click here

Tuesday, August 25, 2009

double line...alhamdulillah...syukur pdMu Yang Masa Pencipta

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:44 AM

Due Date Calculator

Baby Corner calculates that your expected due date is April 24, 2010. You would be 5 weeks pregnancy today, and have 35 weeks left until your expected duedate.




double line>>>>>> ayg wannabe mama n b wannabe papa soon......


doctor nye pegnen test...sgt jelas n nyata.


asid folic.....tok pembesaran pertumbuhah janin

*
*
*
smlm akhirnye sha bgtahu hubby yg berade d lautan 200km dr darat kertih
bayangkan....situasi yang sgt dnanti2 ni tp sha hanye leh bgtahu dr jauh (kisah call dr hubby ni d next episod)
tak dpt same2 ngan hubby dengar penjelasan doc
tp pepun sha sgt2 bersyukur kerana kami dberi nikmat dan rezeki
klu tak keje camner la hubby nak menyara keluarga eh.
yang penting hubby selamat dsana dlindungi Allah swt
ayg selamat sihat
dan...........
kami dkejutkan dengan berita kegembiraan ini
*
*
*
we wannabe mamapapa
*
*
*
alhamdulillah..sha bersyukur
doa sha doa hubby dmakbulkan
kami mmg mahu rezeki baby seawal yg mungkin.
*
*
*
sememangnye kehamilan sy dperingkat awal.
doc bgtahu baru 5 minggu 4 hari
*
*
*

pesanan doc >>>>>>
  1. jaga makan....jgn makan makanan yg tajam sifatnye...contoh nenas, blackpaper, terlalu pedas
  2. perlu makan dengar teratur...jgn diet2 jgn tak makan.
  3. elakkan melakukan kerja berat...mcm menngankat2 bende berat
  4. elakkan berlari
  5. elakkan berjalan jauh...atau byk berjalan pun tidak dgalakkan
  6. jgn tension ....pk yg indah bahagia jer...insyaallah kandungan pn baik. tension berlebihan boleh memudaratkan janin untuk terus lekat
  7. sy bagi asid folic...makan hari2 tau 1 bijik 1 hari
  8. awk kate kerap kencing jadi bykkan minum air jgak mengelakkan kekurangan air dlm badan
  9. makan makanan berkhasiat....makanan tambahan susu, sayur, buah-buahan
  10. dan......nikmati saat-saat ini dengan kegembiraan dan ketenangan
banyak2kan berdoa
insyaallah....semuanye selamat.
tahniah puan.....ni pengalaman pegnen 1st puan so ikut date check
8mmgu nnt datang lg
t dah 12 mggu dah leh buat buku tok ibu hamil....

:)
:)
:)

sy tersenyum.....tersenyum....dan terus tersenyum................

perasaan yang sgt unik....sebak....syukur....dlm rahim ku kini ade 1 nyawa yang akan ku bawa bersama-sama dengan diri ini selama 9bulan
insyaallah selamat semuanya.








1 comments on "double line...alhamdulillah...syukur pdMu Yang Masa Pencipta"

Yat Ekhram on August 27, 2009 at 11:43 AM said...

congratsssssssssss lalinksssssssss..

akhirnye join juge memboncet club :D
tingat kak yat pon betau hubby time die kat kapal & sadly he's the last person yg tau..sob sob..

jaga baby & urself.
1st trimester sgt fragile okeh.
kalo tak larat posye jgn puasa taw.

Post a Comment