click here

Tuesday, June 8, 2010

Posted by S.A.L.J.U sha at 7:32 PM
*
*
*

0ren ngreeeeee~


chenta hati yg ke3 stereng kete..
yg setia membawa aku ke destinasi


mane nak g tuuuu??

*
*
*

after bawak qaish g jumpe doc kanak2 Lim Bey Yoo d Pantai Hospital

doc kata lelendir tu bese pd bayi

tp hati mama ni tak senang dengan bunyik nafas qaish

dan yg balik tak sanggup tengok bile qaish mengamok terpisat2 bernafas  bile lendir tu de banyak

doc tak sedut sbb dia kata peparu n jantung qaish clear dr bunyik2 n tak serius

lelendir tu d dalam hidung ke tekak qaish

tak boleh buat ape selain spray2 ubat hidung qaish tu bagi melegekan dan mmbuka block kat hidung qaish tu

bile qaish nak minum susu adekala dia akan mengamok2 masa isap susu tu

mcm tak selesa nak minum susu ngan bernafas

qaish pun masih de masalah berak

dah tukar susu formula khas

Novalec IT

IT tu susu yg untuk baby susah berak sperti qaish

liat nak berak...taknak teran...

selepas tukar susu tu qaish de perubahan sikit...sikit jer la...

de masa 2 hari jgak baru nak berak

usus yg baik bile baby tu dpt berak hari2 walaupun sikit

doc Lim Bey Yoo tu suggest susu lain plak...

nak carik nnt Frisola Comfort Ductch Lady 

*
*
*

 td Dr, Browns dah sampai..papa yg suruh mama beli bottle susu Dr.Browns

kawan dia kata mmg elok...elak baby kembung perut

dah mcm2 bottle susu mama beli Avent Tommee Toppee bottle puting Anakku skg Dr. Browns plak

tp mmg pelik sikit bottle Dr.Browns ni

br sekali pakai ni tgk qaish abis kan susu...GOOD ^_*

pastu dia takde berhenti  berhenti minum....terus jer isap isap.... abis ^_*

kembong ni mmg masalah baby yg minum susu lembu ke susu soya ke

susu ibu jer tak kembong

so try la ape2 bottle yg boleh kurang kan masalah kembong perut baby

*
*
*

ohh...lupe mama nak bgtahu...

qaish dah 5kg..... ^_* mcm beras 5kilo plak...yum..yum....

skg qaish 1bulan 3mggu 5hari ...mggu depan 12hb genap 2 bulan qaish

qaish sile gempal gebu gebukan seluruh isi badan qaish...syok tgk qaish semakin membesar


segala mcm ubat hidung qaish
tiup tu mama sedut2 lendir2 dlm hidung qaish

anak sendiri..aritu mama sedut direct terus kat hidung dia

Dr.Browns ..nmpk tak dlm tu de 1tiup.....tu fungsinye tok kurangkan baby sedut angin dlm bottle
dan de fillter kawal air susu tu


g00d ^_* abis


relaks......


 dah kilat wangi2

selesai bawak qaish jumpe doctor....mama kuar balik g cuci si kelabu

dah kilat ...tp masa cuci tu mamak tu tunjuk de kesan gesel

arrrrr....mane de mama gesel mane2

mamak tu kata mcm kesan gesel handle motor....

huh....tu bukan silap mama...tp...ngreeeeee......geram sape la nye keje ni









2 comments on " "

gUl@-gUl@ h@t!kU on June 11, 2010 at 7:39 AM said...

kak sham, tggikan bantal skit kalo bg Qaish minum susu so dier takdelah rase mcm susah nk minum sgt cuz hidung kalo selesema mmg camtu...tggikan bantal br ok skit...tdo pun sme gak...

S.A.L.J.U on June 11, 2010 at 10:03 AM said...

tu la sian qaish selsema...idung kene sedut 3 ke 4 kali sehari. takpun time dia meragam tu sure de lelendir dlm hidung susah nafas.

haah..akk tggi kat double bantal kepala. baby tak tahu nafas ikut mulut klu hidung tersumbat..tu ngamok2 jer tu.

flu ni mmg bahaya la kan ena...bdk meragam jer.

Post a Comment