click here

Tuesday, April 20, 2010

part3 - 12 april 2010 - kelahiran baby qaish

Posted by S.A.L.J.U sha at 5:43 PM
alhamdulillah,,,,......syukur......

lahirlah baby mama papa

baby boy
12 april 2010
jam 2.54ptg
berat 2.86kg
panjang 52cm
dsambut oleh doctor hanisah, hospital pantai ayer keroh
dengan jayanye bersama2 nurse yg sgt pandai mengawal emosi dan kesakitan mama saat tu

doc tarik keluar baby terus tunjukkan pd mama...see....baby ape awk dpt?
mama pun senyum...baby boy.

ok....sy bersihkan dl....t leh jumpe baby


so.....skg....sy nak jahit ye
sye nak bius kiri kanan....
ok doc tu jer ayat mama

lepastu mama lebih sms ngan kekawan masa doc tengah jahit
mama malas nak tengok
takut.....
dsbbkan dbius...mama tak rasa sakit time jahit...so mama leka la bersms menghantar berita gembira

papa masa tu takde dah....baby d bawak kuar jer papa ikut sama
abis jahit.....papa masuk...
papa kiss mama.....sgt terharu perasaan tu
mama dah lahirkan anak papa anak kite

papa kata papa dah azankan kat bilik sana
baby dah bersikan..t nurse bawak sini.
nurse suruh rehat dl  dlm labour room tu

sementara tggu baby, mama papa sembang2
tersenyum gembira kami
terima kasih papa sudi teman mama sama2 menanti kelahiran baby
mama tak sangka papa berani tengok...hehehe
mmg papa la yg memberi semangat masa saat2 mahu meneran mengeluarkan baby tu
igt..terdengar lg...suara papa....'mama dah nampak pale..mama kuat lg teran mama'
:)
papa kata dia tak takut...tp kesian tgk mama bertarung nyawa berusaha sekuat2nye menahan rasa sakit......papa hanye leh teman dan bg semangat
papa dcc dah cukup memberi kekuatan...biarlah sakit melahirkan anak tu mama jer yg rasai.


baby pun sampai....huh,,,buat pertama kalinye menatap buah hati yang mama kendong selama 38mggu 2 hari
terasa bagaikan nikmat syura dr Allah s.w.t melihat anak sendiri
mama mintak papa azan kan lg sekali depan mama
berkumandang azan dr papa d telinga kanan baby qaish

papa sedang azan kan baby boy kami


ni muke mama lepas melahirkan......keletihan
tp syukur
kedua2nye selamat..sempurna sebuah keluarga


mak yang tggu kat luar masa mama nak melahirkan
labour room boleh masuk sorang jer....

rupe2 nye mak kat surau...berdoa utk anaknye bertarung nyawa untuk melahirkan zuriat
terima kasih mak....doa ibu bapa sgt berkat


mama lame berehat kat labour room tu sbb nurse ngan doc sibuk tengah menyambut kelahiran baby org lain
eheheheee....boleh dengar suare meneran..dan baby menangis...alhamdulillah...ade lg yg sama2 meraikan hari bersejarah kelahiran anak masing2

selanjutnye......


2 comments on "part3 - 12 april 2010 - kelahiran baby qaish"

dibiuscinta on April 21, 2010 at 3:52 PM said...

mcm2 perasaan masa baca semua part time awak lahirkan anak..by d way..tahniah..selamat menjadi mama...dan selamat berpantang..hebat la awak pandai bagi masa utk coret dlm blog lg ek...baru seminggu lebih melahirkan da byk entry

S.A.L.J.U on April 22, 2010 at 11:33 AM said...

so far..baby dlm hari ni byk titon...mengengek nak susu jer..tu pun selang 2 atau 3jam sekali.

so time baby titon tu mamasha buat entry sekali gus byk.

mak pun ade membantu hal2 dpur..baju.

Post a Comment