click here

Tuesday, May 11, 2010

meragam anak kerana ape??

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:48 PM
bile anak kecil meragam.....mama kelang kelibut mcari sbb kenape dia meragam>>>

*
*
*
kembung perut ke???  check perut baby...jentik2 perlahan je..klu de bunyik kebom kebom kuat...sah kembung la tu.
bg la grepwater...pastu tangkup sapu2 blakang baby...sedawakan kasi angin keluar...perut sapu minyak telon

lapar ke??  mama g la cecepat buat susu... bg baby minum. baby boy mcm qaish ni mmg kuat minum.

panas badan@demam ke??  check suhu baby..termometer suhu tu better ade la. klu dedau2 sikit...lap2 badan baby kasi suhu turun..... smentara nak g jumpe doc tu.

dganggu sesuatu ke??  nama pun baby..suci...baby ni nmpk ape yg ghaib. so...pesan2 la org yg dtg melawat jgn la dtg mlm. kite pun jgnla g tempat bebukan pastu hampiri baby.
tp..klu dah jadi.... baca la surah2 ayat suci alquran atau bawak la pd yg lebih mahir memulihkan semangat baby yg menggunakan ayat suci alquran.


byk la sbb kenape baby meragam.
mamasha ni baru la jd mama...yg dah lebih byk makan garam tu( lebih berpengalaman bukan yg lih mkn garam jd darah tinggi)  sure lebih arif.


*
*
*

kenapa qaish meragam dah 2 hari siang dan mlm??


maybe

esok 12hbmei..... qaish dah sebulan la....
ade org2 kata meragam nak alih bulan....kire qaish ni beralih hari menjadi sebulan.
meragam nak membesar ni.

sile tgok lengan qaish tu....
enjit masa lahir tu dah timbul tesembut....merah...dan nmpk de putih mcm gembung kulit tu.
sure sakit kan qaish tu.

kesian qaish mlm xtdo merengek....
siang pun tido...merengek serba tak kene.

last2 mama tdokan atas dada pewot mama...baru lena tdo
dpt sejam tdo..pastu terjaga jap merengek pun xpela
asalkan anak mama leh rehat tdo lupe sakit enjit tu.


0 comments on "meragam anak kerana ape??"

Post a Comment