click here

Tuesday, December 28, 2010

GRACO CitiSport EDT Stroller >>> light weight

Posted by S.A.L.J.U sha at 10:45 AM
rangkuman xtvt sabtu+ahad+isnin
*
*
*
entry blog kembali xtif

mama qaish papa dah abis cuti mggu ni

dah puas berjinba kat kajang uma nenek

:) tersenyum puas mama

yg paling dnanti nantikan sejak melahirkan Q

papa janjikan mama akan dapat

yeyeeeee....
sabtu dah g ukur lilit ngan sepupu....rupenye sepupu pun sgt berminat n dah pakai
jumaat mlm tu sepupu sms buat promo...

huh...langkah kanan la beb

sepupu dpt sale

mama akan dapat ape yg dhajati

so ukur lilit done

saiz 2 dah ade tggl lg satu jer baru nak amik stok

2mggu lagi akan balik kajang utk kenduri arwah ayah

so masa tu mama akan memulakan toturial
huhuhuuhuuuuuuu...tak sabar nye
ape dia benda tu??????  hehehehe

malu nak ckp....

tggu ajer la keberkesanan nya

harap sgt ia berkesan nya mama

klu tak....boleh tak money back waranty ...boleh ke???? huhuhu

kene bebel jer la klu tak menjadi.

tungguuuuuuuu

so abis xcted mama yg dnanti2 kan tu

pegi ke cerita Q plak

*
*
*
*
*

balik kg bandar ni tak sah la klu tak YES

hehehe.....

mama pun syok la....bukan brg mama pun

mama syok sbb YES untuk brg anak
mmg puas hati bile tgk anak sokmo bergaya
anak sokmo ensem comel jer
anak sokmo pakai sesuatu yg dr hajat mamapapa
hehehee...padahal
anak tu kecik lg xtahu pun brh tu baju tu botol tu mahal ker... brand ker...ape ker

so mmg utk kepuasan mamapapa jer membelikan sesuatu mengikut selera mamapapa tp bersesuaian ngan anak

*
*
*

cerita buggy Q

ari tu mmg dh jual stroller SCR6 Q yang pertama beli masa umur 2bulan

akhirnye pakai sekali 2 jer...

alasan xmo pakai

BERAT!!!!!!!  dan susah nak pakai dan cara penyimpanan yg byk amik ruang bonet kereta

8.4 kg beb...bile mama keluar ngan qaish masa papa xde

sejak tu serik nak bawak sendiri SCR6 tu

terus beli stroller biasa jer...sweetcherry jgak tp mudah lipat..less sikit la berat dia.

sejarah stroller Q

SCR 6 Sweet Cherry
8.4kg
dh selamat djual..beli rm 436 jual rm 300... awal disember aritu jual

V
V
V

masa 4bulan tu mama beli stroller ni

mmg xlawo pun...... tp asalkan less sikit la berat stroller tu n mudah simpan

tp mama sgt suke stroller ni...puas lenjan pakai

mama siap boleh tukarkan huggies qaish dalam stroller d mane2 shj berjalan

hahaha......aku mmg mama sempoi..xde segan bab nak urus anak

xmahu montot cantok Q tu melecet ruam2 ....


Sweet Cherry

                                                          CD260A Justin Stroller
6.8 kg
masih dalam penggunaan....takkan djual sbb brg pun dah xlawo

V
V
V


mamapapa g shopping sendiri xbawak Q pun

g bercinta jenjalan kat Alamanda

masuk MotherCare

syokkkkkkkkkk....sale....qaish dapat baju 3..huhu cecantik cartoon
(pic xde igt nak amik la smlm)

tgk stroller.. lawa...mama berkenan MACLAREN Volo tp papa diam jer

huhuuuu....so mama pun diam dl jgak...ikut cakap papa k
masuk Anakku...
mama bergenan gile buggy comel kecik jer..murah gile  rm129 jer

sory gambar xjelas..tp mcm ni la rupenye...colour hitam

papa xberkenan...dia kata kecik sgt rangka sangat

qaish lasak....kang ade pusing2 jatuh plak

hahahahaaa...... bagus papa pk mcm tu

masatu mama tgk murah....dan ringan...

mmg tujuan stroller@buggy nak cari utk qaish ni nak yg RINGAN

so xde la amik Anakku Buggy ni

*
*
*

toy r us plak tutup....ubahsuai kedai

dah nak balik dah....sekali lalu depan ModernMum

tgk byk plak brg baby n stroller tersusun
mama masuk la papa dh kedepan nak bayar tiket parking
agaknye tgk mama xde ....papa cari mama

belik punye belik....angkat2 katup2

puas 1 kedai tu nye stroller buggy amam cube angkat dan cuba tutup

nak tengok memenuhi tak citarasa papa

akhirnye menunjukkan papa berkenan sesuatu dsana

heheheeee....pandai tak skill mama nak bodek utk anak

biar mama penat .....xpe....mama xde malu2 kucing nye nak try brg2 kat kedai

papa nmpk ....tgk berkenan baru la dia sentuh

mama berjaya

hehehehe

combi pun mama suke...tp model mama nak tu safety belt dia kat pinggang jer..kat bahu takde

beza pun 100 jer ngan Graco

akhirnye

 Graco Citysport

4kg shj...light weight (tujuan pembelian terlaksanan)

 hasil jualan SCR 6 tu papa tambah lg 350.

papa jgak eh

mama tersenyum.....

 kat rumah...dh tak rotate pun pic ni

ringan dan sport.....boleh angkat style pikul kat bahu jer

see.... mama membuktikan mama leh pikul bende alah ni

so papa xrugi beli

tq papa

*
*
*

jom jamu mata ngan gambar2 Q sebelum bertolak balik ke kg kajang

menyinggah 2 rumah pengantin...

qaish sgt baik... dh besar  pandai dh ikut mama jalan

xmeragam..... nak tdo jer..pok pok pok...selamat tdo


 senyum lebar



 rambut trojen oleh mama


 mama buat rambut qaish sebuk nak tengadah ...ape la mama buat ni eh

 cak...air muka pun dh berubah..mcm budak 1tahun dh

 kat uma nenek dah.....nak g i-city


 baju pyjamas 18bln-24bln..hahaha..tp qaish baru 8bulan la
baju ni beli online kat CPM....
cutting kecik...so kene beli up saiz besar....baru sedap pakai



jom.....tgk entry i-city plak...

Q g tgk lampu2 cantikkkkkkkk







4 comments on "GRACO CitiSport EDT Stroller >>> light weight"

Nrfadlh on December 28, 2010 at 10:52 AM said...

stroller light weight adalah penting, lagi2 kalau si ibu je yg available nak angkut sensorg. emcem ah qaigh ni.

S.A.L.J.U on December 28, 2010 at 11:00 AM said...

haah...

ni Q dh besar 8 bulan dah boleh duduk cari la yg mcm buggy....last2 berkenan yg Graco citysport tu.

mudah angkat....ringan...sha kan salu handle anak sendiri bl papa work.

Dayu on December 28, 2010 at 12:09 PM said...

eelllooo ensem
waaahh dpt stroller baru
mmg ringan ke sha
siap bleh sangkut2 kat bahu je
skrg pun tgh carik buggy ni
malas nk bawak stroller besar2 penuh kete

S.A.L.J.U on December 28, 2010 at 12:30 PM said...

4kg..huh..syok ringan.

ade lg lg ringan...tp harga plak berdemtum.
Graco qaish ni leh la baring sikit..tp tak la baring rata sgt.

combi pun de yg ringan dayu...sha antatra combi ngan graco la buat pilihan. harga lebih kurang colour jer la. sha suke merah terang2 colour.
hehe...

nak lg slim buggy dayu...

Post a Comment