click here

Friday, February 19, 2010

OOOOOOUCHHHHHH......sakit la nurse

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:56 AM
*
*
*
 
*** OOOOOUUCHHHHHHHHH......***

semalam seharian mamasha d hospital

oppoiment pagi d GH melaka

oppoiment petang d Poliklinik a.keroh plak

1st time checkup tanpa dtemani hubby
 :(

haah la....mmg 1st time checkup mama hubby takde

sebelum sebelum ni sure tarikh checkup tak kene pada date hubby kat job
*
*
*

smlm mamasha dah kene cucuk 7bulan

mamasha mmg tak suke jarum

mcm mane org kate tak sakit pun

dlm fikiran mamasha *********tak suke jarum*********

lg la....mamasha dgerunkan lg klu mamasha kene tahan wad klu air ketuban mamasha blom ok lg
*
*
*
alhamdulillah

smlm air ketuban dah naik 8.1 bacaan nye

ok la drpada sebulan lepas yang hanye 6

tp doc menasihatkan mamasha

jgn renyah2
jgn lasak2
jgn buat keje berat
jgn penat2 sgt

bg mengelakkan kebocoran air ketuban

doc pun suruh mamasha minum air byk makan berkhasiat makan buah-buahan

dan pesanan nurse
*
dah boleh buat persiapan baby n mama jgak tau

orite nurse......i'm ready dah

mcm2 entry beli belah brg2 baby dah dlm blog ni

sejak kandungan mamasha 5 bulan ari tu

sib baik buat awal...klu skg baru nak g beli belah

alamaknye...........papa kene sorong mama dlm troly

mama tak larat nak jalan dah sgt skg.................penat..........

*
*
*
dah seminggu papa work kat lumut

selera makan mamasha mmg menurun

makan nasik sesenduk ajer tghari dan malam

tak selera..... salu selera tgk hubby makan tu yang jdkan mamasha pun nak makan

ni hubby takde.... :(
*
*
*
pagi...mamasha masih menantikan gerakkan gerakkan dr anak mama ni

doc minta mama monitor gerak baby dengan teliti dsbbkan masalah air ketuban mamasha ari tu

anak mama....plz.....aktif main bola dlm tummy mama

mama nak main jgak.....mama tolong tolak2 bola dr luar tummy mama k



1 comments on "OOOOOOUCHHHHHH......sakit la nurse"

izanpyus on February 19, 2010 at 10:25 AM said...

Takot jarum ek..rileks2 hehe.Akak masa caeser Arissa dulu lagi mcm2 cucuk,huhu..tapi tak nak citer pjg2 nanti takot plak sha,hehe..kalau nk tahu juz bca kat entry akak caeser dulu :D

Akak masa pregnantkan dua2 nie, mmg jarang sgt g cek pewot sekali dgn asben (offshore).Gigih la mendrivekan diri hihi,mcm sha skrg...

Tu baby ape ek..gurl ke boy? tak kisah la ape kan janji sihat n mudah kuar..

take care dear!~

Post a Comment