2 mereka ngan paed ni

mama amik keputusan utk jumpe paed zainal d putra hosp

*
*
*

paed zainal ni cepat admit kan baby atau budak

bile sintom2 agak teruk atau mmg takleh handle kat rumah oleh parent

so dia lebih suke admit wad supaya leh dpantau sepenuhnye secara berterusan

3.30 ptg khamis tu....mama mmg rasa qaish akan d masukkan wad

bukan mendoakan anak

tp naluri mama sgt kuat sbb melihat keadaan qaish yg semakin susut badannya

nmpk pipi gebu qaish dah ilang..perut leper jer asik cirit birit

suau takmau minum selapas 5 ke 6 jam baru nak minum 3oz jer...pastu keluar balik jd cirit

mane tak lesu qaish

asalnye bukan kami tak bawak g check doc...

check doc klinik biasa..mane sama ngan pakar kanak2

hari selasa rabu kami tak nmpk berak qaish tu sebagai cirit

sbb masih berketul2 jejagung lg poo poo qaish

cume kerap poo poo dlm sehari 2 ke 3 kali

*
*
*

tp bile mama kene poo poo qaish hari rabu tu

mama dah tak sedap hati

tgk qaish mamai tdo jer igtkan qaish ngantok mamai makan ubat selsema batuk tu

rabu tu jgak mama xsihat dan papa bz nak balik laut semula

so sgt la terhad masa memikirkan ape selanjutnye

dan akhirnye bile mama terjaga dr tdo selepas makan ubat

rupe2nye qaish menangis dmandikan papa

ehehehee..anak oh anak..nak tangan mama jgak

mama siapkan qaish dan qaish pun sambung tdo lg

papa plak bersiap2 6ptg tu tggu LIMO sampai nak g KLIA

7mlm papa dah g KLIA

tinggal mama ngan qaish

*
*
*

mlm rabu tu....qaish tdo sgt tidak tenteram 

merengek2 sampaikan mama keletihan

esok kene keje ni sbb dah 3 hari mama cuti sakit + EL

dlm kepala nmpk gaye mcm qaish tak berape sihat

pagi esok tu mama usaha bangun dan bersiap g keje sambil qaish meragam2 merengek2

mama terpaksa hantar qaish jgak g pengjaganye...tp mama pesan call atau msg keadaan qaish

sbb qaish tak sihat

*
*
*

sampai2 opis...hati mama sgt berat tinggalkan qaish haiqal

mama buntu...akhirnye....mama melalak kat kawan2

hati dah tak tahan kepala dah xdapat pk

panik

kekawan la yg tolong mama cooldown

akhirnye...

mama jumpe direct pengarah minta kebenaran separuh hari bekerja khamis tu

sbb mama nak bawak qaish haiqal jumpe paed
dan sambung lg cuti pada jumaat

TQ bos .... sign laju jer pengarah mama bab anak sakit2 ni

cuti mama pun byk lg so amik la cuti

*
*
*

2ptg...nenek kajang sampai melaka

mak mama la....

nenek datang bile dengar mama xsihat dan qaish pun xsihat

sanggup naik komuter dan bas

lepas mama amik nenek terus g uma penjaga qaish....

dan d beritahu dah 6kali qaish berak

mmg penjaga qaish de msg mama masa kat opis tu

*
*
*

3ptg jumpe paed zainal

terus paed kata qaish dah hidrat

sbb cirit birit akibat jangkitan kuman dah masuk usus

=(

mama dah terkedu.....

paed nak qaish admitted

mama setuju tanpa bantahan 

mmg naluri mama dr awal dah rasa qaish sure admit sbb nmpk teruk

dengan selera susu qaish menurun pastu berak berak plak

*
*
*
















qaish dah bangun...mama sambung nnt ok......




0 comments on "5ogos2010>>>> qaish haiqal admitted"

Post a Comment