click here

Wednesday, September 9, 2009

tanggungjawap as 'abg'&'husband'&'anak'

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:13 AM
ape la sha nak ngolem kali ni..
entry berkenaan tanggujawap
ringan sama djinjing
berat hope.. sama d pikul

semalam ptg kol 5 turun opis tgk hubby dah menunggu penuh setia kat bawah
kan semlm sha dhantar d ambil hubby
tugas hubby sewaktu off
eheheee....

terkedek2 la mama hubby ni jalan masuk kete ngan bekas kuih raya 4 telap dah dpt
tu baru 4 dpt.......
ade lg nilai harga kuih RM 250 ag...berape telap la lg tu
ari tu sedap jer order...skg time bayar dah termenung tgk upenye beratus ringgit jgak
pepun duit hubby la yang membayar...... :)
ni gara2 1st time beraya as suami isteri yang de keluarga mertua
so.......kene la membeli lebih bila dah kawin
bagi mak
bagi mertua

next time lebih berjimat sbb kali ni 1st time tak pandai ag
kak opis ni ajar...jgn le kuih sedap mahal ajer ko order...
cecampur la dengan kerepek2
kerepek2 tak berape mahal
klu tak bengkuk la ko nak bayar duit kuih jer 300-400
lom baju raya ag tok family

haah eh...... angguk2 pale aku belajar dr org lame

sejak balik ni...duit hubby mcm air kuar
semalam nye kes plak...g tempah langsir
memandangkan sliding door jer dah 250 hinggit plg simple design sbb kedai tak amik tempahan ag tok raya
pujuk punye pujuk...OK la...tp simple jahitan sahaja la meh...jahit lurus jer
OK la....
memandangkan mama pun takde mesin jahit nak jahit sendiri
bukan susah pun jahit langsir lurus jer tu.
sliding door ajer!!!
mama jd tak sampai hati tok langsir bilik n pintu bilik 3...
pakai yg lame zaman bujang mama dl
tu lain kali la mama ckp kat hubby


masa dlm kete ngan hubby balik keje tu...
hubby bukak 1 cite
ayg...td adik b tepon
kate kete mati enjin masa redah air..
enjin dah rosak...

wat?????

haah.....adik b mintak b carik kan enjin(belikan)

so,......mama dah tahu dah(dlm hati)

mau.....1000-2000k tu enjin PUTRA
nak raye ni byk nak pakai duit....kene plak mcm ni
(b ckp....maybe risau jgak....time off bile nak start job lagi)

erm...b ade bajed bagi la
ayg tak kisah la
asalkan keperluan uma cukup keperluan ayg cukup

b nak bagi family b ke nak tolong adik ke....ayg tak penah halang
yang penting tiap2 bulan mak ayah tu patut dan wajib dhulur
tu la duit gaji berkat
lg pun dl ayg pun time takcukup duit...ayg mintak tolong abg ayg jgak
as abg takkan nak buat tak tahu atas kesusahan adik


tolong la mane yg patut, mane yg mampu

so hubby ke nilai pagi ni...
menyelesaikan masalah adik

mama g keje drive sendiri...mama nak g amik baju yg dah anta tempah ari tu
thanks hubby...... b bayar kan lg rm***

4 comments on "tanggungjawap as 'abg'&'husband'&'anak'"

cik mas on September 9, 2009 at 2:33 PM said...

salam kenal sha.. husband kita pun keje offshore jugak..

S.A.L.J.U on September 10, 2009 at 9:27 AM said...

oh ...sha de bukak blog kak mas...
tp takleh comment atau chat. so sha reply kat sini jer.

husband akk offshore akk boleh ikut eh?
husband akk company ape?

husband sy company lompat2 sbb dia buat freelens offshore ikut projek beberape bulan ikut perjanjian..abis job..carik job lain.
so takde la leh ikut....kapal pun rasa tak selawa kapal projek husband akk ni.

ehehe..

nurul on September 10, 2009 at 12:54 PM said...

akk wktu preggy jgn mnjahit k....ikut pntg cket k...http://nurulbaharuddin.blogspot.com/2009/07/pantang-larang-masa-mengandung.html
akk bca ni k,...ni antara pntg org tua2..tak rugi ikut k

cik mas on September 10, 2009 at 1:27 PM said...

yg akak ikut tu bkn kat offshore. tu FPSO kat tg.pelepas johor. lepas turun kapal tu dia join offshore pulak. keje atas workboat. skang ni kat miri la ni.tapi kpl tk jalan lg. baru jer stat keje bulan lps. dia pun freelance jgk tapi lps ni insyaAllah nk setia dgn company baru ni..katanya laaa.. hehehe..

Post a Comment