click here

Wednesday, August 25, 2010

demam dah reda...batuk2 masih bermaharaja..... pegi la jauh2 segala penyakit tu

Posted by S.A.L.J.U sha at 10:27 AM



*
*
*

qaish haiqal kurang minum susu skg

tekak masih sakit sbb batuk qaish masih tak reda

g dah mcm2 doc....takut nak g spital

takut kene admit ward lg.....papa qaish plak lom dpt balik cuti lg

tp hati mama sgt risau..... doc klinik biase cakap

demam dah reda sepatutnye batuk pun reda sekali

tp nmpk gaye batuk qaish masih bertalu2....tgh malam dah subuh

doh kata sintom sintom tu mcm qaish dah nak kene asma

lendir pun dah bunyik banyak kat paru2 balik

aritu admit kat Putra hospital dah sedut kahak lendir tu

bunyik kat paru2 pun dah kurang

ni bile demam balik...so lendir tu byk balik

mama sgt risau.......

papa cepat balik...mama nak bawak qaish g paed semula

plz ade someone bersama mama

*
*
*

ape cara nak hilangkan batuk lendir ni?????

g paed gerenti kene admit lg sedut lendir kahak

tu jer cara paed buat tok buang lendir kahak baby








5 comments on "demam dah reda...batuk2 masih bermaharaja..... pegi la jauh2 segala penyakit tu"

tEppEi@sharEna on August 25, 2010 at 10:50 AM said...

kite pon risau sgt klu naurah batok2. sedih dgr baby batok. kesiannn sgtt =(

kite pn xto camne nk bg keluar lendir tue. mmg kene sedut jelah kot. klu naurah, time batok2 kite sapu vicks utk kanak2 tu jer. sapu kt dada, belakang badan & tapak kaki. insyallah akn reda sket batoknya. alhamdulillah naurah batok kering ker. xde dgr kahak or lendir. klu ade, bahaya tau! takot jd bronchitis. better bwk hosp. cecepat.

sy doakan qaish cepat sembuh. amin.

ummi nia on August 25, 2010 at 3:05 PM said...

try sapu vicks la..anak sy mase umur 5 bln siap kna x ray lg..doc suspek asma..pdahal xpn..kahak je..kang baby xpandai nk ludah mcm kita org tua..tp kalo dia muntah time batuk tue lg baik..kahak akan kuar..

armouris on August 25, 2010 at 7:37 PM said...

info tentang bayi demam di SIHAT SELALU - FAQ Tentang Bayi Demam

HaninFarshid on August 26, 2010 at 5:54 AM said...

salam sha...

nasihat hanin...bawa gi hospital....serahkan pada pakar untuk check...anak hanin pun baru kuar hospital pasal demam...walaupun demam,batuk and flu...hanin memang berhati-hati...sebab kalau demam panas...hanin takut infected the brain...kalau batuk...takut bronchitis (walaupun kyra dah cucuk PCV)..kalau flu...takut H1N1 (walaupun kyra dah cucuk h1n1)...hanin just berjaga2...memang sedih dier kena admitted..tapi hanin tak nak menyesal kemudian hari...at least paed kyra sentiasa pantau kesihatan kyra kat hospital...alhamdulillah...nurse pun ada untuk bagi ubat on time and jaga kyra dengan baik..and im always there for kyra to make sure she's happy and ok...after the blood test...its just a normal fever...

hanin memang tak berani gi clinic biasa yang bukan pakar kanak2....sebab takut ubat dier different...kalau kyra sakit...hanin terus jumpa paed kyra...

jangan takut sha....suami hanin pun takde biler kyra masuk hospital...be strong...this is for the best for your qaish...

yang penting...jangan bagi ubat sebarangan tanpa kebenaran paed qaish...make sure he drinks lots of plain water..

take care...kiter exchange link k...

S.A.L.J.U on August 26, 2010 at 1:18 PM said...

salam..kak hanin ..sha salu dah baca blog kak hanin. kenal nama kak hanin pun dr zaman group chenta kapal kat friendster....eheheee...silent reader.

smlm sha bawak qaish jumpe paed kat panrai hosp... tak kene admit tp buat sedut lendir tu. byk jgak.... tu qaish haiqal susah nak minum tido pun salu terjaga2 sbb susah nak nafas.

sha pun tak pandang ringan bab demam sakit ke baby... baby ni kecik segala organ kecik..tu yg ape2 rasa tak kene mmg sha bwk g paed...klinik bese pun ade tp tu la tak puas hati.
smlm g pantai terus paed sana suruh buat sedut lendir tu.

mlm td de jgak terjaga nye... masih de lendir tu bila mlm dan subuh hari..sejuk agaknye.
sapu vick baby blossom tu jgak kat dada.

batuk lambat hilang tu masih risau.
penjaga pun dah tukar hari ni. harap p\berpanjangan la mereka serasi.

Post a Comment