click here

Wednesday, August 19, 2009

ape motif??

Posted by S.A.L.J.U sha at 10:21 AM
sabtu lepas.....kejadian ni tjadi.

erm...kuar dr petro pum BHP kat bukit katil tu de trafik light....
trafik light masa tu merah so tentu la dah beratur panjang kete2 sedia ada.
aku yg nak kuar dr BHP tu kene la potong Q dr barisan tu..
klu tak sampai esok pun aku tak dpt kuar dr situ.

so..kire pemandu berkhemah...
singnal kanan nak masuk barisan dr trafik light tu merah no99 sampai la hijau....
so org yg tgh berbaris tu tahu la aku nak masuk...kete biru tu pun takde hal...bagi kjer masa aku masuk tu.
kire dah bg izin la tu.

aku memandang kete tu proton biru...tak berasan la plat no brape.
lepas trafik light tu..tetiba aku teperasan kenape kete biru td beboleh nak potong balik kete mercedes yg dr kiri masuk line kanan dok blakang kete aku..
kire dah depan kete biru td tu.
aku biar kan jer la....
sbb aku rasa td aku masuk kete biru tu bagi aku jalan depan dia.

sampai simpang kedai depan uma aku..
aku signal kanan masuk area kedai nak beli sayur kat kedai mini market tu..
deretan tu semua kedai de 3 blok.
aku kat blog tengah2.

aku berhenti kat depan kedai tu... tetibe aku perasan jgak kete biru tu masuk area kedai.
tp berhenti kat blok kedai yg pertama.
aku tak syak la pepe2.....sbb nama pun area kedai...
sape2 leh singgah membeli.

aku dah bayar..
aku kuar kedai....
tetibe aku rasa yg melintas depan aku tu macam aku kenal.........
1 kelibat manusia yg sgt2 aku kenal satu masa dulu....
cume lain sikit..nampak berisi badannye.

manusia tu melepasi aku....
aku toleh sekali..nmpk badan blakang ajer...
tetibe dia toleh ke dalam kedai...pastu aku nampak la muke sisi dia.
eh...mmg betul....
aku kenal manusia ni.
aku toleh lg sekali
dan pasti!!!!! dia

tp dia terus berjalan ke blog ke3 kedai..kire2 selang 2 kedai dr aku berdiri....
kat situ de kedai kete...tp klu nak g kedai kete tu nape tak park kat situ..kire sebelum aku berhenti.
ni mcm aku dah berhenti..dia kompem aku berhenti..baru la dia berhenti park kete lebih depan dr aku.
mcm dia berhenti kete tu merujuk pd tempat aku nak berhenti la.
pastu jalan jauh mengakaui 3 blok kedai plak tu.

ape motif????

parking kat blog 1...jalan jauh g blok ke 3
melepasi kedai yg aku berhenti td.
toleh2..tp tak berani menonjolkan diri depan2.

aku masuk kerete terus jalan....
aku toleh kat kete biru td.....plat no JHP----
no plat kete aku tak igt...tp kete tu mmg aku igt plat JHP pemiliknye mmg dia.


'dia'=pemilik kete biru=org yg meninggalkan aku ketika aku sedang menjalani rawatan pemeriksaan yg anggarnye klu kompem aku de tumor.
tp nasib aku baik.....akhirnye aku dsahkan tiada tumor...hanyela benjolan yg kire lendir..klu di urut2 akan hilang.

selepas kejadian itu....aku mengambil keputusan
menutup dairi aku dah dia.
bukan sikap aku mati kerana cinta

sebaliknye...aku bina hidup baru
keyakinan baru
dah membuka hati ku pd insan yang aku kenali sehingga kini tetap dcc aku
my lovely hubby...muhd asrul sauffi samsudin


sejak aku bertemu j0d0h ngan hubby aku
aku dah buang jauh mereka2 yang menyakiti aku
yang menyakiti itu jgak termasuk yg bergelar sahabat baik aku dl





selingan....................

so....
C.I.N.T.A & J.0.D.0.H
ni adelah selaras...

klu dah j0d0h..jauh mane pun 'jodoh itu ttp milik kite'
tp klu j0d0h itu bukan milik kite
dekat sedepan mata pun ia tetap pergi meninggalkan kite.

p/s : my hubby is my soalmate.
bertuahnye aku dj0d0hkan ngan insan seC00L nye ini....ehehehe sbb aku ni kepale angin jgak kekadang.
j0d0h ini la mengajar aku ttg cinta.....
klu dulu tetapkan aku mahu j0d0h dekat depan mata

tp bile j0d0h dan cinta itu selaras....
aku menerima kejauhan itu sebagai mengukur taat setia cinta aku pada insan tersayang.
sememangnye....de ikhtibar yg aku dpt dari jodoh jauh ini.
kejauhan mendidik aku mencintai seseaorg dengan jiwa dengan hati dengan akal
setiap saat aku rasakan kejauhan itu adalah nikmat yang tak terhingga indahnya saat kite dapat bersamanya.

anak yg dsayang dtangan2 kan sebagai mendidik
isteri yang dcinta dtinggal2 kan ....bile jumpe semakin sayang
(jgn tinggal terus plak) aieepppppppppppp........

janji allah...j0d0h itu adelah sebahagian dr kite dan ia adelah timbang tara antara 1 sama lain pasangan itu bagi memenuhi, melengkapi, yg boleh bertolak ansur satu sama lain.



0 comments on "ape motif??"

Post a Comment