click here

Monday, February 8, 2010

mama tak sedar upenye...

Posted by S.A.L.J.U sha at 3:46 PM
*
*
*
kerisauan berpanjangan yang mama rasai

menyebabkan mama lupe...rupe2 nye mama dah masuk T- ke3
29jan-due 24april 2010
 kire dah peringkat terakhir baby akan duduk dlm tummy mama yg worm selesa ni

*
*
*
mama risau
sbb last checkup mama kene injection matangkan paru2 baby 
dsbbkan air ketuban mama kelihatan paras2 ngam2 ajer

maksudnye klu air ketuban berkurangan lg dan jika boleh  menyebabkan risiko pada baby
mama kemungkinan melahirkan baby mama awal
but....
Allah itu dsamping mama
Dia yang membantu Dia yang memberi pertolongan
segalanya mama berserah padaNya
mama usahakan yang terbaik utk baby

so far perkembangan pergerakan baby
alhamdulillah
mama rasai sekurang2nya minimum 10x sehari
mama kene monitor bg memastikan mama boleh merasai gerakan baby
mengelakkan baby lemas dlm tummy tanpa sedar
ya allah jauhkan lah itu semua

esok.....
*
*
*
papa g lumut work
3hari......or seminggu..or 2mggu
*
*
*
mama harap baby sgt aktif dlm tummy
supaya mama tak risau dan mengengek kat papa plz balik

mmg..saban hari
bile hati tak tenteram pk baby blom gerak2 lg
pasti mama mengadu kerisauan pd papa
papa la slow n stady tenangkan hati mama
n sure pastu baby akan gerak
:)
mama baru la mule tersenyum

oh ma ku....
thanks sesangat kat ma yang dtg semula ke melaka
sudi meneman anaknye
sudi membantu meringankan kerja2 yang anaknye dah tak lalu nak buat dengan baik

baby...jgn risau
papa jauh jap jer....
nenek ade teman mama n baby tau
nenek masak sesedap menyelerakan mama n baby :)
nenek teman mama n baby bobom memalam k

baby plz geguling riang dlm tummy mama tau
love u so much




3 comments on "mama tak sedar upenye..."

ZuRaNaI on February 8, 2010 at 6:48 PM said...

baby aktif2 tau..syg kt mama ok..hiii~

S.A.L.J.U on February 11, 2010 at 3:56 PM said...

ZuRaNaI ***

TQ...hope sesangat baby aktif n bebaik ngan mama.
skg papa dah g work kat lumut sebulan....

dah berjauhan semula.

ZuRaNaI on February 11, 2010 at 6:12 PM said...

hiii..jgn sedih2 akak..chaiyokk.

Post a Comment