click here

Tuesday, April 12, 2011

di hari ulangtahun kelahiran

Posted by S.A.L.J.U sha at 8:29 AM


12 April 2010
2.54 ptg Hospital Pantai Melaka


V
V
V

12 April 2011
catatan ini mamasha coretkan d petang sehari sebelum hari ulangtahun kelahiran pertama

anak bujang mama
d hari ulangtahun pertama anak..pastinye ibu bapa lain pun turut teruja untuk meraikan
klu tidak pun,...meraikan bersama sekeluarga tanpa jemputan lain

begitu jgak mama dan papa qaish

*
*
*
no papa...no celebrate... no birthday cake...

wahai anak

mama mahu memejuk hati...andai kamu telah mengerti kelak

jika d hari ulangtahun kelahiran mu..... 

mama dan papa tidak dapat meraikannye

jangan la kamu merajuk hati

jangan la kamu bersedey

jangan la kamu mengatakan mama papa tidak menyayangimu
tidak meraikan mu

*
*
*

mama akan ceritakan pada mu kelak

d saat ulangtahun kelahiran pertamu mu jgak...tiada sambutan pada hari tersebut

hanye ade mama dan kamu sayang

papa bz work..demi masa depan dan rezeki kite sekeluarga

papa lupa??

tak sayang.

papa sentiasa mengingati kamu...dalam hatinye dalam ingatannya dalam tidurnye dalam jiwa nye akan ade wajah anaknya

cuma papa xdapa bersama kite sayang

papa ade tanggungjawap jauh nun dsana....melaksanakan tugas

demi keluarga dan papa sedaya upaya mahu kite dalam kehidupan yang selesa
*
*
*

utk membesarkan mu sayang

untuk kelak menyekolahkan mu sayang

untuk kelak memberi mu ilmu semoga kamu jadi insan pembela ibu bapa mu

agama mu, bangsa mu, negera mu kelak

menyediakan cukup makan pakaian mu sayang

seindah dan sesempurna yang mamapapa mampu berikan

*
*
*

mari sini anak ku qaish haiqal

mama berpesan d telinga mu...berbisi manja dalam pelukan mama

mama bawakan jiwa dan kasih papa bersama sama

mama papa berpesan....
qaish haiqal
jadilah anak yang menyenangkan ibu bapa mu

jadilah anak yang mendengar kata ibu bapa mu

membesarlah kamu dengan sihat cergas dan cerdas

mama papa doakan sentiasa

qaish haiqal sentiasa dalam lindungan NYA

semoga anak mama papa celik akal

celik mata hati

jadilah anak yg soleh..kelak mendoakan ibu bapa mu sejahtera

qaish haiqal

dengan berkat



mama ucapkan

"selamat ulangtahun kelahiran pertama qaish haiqal"
12 April 2011
qaish 1tahun



hidup mu d bumi Allah s.w.t.

jadilah anak yg baik budi baik bicara

berIman dhati mu kelak


pic lame...takde pic bersama dlm masa 3 bulan ni


insyaallah

papa balik nnt kite raikan bersama

doakan papa baik2 sahaja d sana menjalankan tugas








12 comments on "di hari ulangtahun kelahiran"

wardah on April 12, 2011 at 8:42 AM said...

baca entry ni terngiang lagu berkorban apa saja. uhu~ satu hari nnt qaish mesti faham kenapa. its ok, papa balik nnt boleh celebrate ok!

happy bithday qaish haiqal!

Ann on April 12, 2011 at 8:51 AM said...

Qaish Haiqal,

Happy 1st Birthday sayang. Semoga Allah berikan kasih sayangNya kepada kamu. Dan semoga kamu membesar menjadi anak yg menyenangkan papa & mama ya.


Peluk mama. Jgn sedih. Nanti papa balik boleh celebrate besar punya. :)

nanonano on April 12, 2011 at 8:52 AM said...

hepy 1st bday prince qaish!!
semoga mnjadi ank yg soleh & berjaya
insyaAllah

ღnFashyaღ on April 12, 2011 at 8:52 AM said...

Sedih entri ni, sayu je hati bace. Pandai Sha susun ayat. :))

Sabar ye sha, Allah sentiasa ada dgn kita.
Selamat Hari lahir pertama Qaish Haiqal. Auntie Aminkan doa mama juga ye.:)

Mama Qiestina on April 12, 2011 at 8:53 AM said...

happy bufday qaish!

kejap je dah 1 year old kan sha :)

Anne.Zain.Adelia on April 12, 2011 at 9:32 AM said...

happy birthday qaish... celeb8 birthday bl papa da balik k... x kisah lmbt or cpt... yg pntg papa wajib ada... :)

HaninFarshid on April 12, 2011 at 10:53 AM said...

happy 1st birthday qaish....semoga membesar menjadi anak yang soleh dan menjadi kebanggaan mama and papa qaish...

sha, i know he will understand...takpe....papa balik...celebrate ngan papa...lambat..cepat..mesti qaish faham...yang penting mama ada ;) last year hanin pun tak dapat sambut 1st birthday kyra....hanin ikut farshid naik kapal...ada masalah...so,tak dapat turun on her birthday :( kitorang celebrate a month after that...

hanin aminkan apa yang sha doakan untuk qaish :)

take care...

m@Ri@ on April 12, 2011 at 12:00 PM said...

happy first birthday..tiada majlis tiada kek bukan tak ingat..dont worry dia tau dia punya ibu dan ayah yg hebat mcm kalian..so tak mau sedih2..

S.A.L.J.U sha on April 12, 2011 at 1:20 PM said...

kepada semua kekawan d atas....

membaca coretan kamu semua buat sha rasa sgt bertuah memiliki kekawan alam maya yg sama2 menjiwai hati naluri kawan. saat ni mmg jiwa sgt halus....mahu gembira di hari lahir pertama anak...sambil tu d jiwa yg halus ni d jauh d lubuk hati ni sgt sayu....
maybe ni la jarak waktu yg paling lame kami sekeluarga berjauhan.

tq yg wish ulangtahun pertama qaish haiqal.

mamasha sampaikan pd qaish bercerita ngan dia ptg ni.

linziana on April 12, 2011 at 2:02 PM said...

hi Qaish!hepi birthday from auntie and azryl!u know qaish both of u genap 2 bulan jer beza.Azryl 12 februari and u 12 april.hehehehehe.
Be a good boy.Disaat papamu tiada,u the only guardian angel that your mommy ever had.Same like azryl here.
hehehehe.Have a good one dear qaish!muah!

Zuwairi Aiman on April 12, 2011 at 3:50 PM said...

Salam kunjungan... singgah la ke blog saya ;)

MommyAqil on April 13, 2011 at 9:25 AM said...

happy 1st birthday Qaish HAiqal..Semoga menjadi anak yang soleh!!AMin..Mama Sha..sabar ye..Nanti Papa Qaish balik,Clebrate sekali eh.lambat sket pn takpe..

Post a Comment