click here

Tuesday, July 13, 2010

...terima kasih kawan...andai aku mampu memberi semangat pada mu jua. kawan2 juga adelah pembantu semangat aku

Posted by S.A.L.J.U sha at 11:33 AM
z-w-n-- (nama tidak dpaparkan sepenuhnye, tp ia tetap dpanggil kawan)
sha, tau tak wanis bangga dengan sha sbb jaga qaish sorg, hubby sha kej luar..
sha ni mama yang baik lagi tabah la..

copy dr chat FB
(tanpa edit)

(ohh kawan alam maya ku..... aku bukan sempurna tp aku seorng pelajar... aku pelajari lumrah kehidupan alam ini. hakikatnye ade masa aku jatuh tersungkur berdarah.... tp...aku perlu bangun kerana aku tahu...setapak lg aku ke hadapan aku memberi ruang kepada kesempurnaan yg lebih baik.... same2 menghargai setiap insan dlama hidup kite dan bersyukur Allah s.w.t itu memimpin hambanye sentiasa )

andai blog mama mampu memberi semanngat perangsang pd org lain..alhamdulillah
j0m...sama2 kite menjadi seorg pelajar dlm kehidupan

*
*
*

seakan tak percaye


*
*
*

1 masa aritu mama rasakan dunia sgt kejam

keadaan yg kejam

org2 sekeliling yg kejam

kerana mama terpaksa laluinye dengan sendirian

*
*
*

tp.....bile mama mule membuka mata 

membuka hati

membuka minda

kerana keadaan ni la .....mama sgt sgt bersyukur

mama de papa@hubby even jauh kerja...tp kerja sbb nak memenuhi keperluan semasa skg yg semakin mahal dan segalanye memerlukan duit

kami mahu hidup yg sempurna

mama mahu qaish cukup sebaik2 keperluan

mama mahu impian memiliki home sweet home kami tercapai

*
*
*

segala ape yg kite mahukan.....

semuanye memerlukan pengorbanan dan usaha

*
*
*

mama keje tak seberape...gov staf sekadar membayar hutang2 sendiri

papa la yg bekerja keras...memenuhi impian kami

maka...mama perlu menerima pengorbanan ini

mama perlu kuat bersama qaish haiqal anak mamapapa

mama perlu amanah menjaga zuriat kami ini

*
*
*

kekawan... keluarga

even kekawan alam maya mama pun same2 memberi sokongan terhadap mama

thsnks a lot

mmg nmpk tak seberape ayat2 coretan d FB  d blog..

tp kata kata perangsang semua tu la mama terus membuka minda

bersyukur ke hadrat illahi

kerana DIA juga dcc hambanye dan membantu hamba hambanye

*
*
*
eppy chat wif u....even kite 1st time bersembang.

jgn segan jgn malu bertegur sape ngan mamasha@salju sha@ sha

kerana dunia blogger ini lah...

aku ade 1 ruang aku sendiri

untuk meluahkan isi hati..berkongsi baik kurangnye sesuatu yg aku tahu.... menambah kenalan walau sekadar coretan alam maya....

aku juga mempelajari keadaan org lain dr bacaan blog

byk aku jd silent reader....kekadang aku tampilkan diri jagk

:) seronok mengenali mereka yg sama2 seperti ku



j0m....

teruskan....

yg baik itu dr Allah s.w.t.... yg kurang itu dari kelemahan diriku sendiri

yg elok itu jadikan ikutan dan tauladan yang kurang itu jadikan sempadan



perbualan kite td bagaikan 1harapan.... 
yg mamasha leh terus menyempurnakan kehidupan mama....
even berjauhan ngan hubby tercinta. 
sure qaish pun rindukan papanye.

terima kasih kawan ... kata2 mu bagaikan 1 lg dorongan dan perangsang semangat.

3 comments on "...terima kasih kawan...andai aku mampu memberi semangat pada mu jua. kawan2 juga adelah pembantu semangat aku"

Dayu on July 13, 2010 at 12:04 PM said...

yup..adakalanya kata2 semangat dr alam maya lagi merangsangkan..
org keliling kadang2 tak paham
org yg takde depan mata gak yg boleh buat kita tersenyum..

littlehumblelynn on July 13, 2010 at 12:29 PM said...

kadang2 biar kita kenal di alam maya..kita lebih memahami..lebih baik dr yg kenal kat luar bertepuk-tampar..sbbnya di arena blog ini kita berbicara melalui "hati"

S.A.L.J.U on July 13, 2010 at 2:43 PM said...

dayu >>> tu la...dl sha tak kenal alam blogger ni. tp sejak berblog sendiri yg sekadar menjadi tempat mengadu bisu...tp rerupenye...de kekawan blogger yang boleh berkongsi, memberi semangat, berkawan walaupun tidak kenal realiti.


lynn >>>> "hati" yup....setuju...blog ni jd tempat meluahkan masalah. meluahkan rasa gembira, meluahkan ape yg ingin dkongsi bersama.

senang cite... leh la jadi kawan berkongsi pengatahuan ape yg ade pengalaman ape yg ade dan semangat2 dr maya

Post a Comment