click here

Thursday, September 17, 2009

khamis, jumaat, sabtu.......>>>raye

Posted by S.A.L.J.U sha at 8:38 AM
hari ini sha masih bekerja
cuti tinggal sikit
nov adik ipar nak tawen plak....so kene la simpan2 kendekut2 cuti yang ade

pagi td otw g opis b hantar
tgk uma2 kat taman ni...de yg dah bermangga kunci pintu uma
kete pun takde..
sah.....mereka dah pulang ke kg

huwaaa......best oo.....dpt cuti awal..balik kg

teringat masa kecik2 dl....
time sebelum nak balik kg
salu kami balik petang raye....sbb mak akan masak siap2 kat uma
terus tapau jer bawak balik ke melaka
arwah ayah sure sibuk mengemas kat depan uma tu, belek kete
mak plak sibuk kat dapur siapkan rendang, sambal udang, mcm2 ada....
dan keje aku yg anak pompuan tunggal ni dlm 3 adik beradik lelaki ni
sure la kemas uma
panjat sane panjat sini tukar langsir
mulut dah bising...suruh adik tolong tukar kain kusyen
yer la...dulu kerusi kusyen jenis yg tukar sarong
walaupun bising aku merungut sbb penat giller tp..tu la kenangan indah
waktu arwah ayah masih ade

skg.....tibe masa berubah
anak yg kecil dl...
skg dah kawen
tanggungjawab plak dah lain
siapkan suami siapkan diri sementara baby lom kuar ag ni

tp...dah jadi serba salah mane nak balik raye...
nak berebut ngan hubby
balik uma mak kajang dl..mak sayer le
atau balik uma mertuaku di pasoh

alhamdulillah.....
tanpa suara...hubby yg bukak mulut cakap
"kite balik kg kajang dl la....raye ke dua baru balik pasoh"
*
*
*
yeye.....
pagi raye salam2 tiyum2 walaupun hari2 tiyumdan dpt merasa rendang mak kajang dl

tp...sure la kejap jer
dah raye ke dua dah kene balik pasoh
takpe la....
pasoh pun aku rasa meriah lg kot
sbb kampung sungguh
hubby kate salu raye ke dua mak akan berjalan sampai jelebu semua

raye ke 3 plak salu semua sedara mare adik beradik mak ayah dtg plak ke uma pasoh
lgpun uma pasoh mmg jadi uma TUA
=bermakna uma yang menjadi tempat berberkumpul adik beradik atau sedara mara
*
*
*
meriah...............
*
*
*
ramai oooo.......
*
*
*
memandangkan keluarga ku kecil....sure itu pengalaman yang seronok
:)

ari ni khamis....tghari kang nak kuar ngan hubby
nak carik kasut
aku dah tak daye nak pakai kasut tinggi lg
nak carik kasut yang confit jer

esok jumaat................cadang2 nak halfday work
hah...opis mcm aku yg punya
ptg jumaat tunggu call dr en aziz tok amik lemang

huh...lemang en aziz mmg sedap
tiap2 tahun bawak balik kg
klu tak raye pun dia mmg de buat
mgu lepas balik pasoh pun bawak sebatang
mak mertua ku pun cakap sedap
gread A nye lemang.

opis dah semakin kosong...
de kekawan yang dah start cuti....
mood keje aku dah semakin kurang......
dah terdendang2 lagu raye kat telinga ni
huh...nmpk gaye nye aku dok opis ari ni esok just malas2 jer
*
*
*
nak wish la
*
selamat hari raye aidilfitri & maaf zahir
kepada semua kenalan ku d online ini

maaf batin tu mintak maaf ngan hubby jer...ehehehe
1st time beraya as husband n wifey.......sure dup dap dup dap nak salam pagi reye
ehehehhe....mcm mule2 bercinta plak

ade masa blog ni akan d update
klu tak...tggu la seminggu selepas raye baru update w0key....

tata
titi
tutuuu

selamat hari raya aidilfitri


0 comments on "khamis, jumaat, sabtu.......>>>raye"

Post a Comment