click here

Friday, February 18, 2011

ohhhye ke?? kite hanye merancang

Posted by S.A.L.J.U sha at 11:13 AM

*
*
*

selebihnye

Allah s.w.t. yang menentukan

tajuk entry yang sebenar adelah

merancang kehamilan

*
*
*

wah.....tetibe sha bukak entry pasal kehamilan plak

sekian lame xbuat entry mcm ni selepas kelahiran qaish haiqal putera sulung sha.

dl masa preggy qaish...memg sha suke search dan kongsikan info2 kahamilan.
 
bile dh bersalin...tukar plak mood entry membesarkan baby lebih byk dr yang lain.
td tergerak hati mahu  cari bahan..utk info dan utk diri sendiri.    >>>  diri sendiri?!!

hihihiiiii...

dlm hati ade TAMAN.....
dh teringin perot nak ber'TEMAN'

WAHHH....ala2 bunyi pantun 2kerat plak.



jom la

baca sedikit ape yg terjumpe dek bantuan en goggle >>>>


Antara faktor- faktor yang dikatakan dapat membantu merancang jantina anak:
  1. Faktor Makanan
    Anak Perempuan - suami harus membanyakkan makan makanan beralkali manakala isteri pula perlu mengambil makanan yang berasid.
    Anak Lelaki - suami pula yang perlu ambil makanan berasid manakala isteri pula mengambil makanan beralkali.
    Contoh makanan beralkali: sayuran, buah-buahan, putih telur, susu dan sebagainya.
    Contoh makanan berasid: daging, makanan laut dan sebagainya.
  2. Faktor Masa
    Anak Perempuan - kerap lakukan hubungan intim  sebelum haid @ seminggu sebelum haid
    Anak Lelaki - kerap lakukan hubungan selepas selesai sahaja haid @ seminggu selepas haid
  3. Faktor Kedalaman
    Anak Perempuan - tidak perlu masukkan zakar terlalu dalam pada vagina isteri
    Anak Lelaki - perlu masukkan zakar lebih dalam paa vagina isteri
  4. Faktor Klimaks
    Anak Perempuan - suami klimaks dulu
    Anak Lelaki - isteri klimaks dulu
  5. Faktor Persediaan (Isteri) - petua
    Anak Perempuan - cuci kemaluan dengan semangkuk air yang dicampurkan dengan satu sudu cuka sebelum bersama.
    Anak Lelaki - cuci kemaluan dengan dengan semangkuk air yang dicampurkan satu sudu soda sebelum bersama.
  6. Faktor Kedudukan @ Posisi
    Anak Perempuan -  suami di bawah isteri di atas
    Anak Lelaki - isteri di bawah suami di atas.


Sekian. renung renungkan dan selamat mencuba.... (^_^)









4 comments on "ohhhye ke?? kite hanye merancang"

MommyAqil on February 18, 2011 at 11:37 AM said...

wahhh..gud info!!terima kasih sha..semoga perut sha akan berteman lagik dlm ms terdekat ni n qaish dapat adik pulak...Aida..rasanya tahun depan baru plan nk ade baby..tapi sangat teringin nk ade baby jugak!!

S.A.L.J.U sha on February 18, 2011 at 11:48 AM said...

aida>>>

hihiiii...

tu la dlm hati dh 'teringin'
tp skg masih makan ubat lg...erm..loom ready lg kot. tp klu dh rezeki hooo bersyukur sgt.

kene plan kehamilan ni lg2 skg ni segalanye berbayar. so kene plan jgak kewangan kite kan.

Ana Mama Aryan on February 18, 2011 at 12:37 PM said...

wah...info baguss nyer...so lepas ni kite berusaha la utk bb gurl la ye sha.yg lain kite berserah je..

S.A.L.J.U sha on February 18, 2011 at 3:44 PM said...

ana>>>

tu keluar info ni..hihiiii..hajat hati nak gegirl plak next.

bila la tu eh... (^_^)

Post a Comment