click here

Tuesday, December 22, 2009

lampin...oh lampin.....

Posted by S.A.L.J.U sha at 9:14 AM


mama dah mule bershopping tok baby
ni sesikit baru
klu ikutkan....mak mertua tak bagi
selagi lom 7 bulan
erm......tp hati mama girang nak membeli itu ini yang chomel2 tok baby

cara lama vs moden
hahahaha
mane2 pun boleh....mama follow mane yang elok tok baby

benda ni takde la baru sangat
ikutkan kat oversea...dah meluas dah pemakaian lampin moden cloth diaper
laman web oversea dah melambak
tp m'sia ni baru datang la lampin moden ni
so far dah 6bulan ke setahun
tp tak ramai pengedarnye 6bulan lepas
skg jer dah meluas
tv, majalah, n blogger2 yang online homeshop ni


so....tak nak jgak ketinggalan
so far try beli promosi 5 dl rm235
t baby dah kuar leh la cuba pakai

so far bile baca dan fikirkan kebaikan nye mmg lebih jimat berbanding lampin pakai buang
cuma.....kene la rajin
lampin moden ni sama mcm lampin zaman mak2 kite pakaikan anak2 dulu
cukup masa nak salin dan mencuci

tp....lampin moden ni lebih chantikkkkkkkkkkkkkkkk
menarikkkkkkkkkkkk
dan mudah pakai.....sarung jer....tab..tab..tab...butang
atau zap.....lekat jer jenis pelekatnye

lampin dulu putih ajer.....
moden cloth diaper colourfull..........
lebih menarik la

penggunaannya plak siang 3 jam sekali harus tukar
baby akan rasa basah dan menangis klu tak tukar
maksudnye...mendidik baby kite pada kebersihan dan keselesaan

takde la mcm lampin pakai buang
yang kekadang lame baru tukar sbb ayat promosi nye 'tahan lebih lama dan kering'
tp...maksudnye mendidik anak kite kencing....kencing..dan kencing......tak terasa basah
mama terlambat tukar ke kan

tp tak la tolak buang terus lampin pakai buang tu
bagi mama yang work ni...leh la campur penggunaannya
tak pun time nak bawak baby jenjalan
mudah pakai yang jenis pakai buang

pe pun.......... mama sha akan mencuba lampin moden cloth diaper yang chantekkkkkkkkkkk tomel2 ni jgak
samping tu lampin pakai buang tu sure mama rembat jgak time dah darurat
ye tak....mama sha ni baru nak menimang baby first.....
lom tahu cekap ke, pantas ke nak menyiapkan baby nnt mama sha ni














 sama2 la mencuba nnt
hehehehee.....xcted terlebih mama sha ni
baby dlm tummy lg
pe pun mama papa tetap bersabar berdebar menanti kelahiran baby kami kelak
segala doa dpanjangkan padaNYA memohon segalanye selamat dan dlindungi kandungan dan mama





0 comments on "lampin...oh lampin....."

Post a Comment