click here

Tuesday, April 20, 2010

11 april 2010, sehari sebelum....

Posted by S.A.L.J.U sha at 3:41 PM


5ptg, 11 april 2010
*
*
*
*

ni la pic papa yg mama ambil curi2 masa papa titon
11 april tu....papa baru sampai dr Miri Sarawak...abis offshore sana
kol 3.30 ptg papa sampai ngan Lim0 dr KLIA

dua bulan lebih berjauhan ngan papa
de la 2 kali dpt jumpe papa...masa mama preggy dr 7 bulan hingga 9bulan

papa keletihan ptg tu smpai uma
mane tak nye .....mlm tu papa keje mlm dr 7mlm hingga 7pagi...
pastu terus siap2 beg naik boat ke darat tok balik melaka bertemu mama yang masih membawa baby qaish dlm pew0t

eppy sgt bile dah nmpk papa depan mata
golek2 ngan papa ptg tu sambil sembang2.....
papa usap2 per0t mama...cakap2 ngan baby qaish
papa dah ade ni.....baby qaish bile nak jumpe mamapapa ni

ayat tu...teringat2 lg dtelinga
bagaikan pujukkan suara mamapapa pada baby
sambil usap2 pew0t mama...papa kata besar sgguh pew0t mama
bile agaknye baby nak jumpe ngan kite

due mama 24april...ade lg 2mggu lebih kan
tp mama dah rasa sakit kat kelengkang hampir2 2 mggu....nak jalan sakit jer
baby pergerakan aktif..jadi mama takde la risau dah nak bersalin awal ke
sbb pergerakan baby masih dlm chat yg baik

lain2 sintom2......tah la....
kekadang rasa sakit...tp mama diamkan
pinggang takde sakit
kaki tak bengkak sepanjang preggy
berat mama jer dah tak naik2
baby mengeras kerap tu mama salu pk tu biasa...sbb air ketuban mama kurang so...baby memngeras tu mmg terasa keras betul pa pew0t mama ni

11mlm, 11april

mama takleh tdo dah
panas semacam jer rasa
pusing kiri kanan tak kene..malas kejutkan papa
sbb papa letih sgt tgk dia tdo
lgpun mama takde rasa sakit...cume kepanasan

pastu mama mmg de rasa semacam jer kat tempat 'tut'
mcm ade bende nak kuar
tp takde sakit
so mama takde la pk ape2 ke

8am, 12 april

b baru balik...so mmg saje nak amik cuti isnin

mama bangun g toilet mama harap de la tanda2 sbb mlm td semacam dah rasa
tp tgk bersih jer..
darah ke..
air ketuban meleleh ke...
semua takde

so....dah sesiap ngan papa pagi tu
mmg kami bercadang nak kuar g shopping barang baby sikit
lg 1 papa nak pasang aircord...sian kat mama kepanasan takleh tdo
tp sebelum tu papa ajak mama g hospital pantai ayer keroh ni
papa nak tanye booking kos bersalin sana
 hati mama keberatan pagi tu nak g checkup
sbb mama lebih xcted nak g shopping brg baby
eheheheee.....mama nak beli stroller...geram2 tgk kat website...cantik2

tp mama ikut la cakap papa dl
g pantai hosp dl
g sana..kami dminta jumpe n checkup terus ngan doc yang kami mahu untuk sambut kelahiran baby qaish nnt
so....mama terus la check up......dengan Doc Hanisah

selanjutnye.........next entry
(*_^)
12 april 2010

0 comments on "11 april 2010, sehari sebelum...."

Post a Comment