click here

Wednesday, February 2, 2011

HOBI asalnye mengumpul bookmarks BLOG BLOG BEST ......kesudahannya

Posted by S.A.L.J.U sha at 3:01 PM
tuan tanah shasauffi doc blogspot

yg dh lame menyepikan diri

so harus enterpem  dl


*
*
*

berdasarkan tajuk entry

itu la permulaan

mamasha bermula d blogspot

kegemaran membaca blog dr 2008

hanye membaca.....tanpa ade blog sendiri

dan masa tu riuh membaca entry2

yang memberi idea untuk majlis pertunangan

(masa tu riuh bercinta hakiki ngan en hubby dan merancang perkawinan)

sambil2 tu blog yang akan dterjah hari hari

semestinya blog geng chenta kapal


sbb dh berkenalan dr friendster group

sungguhpun xpernah bertentang mata hingga sekarang

(nape la..... mamasha shy shy sgt ni)

*
*
*

pc opis lappy mamasha
penuh ngan bookmark blog2 yang menjadi kegemaran
jangan xpercaya


antara yang dterjah hari2 masa sha bertunang dl

blog dayu dl ade ajar cara buat bunga dip...

hahaha..igt tak igt tak?

mereka(dayu n tak igt de 2org lg berkenalan n berjumpe d hotel dayu..mereka belajar buat bunga dip)

heheheeeee



pastu blog nurul mama yaya

pun sha dl follow dr masa bertunang dl

nurul pun hubby dia org kapal mcm yat ekhram

 blog nanijat pun... semua blog pasangan org kapal tu

byk la lg yang sha save bookmark blog2 mereka menjadi kegemaran

*
*
*

tp mereka semua asalnye tak tahu

sbb sha adelah silent reader

membaca dlm diam 

hahahaaa...tp xbuat onar ok

*
*
*

hingga la 1 day

sha rasa nak menulis sendiri

tu pun selepas selesai majlis perkahwinan sha 30mei2009

create blog sendiri memerlukan tanggajawap terhadap entry

sha plak kegemaram menulis entry berserta gambar...so klu takde gambar atau semasa kejadian lupe nak snap..maka entry pun nak tak nak jer tulis

akhirnye bulan 7 - 8 baru la sha mula menulis

tu pun bila hubby sha mula offshore d lautan

maka tinggal la ayg yang keseorangan

blog la menjadi teman berbicara

dan akhirnye sehingga kini blog shasauffi.blogspot ni masih d ruang maya

*
*
*

bab kawan kawan blog plak

hari makin hari bertambah blog2 kegemaran sha d blog list

tp...........

seperti dahulu

sha suke silent reader tanpa say Hi !  tanpa Comment

tah la...

segan meluap luap kot

padahal sha ade jer kawan2 berkenalan d friendster dulu dan hingga kini menjadi kawan

specialis  fifi mamarayyan (tp fifi takde blog)

kami menjadi kawan dr bujang keluar g jonke walk melaka dl

dh kawen,...hubby2 plak berkenalan rapat

kini anak plak menjadi rakan sebaya kan qaish - rayyan

*
*
*

berbalik pada cerita

bloglist bertambah

tu semua yg sha terjah saban hari dan waktu membaca penulisan mereka

bile dh ade anak lg seronok membaca

entry2 kisah anak2 membesar dan mcm2 cara menjaga anak pd masing2 yang boleh menjadi rujukan

sikit demi sekit waktu

sha mula comment page blog blog list yaang sha terjah

mengenali sedikit demi sedikit

tp ade jgak masih malu2 harimau..hahaha...tapi hari2 mau terjah blog mereka membaca


*
*
*

ape yang terkini dhajati

sha mahu join momma blog gathering 

aritu buat d midvally

xdapat nak g sbb berada d sabah cuti2 bersama qaish n papa

akan datang

13hb feb

tak sabar sebenarnye...hati melonjak lonjak mahu bersama mengenali mereka dan anak anak comel mereka

ade yang dh chit chat d blog

dan semestinye ramai yang tidak mengenali sha yg sememangnye perangai dulu2 suke silent reader

hope sha leh perkenalkan diri kpd mereka tanpa segan silu

dan harapan tinggi mereka menyambut salam perkenalan sha

:)


hubby pun ikut masa skg masih d rumah bergoyang kaki belum naik offshore

harap2 tarikh 13 feb tu hubby masih ade dcc mama n qaish

join para bapak2 anak berchit chat jgak

nak offshore selepas la 13 haribulan tu

plzzzz....la bos carigali (ohhh...mcm la bos carigali tu baca blog ko ni sha oooo)

*
*
*

tick tock tick tock

jam bergerak

hope masa tu takde ape2 halangan melintang atas perjumpaan tersebut d TheMines Splash park


*
*
*

tak tahu la...jadi ke mereka yang d selatan berjumpa

29 lepas d kluang

sbb hujan dan mula nak banjir kan masa tu

so far baca blog dayu ke fasya ke...takde entry perjumpaan tersebut

pepun

harap org org kluang yang mengalami banjir dan semua tempat yang mengalami banjir bersabar

paham...berat mata memandang kepayahan mereka

berat lg bahu mereka memikul

nak berkemas bagai

dan harta benda yang rosak

rujuk blog yat ekhram yang skg berada d kg halaman kluang pun dah menggigil kepala lutut..klu la sha yg berada dsitu


***************************

lari topik sikit

****************************


so..

bermula hobi membaca

membawa kepada sha juga menulis blog ringkas kisah shasauffi dan keluarga

yang kininye lebih kepada blog momma dan anak




sekian lame xmenulis entry...gara gara masalah online broadband yang sg menyedihkan hati tu

harap kat opis plak...mmg la kene block...hanye waktu tertentu shj dbuka

so semua pun sibuk beronline lunch hour.....tp klu dh semua serbu line melakanet ni

bz la....lembap la jgak line nye

adusss











9 comments on "HOBI asalnye mengumpul bookmarks BLOG BLOG BEST ......kesudahannya"

ღnFashyaღ on February 2, 2011 at 3:09 PM said...

sha.....jadik gathering tu, cume belum update lagi....tgu masa je...skang mood kelaut lah...sebab mood nak cuti terbatas...BANJIR lah..huhu..

fashya memula pun buat blog masa sibuk2 dgn kawen, tgk org buat blog kite pun nak jugak, at last.....buatla, nasib baik masih berkekalan sampai skang..:))

S.A.L.J.U on February 2, 2011 at 3:21 PM said...

fashya>>

jadi eh.... update la..xsamabr nak tgk gambar nak baca.
sha harap sgt 13 tu xde halangan melintang...nak sgt sgt g the mines...huhu

tu la...asal membaca last2 terjebak sekali...tp kawan2 maya mmg seronok bile bersua muka xkenal tp mcm dh kenal 10tahun.
so kali ni next perjumpaan nak sgt join

@ MaMa ALyA @ on February 2, 2011 at 8:09 PM said...

sha..puas mencari box comment sha rupanyer kat atas sekali..hehe..
dah follow dah blog sha jugak..hehe..
btw hope kita dapat jumpakan for next gathering..insyaAllah takde aral nurul gi.. tapi ngan yaya je lah.. hehe..

S.A.L.J.U on February 4, 2011 at 10:05 AM said...

mama alya>>

insyaallah..sha pun nak g.
harap sgt sgt hubby ade lg..so senang gerak dr melaka.

tu la kite hubby yg salu berada d luar kawasan...nurul lg hebat...lame 3bulan keatas kan salu.

Dayu on February 7, 2011 at 3:14 PM said...

lahhh
dah lama lah sha baca blog kita rupanya
uuihhh
diam2 je dia ni
dah ada anak ni baru nak tegur ehh
sha, nanti next gath gi eh

peerhhhh
tak menyabar jadiknya

wardah on February 7, 2011 at 4:54 PM said...

kalau jadi date tu boleh jumpa kan Qaish Haiqal & Ariff Haikal kan Sha? hehe..

S.A.L.J.U on February 7, 2011 at 10:01 PM said...

dayu>>>

heheeee...caye kan...klu cari entry bunga dip tu tah bile tarikh xigt....tp tu la entry yg paling sha igt entry dayu dulu dulu..sbb sha polomolo entry tunang kawen tu...dan seangkatan yang kawen 2009 mesti sha terjah blog diorg hari2.

hope sgt sgt jadi ahad ni...sbb klu tarikh tunda belum tentu hubby ade so xdpt la sha g sana dr melaka.

S.A.L.J.U on February 7, 2011 at 10:02 PM said...

wardah>>>

haah...klu jadi dtg tau. sha pun 1st time.heheheeee

tp mmg hati nak sgt bersama sama.

t leh 'haiqal' leh say hi hi bahasa diaorg.

Aishah Rahim on February 13, 2011 at 11:04 PM said...

kita pon rasanya ada simpan url awak kot.
letak nama sha sauffi. kalau tak salah la. heee. :))

Post a Comment