click here

Saturday, June 12, 2010

sape kata tak stylo???

Posted by S.A.L.J.U sha at 7:16 PM
*
*
*

ape yg stylo????
dia ni ker???? blom ag...de yg tinggal tu

*
*
*

yg stylo tu pada aku

mama2 mummy2 ibu2 yg bergaya menolak stroller dengan menyandang beg drypes
kehulu ke hilir dengan bangga nya

bergelar mama qaish
beg drypers yg aku sandang...handbeg aku dah tersadai kat stroller tu
(ps...bahaya tau,...jaga handbeg anda jgn tiru aksi ni)

aku rasa pernah terbaca topik seakan2 ini @sama maksud dengan entry aku ni pd sorang mama blogger yg ade twin babyboy "menolak stroller sape kata tak stylo"

nak selongkar link malas...tp mmg ade aku baca

skg baru aku rasa ape dia rasa

*
*
*

seronok!!!!!

berjalan d shopping mall dengan menolak stroller anak b0b0m d dalam nye

pasti ade yg tinjau2...dan menegur sapa

"eh..baby la.....baby jenjalan"

"dah ade baby yer..nmpk mude lg"
whattt????  nmpak mude muda sayer...sayer baru menyambut birthday yg ke 27 semalam tau

hahahaaa

tak tipu tak tipu

*
*
*

actually td kami ber3 outting kat MP...
saje setelah seharian semalam pd hari  birthday ku...terperuk drumah 

sebab qaish mule meragam dr mlm tu....sintom2 baby beralih bulan

hari ni 12hb qaish dah 2bulan

so..bangun pagi td tgk keadaan qaish baik

maka mama pun roger...j0m siap nenek...

j0m jalan2
gambar2 berunsurkan cerita kejadian....
mama drive ..qaish bebaik ngan nenek kat belakang yer


sampai2 terjah pizzahut dl...mama lapa....



alhamdulillah...qaish tido..dapat la mama makan ngan nenek


muke penanti pizza dengan perut bunyik2...lapooo


mama makan dl...qaish dh bangun...nenek bg susu...
srot..srot....kuat susu tol qaish ni


perut dah kenyang...sambung tdo....
maceh qaish..bagi nenek makan plak


cak....tgk mama tolak awk eh...

qaish dpt botol susu Dr.Brown lgi....maceh mama
i like DrBrown


tgk muke si kecil ni..berkerut...sbb ape???
sbb dah p00 p00 la mama...iiiiekkkk geli cepat cuti utot sayer


buat pertama kali nye dlm hidup mama....
visit mother room
selepas ini akan selalu la cari mother room@ baby room
comel....welcome

nenek jgak membasuh p00 p00 qaish...
mama kene buat susu qaish sambil2 jakun snap gambar seluruh mother roon ni

heheheeee...

acik manis ni enteprem plak...boleh la


 feeding room

qaish sedang dkerjakan oleh nenek


dah...j0m sambung jalan... ape motif??
^_*


 penat...berhenti rehat jap....dukong2 qaish yg dah letih asik tdo baring dlm stroller jer


 penuh barang...hahahaaa...qaish dah melalak..takmo baring...nak dukong
abis la jd tempat letak barang plak


kene dukong kepit2 ...diam qaish
dah...j0m balik...dah 5jam outting

*
*
*


dah sampai uma.....penat....j0m lepak baring2 ngan mama qaish
i love mama
keletihan....2 muke penyek yg letih....



(tah ape kene ade kuning2 ni...aku malas nak betulkan...abaikanjer la yg kuning2 tu)

8 comments on "sape kata tak stylo???"

Mama Qiestina on June 12, 2010 at 8:21 PM said...

ngeeee :D

sapa kata tak stylo kan ? proud to be mama okeh.
btw stroller qaish tu syomell..akak sukee tapi roda beso kan? beratt tak? akak pilih combi sbb very the ringan,senang nak handle..yela kita kan sllau kuar without papa...

S.A.L.J.U on June 12, 2010 at 8:46 PM said...

setuju,....proud to be mama.

mmg syomel stylo kak tp...............nyesal nyesal nyesal sha beli SCR6 ni...berat la sha nak angkat.
mmg ttgu papa balik nnt nak cari stroller lain. mintak2 la papa angguk2 setuju. kene pujuk baik2 tu klu tak t papa kata "tu la aritu mama yg pilih..dah memmazir..." heheheeee

izanpyus on June 12, 2010 at 8:55 PM said...

ha sha,akak baru je baca link yg pasal stylo tolak stroller ni.kat link kisahlynna tu kan.

teringat kat sorg kwn akak sorg yg mmg stylo pilih2 stroller,snggup beli 2 bijik stroller yg rasanya dah dkt 6k harga stroller 2 bijik tu hehe.stylo punya psl hihi...

jd mak2 kena la bergaya jugak.kang anak tgk masyam hai tak best la plak,apatah lagi husband yg jarang balik yg nak tgk kita,ye tak? =D

S.A.L.J.U on June 12, 2010 at 9:06 PM said...

memahal takde la sangguh berhabis kakizan.
style nye pasal dah menesal beli SCR6 ni.
SCR6 ni mmg lawa tp taklarat la sha nak angkat salu. beli cap ayam jer tu.
t nak cari yg ringan..td tgk kat anakku ade la seratus lebih ok la... asalkan sha larat nak anggat masuk boot kete. kite kan mama yg menguruskan anak time kejauhan hubby.

redha ajer la...

izanpyus on June 12, 2010 at 9:28 PM said...

itu la..akak pun beli stroller memurah aje,tp byk haha,sebab selalu tertinggal g mana2.stroller arissa pun scr8,sweet cherry kan?err,cap ayam ek hehe,tapi mmg besar sbb dia naik dua org dgn fasya,tp stakat ni akak larat lg la angkat sebelah tgn masuk bonet,kena gagah hehe.pastu tayar depan dia juz tekan je cabut,jimat space.

tp mcm kak yatt tu combi mmg ringan la.lg satu brand quinny tp mak aii rege.

ada satu stroller ni sha,anakku murah la gak akak beli,ringan.hmm gmbr dia ada kt blog akak,pada akak ok la,tak tahu la mata sha,hehe...

takpe sha,sha survey2 byk2 kedai,kt JJ ari tu akak tgk ada byk,JJ kt peringgit kan yg baru tu?eh ye ke?memandai aje...

S.A.L.J.U on June 12, 2010 at 9:48 PM said...

huhuhuuuu...
br baca entry jenjalan akk tu...
syedey...kaka izan dtg melaka tak buzz sha pun.
pe la..

haah...dah tgk2 td kat makkota prade de butik anakku. dah try2 bawak..ringan...xsampai 200. tgu papa la. klu papa tak jd balik mggu depan. baru mintak izin beli.

izanpyus on June 12, 2010 at 9:51 PM said...

ala,jgn la sedey2 yang oii..ehehe.akak tak tahu nk contact sha cmner.nak bukak blog guna hp berzaman la nak loading hehe.pastu kan,akak ingat sha ni dok putrajaya hahaha.

takpe2..akak kan rajin g melaka nnt leh kita jumpa of ada rezeki!~

saggieda on June 12, 2010 at 10:10 PM said...

Ahah la sha...cam budak sek jer kak ieda tgk menggalas cenggitu...kekeke...comel la maknanyer tu...muda belia gtu lg walo dah ada qaish...hehehehe...

Post a Comment